Yli pyykkivuorten

Rippimekon etsintä saa äidin ja teinin hulluiksi

Teksti: Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten
rippimekko

Rippimekko on kuulkaa elämää suurempi asia. Hei sinä äiti, jonka tytär pääsee kesällä 2019 ripille! Pikkuvinkki: aloittakaa rippimekon etsintä viimeistään tammikuussa. Me aloimme etsiä rippimekkoa toukokuussa, kun rippijuhla oli 12. elokuuta. Se oli virhe. Aloitimme ihan liian myöhään.

Katsokaas kun rippimekon valinta ei ole mikään pikkujuttu, ei todellakaan. Sehän on once in a lifetime -rippimekko, The rippimekko. Se on oltava täydellinen.

Se on kuulkaa todellinen äiti-tytär-suhteen Via Dolorosa se mekon etsintä.

rippimekko

Rippimekko: Äidin määräykset

Annoin rippimekon valintaan oikeastaan vain yhden kriteerin: hinnan. Kipurajani oli alussa muistaakseni 120 euroa. Kun olimme kierrelleet tuntikausia Helsingissä ja Tampereella, nostin kädet ylös ja hinasin kipurajani 160 euroon. Sen yli en suostunut menemään. Tyttären vaatimukset, meidän vanhempien antama kattohinta ja tarjonta eivät kohdanneet.

Rippimekko: Tyttären vaatimukset

Matildan toiveina olivat valkoinen tai sininen väri, tyköistuva vyötärö, pituus polvien yläpuolelle, ei liikaa mitään tyhmää pitsiä, ei missään nimessä kukkia ja kaunis yläosa. Tähän yhdistettynä jopa 160 euroa, niin kyllähän nyt pitäisi löytyä.

Väärin. In your dreams, sinä kärsimätön mutsi.

Kiertelimme ensin muutaman tunnin Helsingissä ja sitten muutaman päivän Tampereella. Tilasimme myös joitain mekkoja kokeiluun eri verkkokaupoista. Toiveiden mukaista mekkoa ei vain ollut yhtään missään, paitsi 300 eurolla. Voin kertoa, että jalat väsyivät ja tunteet lämpenivät kummallakin.

Kunnes sitten:

rippimekko

The rippimekko

Toki olisin voinut sanoa, että sinä otat tämän 40 euron mekon ja sillä siisti. Halusin ihan aikuisten oikeasti kuitenkin panostaa mekkoon sen suunnittelemani summan verran. Halusin myös, että tytär olisi tyytyväinen mekkoonsa ja että rippipäivä olisi siltäkin osin onnistunut.

Lopulta löysimme toisella tai kolmannella Halosen kiertelyllä mekon, joka vastasi toiveitamme ja jota Matilda halusi kokeilla. Jo se sai minut hyppimään tasajalkaa riemusta. Hän ei nimittäin kovin montaa halunnut edes sovittaa, kun näki heti, että mekko ei ollut se oikea. Aika monesta minäkin näin, että ei kannattanut edes kokeilla. Joitain hän kokeili ja totesimme heti, että ei, seuraava. Tai sitten vilkaisin hintalappua ja sanoin, että eiköhän jatketa matkaa…

Mekon alkuperäinen hinta oli 145 euroa, mutta se oli alerekissä 75 euroa! Juhuu!

Huomasimme kuitenkin, että mekon vetoketju oli vähän rikki ja mekon edessä oleva pitsi oli mennyt muutamasta kohdasta rikki. Saimme lopulta mekon ilman palautusoikeutta 60 eurolla. Mekko piti viedä kuitenkin ompelijalle, joka otti korjauksesta 40 euroa, mutta niin tai näin, alle kipurajani, ihana mekko ja tyytyväinen tyttö!

Eikö olekin ihan täydellinen mekko?

rippimekko rippimekko rippimekko

Äidin mekko: 35 euroa

Entäpä minun mekkoni? Tokmanni, 40 euroa, alerekissä 15 euroa, ja pienennys ompelijalla 20 euroa. Yhteensä siis 35 euroa. Just hyvä, heh.

rippimekko

Kirjoitan myöhemmin postauksen vielä gluteenittomista ja laktoosittomista tarjoiluistamme sekä juhlien ohjelmasta.

Kohtasivatko teillä nuoren ja vanhemman asun vaatimukset?

Lue myös

Niin onnellinen (rippijuhlat vietetty)

Lue myös

X