Mainos Yli pyykkivuorten

Maalaisromantiikkaa ja kylpyläriemuja Kylpylähotelli Rauhalahdessa

Teksti: Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten

Kaupallinen yhteistyö

bloggaaminen

Mainos Kylpylähotelli Rauhalahti

Rauhalahti

Osallistuimme viime viikonloppuna isäni suvun sukutapaamiseen Rautavaarassa Pohjois-Savossa. Matka Rautavaaraan oli aivan yhtä pitkä kuin mummolamatkamme, eli 400 km. Lapset ovat erittäin tottuneita matkustajia, mutta päätimme silti katkaista hieman matkantekoa.

Koska olimme vielä lomalla, päätimme pidentää lomareissuamme pysähtymällä yhdeksi yöksi matkan varrella. Erityisesti Kuopio kiinnosti, koska juuremme ovat Itä-Suomessa ja minä olen asunut lapsena myös hetken aika lähellä Kuopiota.

Kuopiossa sijaitseva Kylpylähotelli Rauhalahti tarjosi meille tilavaa majoitusta, kylpylän vesiriemuja ja osallistumista perinne- ja savusaunailtaan. Vietimme yhden päivän ja yön Rauhalahdessa ennen matkan jatkumista kohti Rautavaaraa.

Lasten suosikkijuttu: kylpylä

Koska Matilda oli rippileirillä, meitä oli vain neljä matkassa eli minä, mies, Aava, 7, ja Henrik, 12.

Yövyimme huoneistohotellissa 32 neliön huoneistossa, jossa meillä oli kaksi yhden hengen sänkyä, yksi kerrossängyn yläpeti ja yksi 120 cm sänky sekä oleskelunurkkaus keittiöllä, wc, suihku ja parveke. Kolmaskin lapsi olisi hyvin mahtunut mukaamme tähän huoneistoon.

Aika nopeasti majoittumisemme jälkeen lähdimme kylpylään, jossa käymistä lapset olivatkin odottaneet eniten.

Ulkoallas ja liukumäki olivat Aavan suosikkeja ja Henrikin suosikki poreamme, jossa oli valtava pyörre. Paria viikkoa aiemmin uimataidon oppinut Aava ei olisi millään malttanut lopettaa uimista. Viivyimme niin kauan kuin aikataulun puitteissa ehdimme.

kylpylähotelli rauhalahti kylpylähotelli rauhalahti

Kotimaisia herkkuja buffetissa

Kylpylässä uimisen ja allasbaarissa jäätelöiden syömisen jälkeen lähdimme huoneistohotelliimme laittautumaan iltaa varten.

Kylpylähotelli Rauhalahdessa järjestetään ympäri vuoden ohjelmallisia perinneiltoja, jollaiseen meidät oli kutsuttu mukaan. Illat järjestetään kylpylähotellin vieressä rannassa sijaitsevassa Jätkänkämpässä, joka on tunnelmallinen hirsiseinäinen tupa.

Nautimme Jätkänkämpässä buffetillallisen, jossa oli tarjolla muun muassa kalakukkoa, savustettua lohta, hunajaisia juureksia, salaatteja ja uuniperunoita yrttitäytteellä.

Jätkänkämppä kylpylähotelli Rauhalahti

Jätkänkämppä

Jätkänkämppä

Jätkänkämpässä suomalaisia perinteitä

Perinneiltaan kuului haitari- ja viulumusiikkia, tuttujen suomalaisten kappaleiden, kuten Satumaatangon, yhteislaulua sekä musiikkiesityksiä. Tukkilaisillaksikin nimetty ilta juonnettiin huumorilla ja letkeällä murteella, mistä tuli kotoisa olo.

Paikalla oli kaiken ikäisiä matkailijoita Suomesta sekä myös turisteja Kanadasta ja Sveitsistä. Heille esimerkiksi halukkaiden yhdessä tanssima letkajenkka oli varmasti elämys!

Illallisen jälkeen pääsimme seuraamaan tukinuittonäytöstä. Nelinkertainen tukinuiton Suomen mestari Hannu Kettunen näytti, miten ennen Suomessa siirrettiin puutavara metsistä sahoille vettä pitkin.

Lapsetkin seurasivat tarkasti koko esityksen. Sen verran vaikea laji on, että Kettunen molskahti pari kertaa ihan kunnolla veteen. Lapsia nauratti, kun hän tyhjensi kengistään litrakaupalla vettä nostamalla jalan selän takana ylös.

Jätkänkämppä

Tukinuiton Suomen mestari Hannu Kettunen.

jätkänkämppä

Savusauna ja illanviettoa

Esityksen jälkeen oli vielä tarjolla monille uusi elämys: savusauna ja uinti lämpimässä järvivedessä. Me emme tällä kertaa jääneet saunomaan, mutta moni iltaan osallistuva kyllä lähti savusaunan lämpöön.

Me kävelimme hiekkatietä metsän läpi reilun 600 metrin matkan takaisin hotellille. Istuimme vielä hetken elokuun pimenevässä illassa hotellin terassilla ennen kuin lähdimme nukkumaan. Oli hauska seurata juomia maistellen, miten nousi myrsky helteiden keskellä.

kylpylähotelli Rauhalahti

Aamupala, hotelliloman kruunu

Heti herättyämme kiiruhdimme vielä kylpylään aamu-uinnille. Hauska tapa aloittaa aamu!

Uinnin jälkeen veimme uikkarit kuivumaan ja lähdimme aamupalalle. Parastahan hotellilomassa on tietysti valmis aamupala.

Aamupalan jälkeen ehdimme vielä hetken vain chillailla huoneistossamme ennen kuin lähdimme tutustumaan Kuopion toriin ja satamaan ja sen jälkeen kohti sukutapaamistamme.

Kalakukko

Kalakukkoa tietysti, kun Kuopiossa ollaan!

Kylpylähotelli Rauhalahti Rauhalahti

Käyttekö te paljon kylpylöissä?

Lue myös

X