Yli pyykkivuorten

Tätä kuuntelin, kun ajoin autoa ja itkin #5biisiä

Teksti: Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten
yksisarvinen

Mitkä biisit ovat sinulle tärkeimpiä? Mistä kappaleista tulee aina mieleen joku tietty tilanne, muisto tai henkilö?

Kerro viisi tärkeää kappalettasi ja niihin liittyvät muistot blogissa, Facebookissa tai Instagramissa! Vinkkaa postauksestasi minulle, niin opin teistä lisää! Laita mukaan #5biisiä.

Haloo Helsinki: Vapaus käteen jää

Olemme muuttaneet monta kertaa. Muutimme Jyväskylästä Pirkanmaalle miehen työpaikan siirron vuoksi. Koko perheen muuttaminen oli tarkan harkinnan tulos ja odotettukin asia, mutta silti kipeä päätös.

Muutimme samana päivänä, jolloin lapset saivat koulusta kevättodistukset. Aamulla oli kevätjuhla, jossa vähän itkin, niin kuin kerroin postauksessa Kevätjuhlat, lapset kasvavat, en ehkä kestä.

Lapset menivät ystäville hoitoon, mies jäi kantamaan muuttofirman kanssa huonekalujamme muuttoautoon ja minä lähdin ajamaan edeltä uuteen kotiimme pesemään kaappeja ja vessaa ja ottamaan muuttofirman vastaan.

Itkin koko matkan ajaessani yksin.

Satoi vettä lähes kaatamalla. Itkin jokaisen tutun risteyksen ja liittymän jäädessä taakse.

Radiossa soi Haloo Helsingin Vapaus käteen jää. Osa kappaleen lyriikasta iski siihen hetkeen todella syvälle.

”On nainen ratissa kyyneleitä keräillen. Nainen ajaa kotiin itseään etsien. Kun elämässä kaiken menettää, silloin vapaus on ainut mitä käteen jää. Jos se ei tapa niin se todellakin hajottaa. Ei muistojen päälle kultakerrosta saa. Hymyilet tai itket kuinka vaan. Ole hetki niin kuin huomista ei olisikaan.”

Vasta nyt neljän vuoden kuluttua minä ja Jyväskylässä asuva ystäväni emme enää itke tuon kappaleen kuultuamme. Ainakaan paljon.

Tietenkin muutto toi paljon hyvää enkä enää osaisi ajatella elävämme Jyväskylässä, mutta silti tuo biisi tuo yhä muistot vahvasti mieleen.

äitibloggaaja

Whitney Houston: Greatest Love of All

Kun minä ja mieheni aloimme seurustella lukiossa, kuuntelimme välillä Whitney Houstonia. Vaikka kappale Greatest Love of All kertoo rakkaudesta itseä kohtaan, siitä tuli meidän kahden kappale silti koska kuuntelimme sitä paljon.

Lauloimme sen yhdessä häissämme. Jos joskus kerran kymmeneen vuoteen erehdyn laulamaan karaoksessa, laulan tuon biisin.

Tämä kappale tuo vahvasti mieleen nuoruuden ja häämme. Se on onnellinen muisto.

yli pyykkivuorten

Juha Tapio: Tykkään susta niin, että halkeen

Meidän Aavalla on unipupu, joka on ollut vastasyntyneestä asti hänelle tärkein maailmassa. Pupun tarina on oikein ansainnut oman postauksensakin, lue tästä Maailman rakkain pehmolelu.

Kun Aava oli aika pieni, hän kertoi, että Pupu, virallisesti Pupu Pupunen, tuttujen kesken pelkkä Pupsa, laulaa hänelle Juha Tapion  biisiä Tykkään susta niin, että halkeen. En epäile hetkeäkään, etteikö Pupsa kuiskisi sitä öisin Aavan korvaan.

Yhä koko perhe puhuu Pupun laulusta, kun tämä biisi soi radiossa. Aavaa asia kikatuttaa yhä. Onhan se nyt hassua kuulla radiosta kappale, jota unilelu lauloi hänelle, kun hän oli pieni.

Andrew Lloyd Webber: Memory

Andrew Lloyd Webberin Memory on yksi kotimme äänimaisemista, jotka liittyvät arjen kiireettömiin hetkiin ja sellaiseen kotoiluun. Mieheni soittaa sitä usein pianolla. Matilda taas opetteli koulun projektiin soittamaan ja laulamaan One Rebublicin Countins Stars -kappaleen, joten se soi meillä viime lukuvuonna hyvin paljon, siis joka päivä välillä.

sisustus

Lou Vega: Mambo number 5

Kun mieheni, silloinen poikaystäväni, pääsi armeijasta ja minun kesätyöni loppuivat, käytimme lähes kaikki säästömme ja lähdimme kahdestaan viikoksi Rodokselle. Se oli ensimmäinen yhteinen ulkomaanmatkamme.

Kuumalla rannalla ihmisvilinän keskellä kuului rannan kauittimista Lou Vegan Mambo number 5. Oli niin siistiä! Nyt kun kuuntelen sitä biisiä tässä tätä kirjoittaessani, muistan tuon matkan ja sen fiilikset elävästi.

seurustelu

Mitkä ovat sinun viisi tärkeintä tai muistoja tuovaa kappalettasi? Kerro omasi ja lisää mukaan #5biisiä. Kerro minulle postauksestasi!

Lue myös

X