Yli pyykkivuorten

Ostin lapselleni lävistykset

Teksti: Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten
koravakorut

Oliko klikkiotsikko? Ei kai, koska korvareiäthän ovat lävistykset.

Aava oli haaveillut jo kauan korvakoruista. Hän jutteli korvien rei´ittämisestä säännöllisesti ehkäpä vuoden ja sitä ennen silloin tällöin. Kyselin aina, että onko hän ihan varma toiveestaan, jolloin Aava vastasi, että ei nyt vielä, mutta myöhemmin.

Juttelimme, että otamme ne sitten, kun hän ymmärtää, että niiden ottaminen sattuu ja että niitä täytyy hoitaa oikein, ja kun hän on vähän isompi.

Sanoin myös, että kun ne otetaan, otetaan sitten lähtökohtaisesti kerralla kumpaankin korvaan vaikka se sattuisikin. Sanoin, että täytyy olla itse täysin valmis. Jos yhtään epäröi, niitä ei oteta. Kerroin lapselle, että kenenkään muun mielipiteellä ei ole siinä kohtaa väliä, eikä hänen tarvitse ottaa niitä koskaan, jos ei itse tosi kovasti halua.

koravakorut

Korvikset palkkiona oppimisesta

Tänä kesänä haave voimistui koko ajan. Teimme diilin.

Jokaisella meillä on joitain opeteltavia asioita, joiden opetteleminen nopeutuu, kun jutussa on joku porkkana odottamassa. Seitsemänvuotiaan opeteltavia asioita nyt voivat olla vaikka huoneen siivoaminen, r-äänteen treenaaminen tai kasvisten syömisen opettelu. Sovimme, että kun Aava opettelee tiettyjä hänelle uusia asioita, hän saa korvikset.

Koska alkusyksy meni niin hienosti, hän lunasti palkintonsa viime viikonloppuna.

Kun menimme kauppakeskuksessa kultakelloliikkeeseen, huomasimme siellä isosiskon ystävän, joka oli myös ottamassa korvareikiä. Aava sai seurata ihan vierestä kaverin korvien rei´ittämistä ja päättää vielä sen jälkeen uudestaan, että haluaako hän ihan oikeasti korvikset. Aava halusi.

Korujen valinta olikin vaativampi operaatio kuin itse rei´itys. Ei kuulemma sattunut yhtään, ja nyt meillä on superonnellinen 7-vuotias korvisten omistaja.

Luulen, että tämä aika oli meidän perheelle ja tälle lapselle hyvä. Tämän pienemmälle en olisi ehkä laittanut koruja vaikka tiedän, että esimerkiksi kolmevuotiaille ja vauvoillekin on laitettu ihan onnistuneesti muissa perheissä.

Minä lähdin siitä, että lapsi itse kovasti toivoi korviksia ja oli nyt mielestäni oikean ikäinen.

korvakorut

Minkä ikäiselle sinä ostaisit lävistykset korviin? Miten korvisten kanssa on sujunut?

Lue myös

X