Yli pyykkivuorten

Silmien laserleikkaus oli elämäni paras päätös

Teksti: Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten
silmien laserleikkaus

Vanhojen tanssiaiset lukiossa. Hetkeä ennen tansseja toinen piilari putoaa. Toinen piilari on tallessa silmässä, mutta väärin päin. Piilari hiertää koko esityksen ajan.

Lapsi hyppää uimahallissa kerta toisensa jälkeen hyppypaikassa. Seison vieressä ja valvon hyppyjä. Joka kerta silmäni täyttyvät kloorivedestä, ja piilarit liikkuvat ja hankaavat. Vaihto silmälaseihin ei auta, koska en näe märillä laseilla mitään.

Uimahallin saunassa on joka kerta yhtä kiusallista. En näe ilman silmälaseja mitään ellen laita nenääni kiinni kohteeseen. Jotta näkisin, keitä muita saunassa on, minun pitäisi katsoa todella tarkasti vieressä istuvaa. Eihän vieraita alastomia naisia voi katsoa tarkasti. Siispä en katso ketään, mikä ehkä kummastuttaa saunassa istuvia tuttujani.

Haluaisin katsoa sohvalla telkkaria kyljellä maaten, mutta se ei onnistu.

Talvella silmälasien sangat ovat jääkylmät. Kun astun sisään, lasit huurustuvat välittömästi.

Ratsastusharrastuksessa kypärä ei meinaa istua hyvin silmälasien takia. Sama ongelma lasketellessa.

Kesällä kävelemme kadulla ja poikkeamme kauppoihin. Muut nostavat aurinkolasit pään päälle, minä kaivan laukusta silmälasikoteloa ja vaihdan laseja edes takaisin.

Välillä en saa piilareita millään hyvin. Jännitän suuria juhlapäiviä. Haluaisin pitää piilareita, mutta mitä jos en saakaan niitä hyvin?

silmien laserleikkaus

Oli järkytys saada silmälasit

Muistan yhä miltä tuntui saada silmälasit 12-vuotiaana. Olin laiha, muodoton ja poikahiuksinen tyttö, joka sai kuin huutomerkiksi nenälleen isot lasit. Ne eivät ainakaan parantaneet asemaani lievästi koulukiusattuna.

On onni asua kehittyneessä maassa, jossa on mahdollista saada oikeanlaiset silmälasit. Monille silmälasit sopivat hyvin. Minä käytin 22 vuotta silmälaseja, mutta en tykännyt niistä koskaan.

Neljä vuotta sitten kävin silmien laserleikkauksesta. Muistan yhä olla kiitollinen siitä päätöksestä lähes joka päivä.

Näkökenttäni on laajempi. Mitkään lasit eivät koskaan tuo samaa kirkasta näkymää kuin omilla silmillä nähtynä. Lasit voivat niin helposti olla naarmuiset, likaiset tai vähän vinossa.

Puiden latvat ovat teräväreunaiset kaukanakin horisontissa.

Lapset eivät huku, kun näen heidät uimarannalla ja uimahallissa koko ajan helposti ja tarkasti.

Silmien laserleikkaus on helppo ja nopea

Vaikka silmien laserleikkauksessa on aina pieni riski ja leikkaus on kallis, suosittelen sitä lämpimästi. Operaatio on nopea ja aika helppo, ja näkökyky on hyvä lähes heti leikkauspöydältä noustessa. Jälkihoito ei kestä kauan. Toki joskus voi käydä toisella tavalla, mutta minun kokemukseni oli hyvä.

Minulla oli miinusta 3,5. Ei siis kauhean paljon, mutta selkeästi kuitenkin. Laserleikkaus oli elämäni paras päätös. Paras sijoitus minuun itseeni. Sain näkökykyni takaisin!

Ihan mahtavat neljä vuotta.

Oletko sinä käynyt laserleikkauksessa?

Lue myös

X