Yli pyykkivuorten

Pahimmat hiusmokat ikinä

Teksti: Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten
hiusten väri

Minulla on bad hair day joka aamu.

Minulla on siis hankalat hiukset. Ne ovat todella paksut, todella kuivat ja todella kihartuvat. Jos niille ei tee mitään, ne ovat kiharat, pörröiset ja niin kuohkeat, että tukkaa näyttää olevan neljän ihmisen määrä. Ei, en näytä kuvaa. Instan stooreissa mökkifiiliksissä ne ovat kuitenkin näyttäytyneet juuri sellaisina pirulaisina kuin ne oikeasti ovat.

Herralle kiitos suoristusraudasta!

hiusten väri

Olisipa luonnostaan tällaiset, mutta ei, ne ovat neljä kertaa pörröisemmät ja kuin Rölli-peikolla.

Lapsena minulla oli aina poikatukka, siis aina. Tästä olen avautunut ennenkin, joten äitiä säästääkseeni en avaudu enää. Sen vain kerron, että surin lyhyitä hiuksiani. Kun olin seiskalla, kampaaja sanoi, että hiuksia ei ole pakko lyhentää. Sen koommin minulla ei ole ollut lyhyitä hiuksia.

Pahin hiusmokani ikinä on permanentti viidennellä luokalla. Harkitsin tässä hetken kuvan julkaisemista, mutta ei, en pysty.

Kuvitelkaa vapaasti pojalta näyttävä tyttö, jolla on etuhiukset ja takaa ja sivuilta olkapäille pituus. Hiuksissa on palanut säkkärä permanentti, jollaisia näkee ehkä kirkossa ja vanhainkodeissa. Lisäksi kuvittele nenän päälle suuret, pyöreät silmälasit. Ei tietenkään vielä meikkiä, mutta ehkä jo finnejä.

Jep, sait hyvin kiinni mielikuvasta. Hyvä.

Toiseksi pahin mokani on ehdottomasti etuhiukset. Ei enää ikinä!

hiusten väri

Vaikka blondius sopisikin ehkä luonteeseeni, en ehkä aina tunnista, jos joku puhuu minusta, että se blondi merkityksessä se vaaleahiuksinen nainen.

Minulla on ollut vaaleat hiukset lähes koko ajan asuessamme Pirkanmaalla, mutta ei todellakaan ole ollut aina.

hiusten väri

Minulla on ollut monen vuoden ajan yksi väri aina pari vuotta, minkä jälkeen olen vaihtanut väriä.

Minulla on ollut maantienväriset, vaaleanruskeat, tummanruskeat, lähes mustat, punaiset, punertavat, keltaiset ja – uskokaa tai älkää, nuorena myös violetit ja vihreät hiukset.

Vaihtelen hiusteni väriä aika usein, koska en yksinkertaisesti tiedä, mikä väri sopisi minulle. Nyt taas pohdin samaa.

hiusten väri
hevoset

Kuva Veera Konsti

Pituuksista pidän polkasta, pitkästä polkasta sekä mahdollisimman pitkästä. En usko, että koskaan leikkaan tukkaa, jossa näkyy niska. Lapsuusvuodet niska paljaana riittivät.

hiusten väri

Tähän vielä puolet pörröisyyttä lisää, niin aletaan olla lähellä aamulookiani.

Olin nuorena neljä kertaa hiusmallina. Joka kerta minut valittiin värimalliksi ja aina punaisen värin malliksi. En tiedä oikein miksi, mutta usein mietin, että sekö olisi oikeasti paras väri minulle? Se ei tosin tunnu omalta.

hiusten väri

Mietin tässä nyt, että värjäänkö ennen Matildan rippijuhlia hiukset ja jos värjään, niin minkä värisiksi? Ikuisuuskysymys, johon en tiedä vastausta.

Mielellään ei kuitenkaan mitään hiusmokaa kiitos…

hiusten väri

Onko sinulle aina ollut selvää, mikä hiusväri tuntuu omalta?

Kerro pahimmat hiusmokasi blogin kommenttikenässä tai Yli pyykkivuorten -blogin Facebook-yhteisössä!

Lue myös

X