Yli pyykkivuorten

Kaija Koo käskee naisia olemaan riettaita ja onnellisia (keikkamuisto, Hartwall Arena 5.12.2015)

Teksti: Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten
Kaija Koo

Kaija Koo on vaan vuodesta toiseen rautaa!

Ei varmaan tarvitse edes kertoa, että olen fani, kun blogini nimikin tulee Kaija Koon kappaleesta. Ensin blogini nimi oli pitempi Yli pyykkivuorten, läpi lasikattojen, minkä siis nappasin kappaleesta Supernaiset.

Kaija Koo julkaisee Mun sydän -nimisen biisin 31.8.2018. Maanantaina 3.9.2018 myyntiin tulevien Hartwall Arena -keikkalippujen kunniaksi etsin 5.12.2015 olleen Hartwall Arenan keikasta kirjoittamani postauksen. Koska postaus jäi blogini vanhaan osoitteeseen Vuodatukseen silloin kauan sitten, päätin julkaista postauksen uudestaan tässä.

Onko siellä muita Kaija-faneja? Oliko kukaan teistä vuonna 2014 tai 2015 noilla keikoilla?

Kaija Koo

Kaija Koon Superkonsertti Hartwall Arenalla 5.12.2015

Jokaisen naisen tulisi vihdoin viimein käsittää, etteivät he tarvitse lupaa keneltäkään.

Vaikka maailma romahtaisi ympäriltä, niin silti jostakin tuhkan seasta me vaan noustaan ylös taas. Meidän kaikkien tulisi jättää hiljaisen naisen rooli narikkaan ja huomata, että olemme liian kauniita häpeämään. Joten jos nyt annetaan vihdoinkin mennä! Joten anna mennä, joten anna mennä!

Kaunis, rietas, onnellinen. Sellaista naisen roolia ja ajattelumallia tarjoilee Suomipopin ehdoton kuningatar Kaija Koo, joka veti tänäkin vuonna itsenäisyyspäivän aattona Hartwall Arenan täyteen naisenergiaa, järjettömän hyvää musiikkia, loppuun asti hiottua valo- ja pyrotekniikkaa sekä lempeää ja rajua välittämistä kaikista faneista ja lähimmäisistä.

Ylipapitar Kaija Koo

Olen tullut uskoon, jonka ylipapitar on Kaija Koo. Haluan olla kuten hän!

Haluan pukeutua mustaan, kasvattaa vyötärölle asti takkuiset hiukset, polkea jalkaa maahan ja nyrkkiä ilmaan, huiskauttaa hiukset silmiltä ja huutaa, että mä en tarvii lupaa keneltäkään! En nyt enkä viisikymppisenä enkä vanhainkodissakaan.

Kaija Koo on kaunis, rietas ja onnellinen. Hän pyöräyttää lantiota ja pyllyä yleisölle ja uhkaa ottavansa tramp stampin, tatuoinnin alaselkään, jossa lukisi omasta tuotannosta napattu joku pikkutuhma lause. Ihan vain koska hän haluaa ja voi.

Ole ronski nainen!

Kaija Koon Superkonsertissaan yleisölle välittämä viesti oli ytimekäs: hyväksy itsesi.

Hyväksy itsesi, vaikka et olisi samoissa mitoissa kuin 17-vuotiaana. Ole nainen. Tartu hetkeen.

Nauti. Uskalla olla seksuaalinen.

”Ole ronski nainen”, kehottaa Kaija Koo ja kouraisee itseään haaroista. Ihan vain siksi, että hän voi. Miksi hän ei voisi?

Miksi sinä et voisi? Ainakin henkisesti.

Kuka keksi rakkauden, kysyy yhä Kaija Koo

Ei ole uutta, että Kaija Koo vetää keikalla kuin keikalla yleisönsä tunnelmasta toiseen. Nytkin kattaus oli huikea läpileikkaus uralta läpi vuosikymmenten.

Kuka keksi rakkauden, kysyttiin heti alussa. Se biisi soi teininä 1990-luvulla C-kasetilta ja se soi yhä, vaikka on menty cd-ajan kautta Spotify-aikakauteen. Kaija rokkaa ja poppaa yhä, oli sitten korvissa teiniajan korvalappustereot tai lähes nelikymppisen perheenäidin perheauton radion taajuudet.

Kaija laittoi itsensä täysillä peliin. Yleisölle kelpasivat myös Cheekin kanssa vedetty Syypää sun hymyyn, Toni Wirtasen kanssa esitetty Vapaa ja Pate Mustajärven ja Costello Hautamäen kanssa täysillä bailattu Tule lähemmäs beibi.

