Yli pyykkivuorten

Lähdemme Mallorcalle ilman lapsia

Teksti: Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten
rikkinäiset kengät

Vanhempani kertoivat, että heillä on syksylle jäljellä lomapäiviä, joten he aikovat tulla meille Pirkanmaalle Savonlinnasta. Sillä aikaa, kun he ovat meillä, me emme kuulemma saa olla kotona. Vanhempani aikoivat tulla meille hoitamaan lapsia, ja käskivät siis meidän lähteä jonnekin.

Siispä avasimme netin, etsimme sovitun hoitoajan halvimmat lennot – ja varasimme lennot ja hotellin Mallorcalle!

seurustelu

Lokakuussa Mallorcalle

Lähdemme ihan kahdestaan Mallorcalle lokakuun lopussa. Olemme perillä torstaina puoliltapäivin, ja lennämme takaisin kotiin sunnuntaina iltapäivällä lähtevällä lennolla.

Varasimme hotellin läheltä Palma de Mallorcan vanhaakaupunkia. Tarkoituksenamme on kävellä ympäri Palman keskustaa ja rantoja, käydä katsomassa muutama nähtävyys ja vähän shoppailla.

Jos ehdimme, tutustumme pieniin, lähellä sijaitseviin kyliin, käymme merellä risteilyllä tai vaikka ratsastamassa meren rannassa (okei, mies ei heti lämmennyt sille idealle, vaikka onkin nuorena käynyt vuoden verran ratsastustunneilla kanssani).

Odotamme erityisesti pienissä kahviloissa istumista, illallisia tunnelmallisissa ravintoloissa illan pimetessä sekä lasillista viiniä rantabaareissa tai -pubissa, joissa ympärillä solisee kaikkialta maailmasta tulleiden puhe monilla eri kielillä.

yli pyykkivuorten

Parisuhdematka pitkästä aikaa

Olen kirjoittanut silloin tällöin siitä, että koen joskus parisuhdeaikakateutta.

Olemme aina asuneet satojen kilometrien päässä isovanhemmista. Olen joskus, lasten ollessa pieniä, lukenut vähän kateellisena Facebookista ystävien ”päätöstä antaa aikaa parisuhteelle ja viedä lapset vähintään kerran kuussa pitemmäksi ajaksi hoitoon”. Sellaiset ”päätökset” tuntuivat silloin joskus vähän surulliselta luettavalta, kun itsellä asia ei ollut kiinni mistään viitsimisestä.

Nykyään me voimme helposti käydä vaikka kahdestaan leffassa, kun lapset voi jättää keskenään kotiin. Emme me kuitenkaan käy kovinkaan usein missään kahdestaan. Teemme asioita koko perheellä tai toinen vain lasten tai yhden tai kahden lapsen kanssa. Viihdymme hyvin yhdessä ihan vain kotonakin.

Vaikka esimerkiksi syömään ravintolaan on helppoa lähteä ilman lapsia, tuntuu vaikealta miettiä, mihin lapset saisi yöksi, jos sille olisi tarvetta. Tämänkin vuoksi on upeaa, että työikäiset vanhempani tulevat meille hoitamaan lasten kouluarkea omilla vapaapäivillään.

Olemme myös kiitollisia ystävistä, jotka ovat aina välillä auttaneet, kun on ollut tarvetta.

seurustelu

Parhaat vinkit Mallorcan-matkaan?

Hei kertokaahan parhaat vinkit lyhyelle Mallorcan-matkallemme! Parhaat ravintolat, upeimmat maisemat, parhaat shoppailupaikat ja must seen -nähtävyydet!

Mitä kannattaa erityisesti kokea Mallorcalla? Voit kertoa vinkkisi myös Facebookissa tai Instagramissa!

Käyttekö te parisuhdematkoilla?

Postauksia parisuhteesta

Parisuhdeaikakateus

Kaksi vuorokautta meille kahdelle

Käsi kädessä kuin vastarakastuneet – parisuhdematka Vanajanlinnaan

Kihloihin 19-vuotiaana – mitä oikein ajattelin?

16-vuotishääpäivä: Nämä asiat ovat muuttuneet

Lue myös

X