Yli pyykkivuorten

Hei mutsit, on aika aloittaa vaatetappelut lasten kanssa

Teksti: Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten
Blogin luetuimmat postaukset

Se olis kuulkaa aika aloittaa vaatetappelut lasten kanssa.

No shit, Sherlock, tuliko yllätyksenä, että syksy ja vaatetappelut tulevat taas?

Kokeneelle mutsille ei tullut, mutta yhtä hyinen isku se 7-8 kuukauden talvisota on alkaessaan joka ikinen syksy.

Katsokaas vaikka kun perjantaina 14.9. minä heräsin ja otin pois yöpaidan, pitkälahkeiset pyjamahousut ja villasukat. Puin päälleni farkut sekä pitkähihaisen aluspaidan, hupparin ja kunnon kuoritakin, kun lähdin saattamaan pyörällä pikkunaperoa kouluun. Viima kävi korviini kipeästi. Harmitti, että minulla ja naperolla ei ollut pipoa ja sormikkaita. Todellakin olisi pitänyt olla tuolla kymmenen asteen viimassa.

Teini melkein 15 vee lähti samaan aikaan kouluun hupparissa, joka jättää navan paljaaksi. Alla ei tietenkään ollut mitään, koska, silmiä pyöräyttäen, koska…

Ei kun ei hän vastannutkaan mitään, kun kysyin, että eikö alle tarvitse mitään. Silmien pyöräytys riitti.

Hupparin päälle hän laittoi lyhyen mustan takin, jota ei kuulu laittaa kiinni, ja joka imee jokaisen vesipisaran, joka sataa 50 km:n säteellä hänestä.

teini

Lapsilla ei ole kylmä

Totuushan on se, että äidillä on aina kylmä ja aina villasukat ja villapaita, jos lämpöä on vähemmän kuin 25 astetta.

Lapsilla ei ole koskaan kylmä. Ei ainakaan 7-, 12- ja 15-vuotiailla nyt eikä lähimpänä neljänä vuotena ole ollut. Ei ole kylmä sitten ikinä, paitsi korkeintaan silloin, kun sisarus varastaa ilkikurisuuttaan suihkusta juuri poistuvan pyyhkeen. Silloin ilma viilenee myös naapurikorttelissa, jos nyt äänenvoimakkuus voi vaikuttaa lämpötilaan. Muulloin kylmä koululaisella? No ei todellakaan ikinä!

Tarkkasilmäiset lukijat tietävät, että olen kirjoittanut tästä ennenkin. No shit, Sherlock jälleen, tämä vaatetaistelusta profetoiminen on minun saagani ja elämäntehtäväni. Pidän rooliani vaatetustappeluiden lähetyssaarnaajana merkittävänä viedessäni viestiä muillekin vanhemmille siitä, että syyskuusta huhtikuuhun elämä on sitten pelkkää vaatetaistelua joka tuvassa. Valmistaudu henkisesti!

Jos selviät kimpassa mielenterveytesi kanssa huhtikuuhun asti, niin saat todellakin lähteä esimerkiksi viikon lomalle yksin sinne, minne aurinko todellakin paistaa eikä navan seudulle tule kuoliota, vaikka olisi päällä huppari, josta napa vilkkuu koko kylälle.

lasten pukeutuminen

Vaatetaistelun kylmä sota ja talvisota

Tästä tulee kuulkaa taas hitsin pitkä talvisota ja kylmä sota. Kylmän sodan aseina ovat tietenkin:

propaganda (jos nilkkasi jäätyvät nyt, et enää minun ikäisenäni kävele askeltakaan etkä voi neljänkympinkriisissä alkaa treenata maratonille, joten kriisissäsi joudut sitten vaihtamaan miestä tai työpaikkaa tai tekemään vielä yhden vauvan, mutta eivät nekään helposti onnistu, koska nilkkasi eivät toimi!),

vakoilu (kuulin kuule työkaveriltani, että olit pyöräillyt kouluun ilman takkia!),

taloudelliset taistelukeinot (se on vaan niin, että meidän tehtävämme on pitää huolta teidän terveydestä ja pälä pälä pälä pälä, voin vaikka ostaa tosi kalliin takin sulle, kunhan käytät sitä… jos et ala totella, niin kuukausiraha…) ja

poliittiset taistelukeinot (…meidän perheemme lainsäädäntö on kuule sellainen, että demokratiaa ei tunneta… jaahas, no, palele sitten, siinäpä sitten opit, onneksi teillä eduskunnan edustajilla on sitten pitkä kesäloma, jolloin on aikaa toipua kaiken maailman hypotermioista, joita keräilette talven aikana ja laittakaa edes ne torkkupeitot päälle, että ette palele…).

koululaisten pukeutuminen

Pukeutumistaulukko jääkaapin oveen

Jos lapsesi suostuvat käyttämään ennen joulukuuta tiettyjä vaatekappaleita edes kerran, olet ansainnut jo hetken yksin esimerkiksi saunan lauteilla.

Suosittelen tekemään jääkaapin oveen ruudukon, johon kirjoitat vaatekappaleen nimen. Kun lapsi suostuu laittamaan jonkun näistä päälleen, olette kumpikin ansainneet esimerkiksi suklaata. Lapsi palan, sinä levyn.

Valitse ruudukkoon lapsen iästä riippuen seuraavia vaatekappaleita: kumisaappaat, kurahousut, kurarukkaset, sadetakki, pitkät kalsarit, takki, huivi, hattu, pipo, kauluri, ulkohousut, sormikkaat, hanskat, lapaset, haalari, toppahousut, Kuomat…

Kokeneemmalle pukeutujalapselle voit lisätä ekstaruudut: sukkalukko, napalukko, nilkkalukko eli nilkat peitettynä, takki kiinni, hanskat kädessä, jotain muuta päällä kuin raitaverkkarit, napa piilossa, kuivat vaatteet, puhtaat vaatteet, takki / hanskat edes mukana…

koululaisten pukeutuminen, talvi

Valmistaudu syksyyn ja talveen

Tämän postauksen sanoma:

Valmistaudu!

Hengitä syvään!

Uhkaile! Kiristä! Lahjo!

Lannistu.

Anna periksi. Luovuta. (Okei, älä luovuta alle 12-vuotiaan kanssa, mutta sitä vanhempien.)

Pysy itse lämpimänä.

Syö suklaata.

Lasten pukeutumisen haasteet postauksissa

Koululaiset jumaliste, nyt äiti opettaa, miten puetaan päälle!

Rakas lapsi, nyt hitsi vie se takki päälle!

Koululaisen rakkaimmat housut: majut, rähinät, raitaverkkarit

Lue myös

X