Välispiikeistä ei puuttunut huumoria ja itselle nauramista. Esimerkiksi Kaljaa pöytään -kappaleeseen liittyen popin kuningatar kertoi itsenäisyyspäivän vastaanotolta tarinan siitä, miten etukäteen oli ajateltu, että kaikki menee arvokkaasti ja hienosti, mutta sitten kävikin niin kuin ruuhkavuosia elävälle perheenäidille voi käydä, varsinkin, jos tilanteeseen liittyy booli, ja varsinkin linnan booli. Meni siis hiukka överiksi.

Kaija koo

Kuva Pixabay.com

Epätäydellisyyden tavoittelua

Konsertin loppupuolella loppuunmyyty Hartwall Arena sai nauttia videokoosteesta Koon uran eri vaiheista aina blondin aerobiccaajavartaloisen tyttösen lauleluista huikeaan menestykseen. Kun koosteessa päästiin kohtaan, jossa Kaija asteli tyylikkäänä kättelemään presidenttiä ja näin myös kohti boolia, ulvoi jo valmiiksi kaikkeen ihastunut yleisö aivan kaksinkerroin.

Uskomatonta itsensä likoon laittamista, epätäydellisyyden tavoittelua ja viestiä siitä, että elämä ei ole niin vakavaa! Tuhkan seastakin voi nousta ja löytää itsensä entistä vahvempana.

Vuonna 2014 Hartwall Arenan ensimmäiset tahdit oli osoitettu supernaisille, vuonna 2015 viimeiset. Kappaleen sanoma on naiseuden ja sen ruuhkavuosien ydintä:

Unohda työ, unohda perhe ja unohda pyykit edes joskus. Uskalla astua yli pyykkivuorten, lennä supernaisena läpi lasikattojen oli työ- ja koulutustilanteesi ihan mikä vain, ja ota röyhkeästi aikaa itsellesi ja omille ystävillesi.

Puhu muustakin kuin kestovaipoista ja talvihaalareiden vesipilariarvoista. Jos tämä ei ole se hetki, niin koska se sitten on?

Olet liian kaunis hukkumaan pyykkivuoriin.

Uskomaton show

Vaikka niin sanotusti mökki oli täynnä, permannolla lavan edessä oli rento ja mukava tunnelma. Kukaan ei ollut humalassa, kukaan ei töninyt eikä kukaan rusentunut kaiteita vasten. Ympärillä oli kivasti tilaa, ja kaikki pysyivät omalla paikallaan.

Tunnelma oli epätodellisen epäfestarimainen, ikään kuin Kaija olisi esiintynyt oman kodin olohuoneessa. Ainoa pettymyksen huokaus kuului eturivin paikoista taistelleiden suista siksi, että Cheek esiintyi vain keskellä permantoa olleella lavalla eikä liittynyt enää mukaan päälavalla vedettyyn Tinakenkätyttöön.

Ylipapitar veti show´n täynnä energiaa, iloa ja voimaa, mutta eturivin yleisöltä ei jäänyt muutama tuskan irvistys huomaamatta. Ennen konserttia kipupiikin jalkaansa saanut artisti nojasi laulaessaan tyylikkäisiin keppeihin eikä hypännyt tuttuun tapaansa tasajalkaa ilmaan kuin kerran.

Kunnioitettava suoritus vetää reilun kahden tunnin setti valtavaa energiaa uhkuen, vaikka kipu oli selkeästi välillä kova.

Superkonsertti voimaannutti sekä naiset että mukaan uskaltautuneet rohkeat miehetkin. Kehotan ensi kerralla enemmänkin miehiä lähtemään mukaan eikä jäämään kotiin, kun vaimo lähtee voimaantumaan. Ja hei Hovimuusikko Ilkka, kyllä se keikka tänäkin vuonna olisi kannattanut sinunkin kokea.

Katso tästä Hovimuusikko Ilkan huikea ralli popin ylipapittaresta Kaija Koosta.

”Korkkarit kattoon, tää ilta on meille
Mun sielunsiskoille, supernaisille
Laseissa kuohuvaa, silmissä kultaa
Ja auringonnousuun on ikuisuus aikaa

Yli pyykkivuorten, läpi lasikattojen
yö vie meidät, mä mitään muuttais en
Joskus kun mä lähden voitte värssyyn kirjoittaa
Hän pystyi aamuun saakka tanssimaan”

Supernaiset, sanat iisa Pykäri

Aikooko joku teistä lähteä Hartwall Arenan keikalle 30.11.2018?

Lue myös

X