Mainos Yli pyykkivuorten

Ponikerho on eläinrakkaan paras harrastus

Teksti: Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten

Kaupallinen yhteistyö

Lapsen harrastukset

Mainos Reipin tila

Meidän Aavasta on tullut heppahullu. Yhtäkkiä Aavan huone on täyttynyt isosiskolta peritystä hevostavarasta: Schleich-hevosista, My Little Ponyista, Hevoshullu- ja Villivarsa-lehdistä, hevostietokirjoista ja hevosromaaneista sekä tietysti keppihevosista.

Aavan koulupöytä on täynnä A4-paperiarkkeja, joihin hän piirtää ja kirjoittaa päivästä toiseen ratsastustalliin sijoittuvia tarinoita. Aavan hämmästys oli suuri, kun näytimme juuri, että meillä on muuten varastossa myös isosiskon vanhoja ratsastushousuja, kypäriä ja raippoja…

Kirjoitin alkuvuodesta, että jätimme pois Aavan voimisteluharrastuksen. Nyt kesän aikana olemme kovasti pohtineet, mitä Aava voisi alkaa harrastaa nyt ekaluokkalaisena. Olemme pohtineet muun muassa uimaseuraa, taitoluistelua ja sählyä. Periaatteessa mitä tahansa niistä voisi kokeilla, mutta kun tyttö itse on puhunut pelkästä ratsastuksesta…

Olemme toki pohtineet ratsastustuntien aloittamista, mutta on jotenkin tuntunut, että tavoitteellisten ratsastustuntien aika ei välttämättä olisi ihan vielä.

Yllättäen löysimme Aavalle ihan täydellisen harrastuksen: ponikerhon!

hevoset

Ponikerho: unelmien harrastus

Aava rakastaa ihan kaikkia eläimiä. Hevosten lisäksi hän rakastaa erityisesti pupuja ja kissoja.

Oli ihana nähdä Aavan ilme, kun kerroin, että täällä Pirkanmaalla Pirkkalassa sijaitseva Reipin tila tarjoaa Aavalle blogini kautta paikan ponikerhosta. Ponikerhossa Aava saa ratsastaa ponilla, harjata ponia, tehdä ihan oikeita tallitöitä ja kokeilla kärryillä ajoakin. Voi niitä hämmästyneitä silmiä ja leveää hymyä!

Lisäksi kerroin Aavalle, että hän saa muiden kerholaisten kanssa syöttää Reipin tilan pupuja, silittää ja taluttaa Kielo-koiranpentua, tutustua Vänkyrä-lampaaseen, joka on niin hellyydenkipeä, että yrittää tulla melkein syliin sekä seurata Nonparelli-possun, kanojen, aasien, lampaiden ja hevosten arkea kotieläinpihalla.

Kaikkea tätä hän saisi tehdä koko syksyn ajan kerran viikossa.

Unelmien harrastus!

ratsastus

Reippi

Ponikerho pienille ja koululaisille

Kävimme äskettäin vähän etukäteen tutustumassa Reipin tilaan sekä silittelemässä Fatima-ponia, Kielo-koiraa, Vänkyrä-lammasta ja Nonparelli-possua. Aava sai ensimmäisen kerran ikinä taluttaa ihan itse ponia. Myös ratsastamaankin hän pääsi – ensin ilman satulaa ja sitten satulan kanssakin.

Kun poni vietiin takaisin talliin, Aava pääsi pupujen aitaukseen, josta hän ei olisi malttanut millään lähteä pois.

Reipin tila järjestää tänä syksynä kaksi eri-ikäisille tarkoitettua ponikerhoa. Aava pääsee mukaan junioreiden ponikerhoon, joka on 1.-5.-luokkalaisille. Pienemmät 4-6-vuotiaat voivat harrastaa minien ponikerhoa yhdessä vanhemman kanssa.

Syyskuun alussa 2018 alkavista ponikerhoista voit lukea lisää täältä. Mukaan vielä mahtuu!

Reippi Reippi

Ponisynttärit heppahulluille

Pirkkalassa, vain muutaman kilometrin päässä Tampereesta sijaitseva Reipin tila on meille tuttu muun muassa kesäkauden avoimista kotieläinpihapäivistä, muinaismarkkinoista ja laskiaistapahtumista sekä muun muassa ponisynttäreistä, joihin olemme joskus päässeet vieraina.

Saa nähdä, vietetäänkö Aavan 8-vuotissynttärit Reipin ponisynttäreinä… Voi olla, että niitä aletaan jo kohta ruinata, kun eihän synttäreihin enää ole kuin semmoiset kahdeksan kuukautta…

Ponisynttäreitä pidetään vanhassa, rustiikkisessa navetassa. Synttäreillä pääsee touhuilemaan ponien ja heppojen kanssa. Synttäreillä saa halata ja harjata poneja, letittää ponien harjaa, ajaa ponikärryillä ja ratsastaa. Myös muut kotieläinpihan eläimet sekä yrittäjäperheen kissa ja koirat ovat juhlissa pihapiirissä mukana.

Reipin tilan ponisynttäreistä voi lukea täältä.

Reipin tila Reippi Reippi Reippi Reippi

Ihan parasta

Ponikerhon alkua pitäisi nyt odottaa vähän yli viikko. Voi miten monta päivää vielä pitää pienen heppahullun odottaa!

Saa nähdä tuleeko sitten edellisenä iltana uni, kun tietää, että kohta pääsee taas silittelemään poneja ja pupuja. Ihan parasta on kuulemma sitten ratsastus! Ei kun puput! Ei kun ratsastus! Pupujen pehmoiset tassut! Ja se kissakin…

Onko teille Reippi tuttu? Mitä harrastuksia teidän lapsilla on?

Lue myös

X