Yli pyykkivuorten

”Gluteeniton, laktoositon, hajuton ja mauton.” Haha, kuolen nauruun

Teksti: Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten
suklaarahka

Joku aika sitten kiersi somessa kuva, jossa mies oli merkinnyt vaimon pyynnöstä perheen juhliin ruokien allergeenit, kuten gluteeniton. Miehen kirjoittamissa lapuissa luki gluteeniton, laktoositon, kasvis, maidoton, hajuton, mauton, kaiketon. Jotenkin noin. Pointtina yritti kai olla, että gluteeniton, laktoositon ruoka on väritöntä ja hajutonta eli suomeksi pahaa?

Some repesi huutonauruitkuemojein makeaan nauruun.

suklaarahka

Näin tänään Facebookissa videon, jossa kerrottiin, että nyt valmistetaan gluteeniton, vegaaninen, maidoton, sokeriton ja kolesteroliton ateria.

Videossa annettiin ohjeita sekoittamisesta, paloitteluista, vatkaamisesta ja paistamisesta. Videon lopussa luki sana perfect.

Videossa valmistettiin ilmaa; kulhoissa ja vuoissa ei ollut mitään.

gluteeniton

Selasin tänään töissä ruokatunnilla aikakauslehteä. Lehdessä oli erilaisia leivontareseptejä.

Kuvien päälle oli taitettu suurin kirjaimin ”gluteenitonta ja laktoositonta”. Tekstin alla luki pienemmillä kirjaimilla toimittajan lisäämä tärkeä huomautus: ”Gluteenittomat tuotteet eivät maistu pahalta”.

tortillat

Kun meidän Aavan keliakia diagnosoitiin, törmäsin vähän väliä aikuisten kauhisteluun. Nämä aikuiset sanoivat lapseni kuullen, että ”gluteenittomat tuotteethan ovat tosi pahoja”.

Hei kiitos, kiitos tosi paljon.

Kiitos lapsen kuullen pieraistusta aivopierusta sekä siitä, että et todennäköisesti ole edes maistanut mitään gluteenitonta tuotetta 2010-luvulla ennen asiantuntijalausuntoasi. Et selvästi ainakaan minun leipomiani!

raakakakku

En mitenkään ymmärrä, miksi toisten ihmisten ruokavaliot, allergiat ja sairaudet naurattavat toisia.

Jos käytän laktoositonta ja gluteenitonta siksi, että en pilaisi seuraavia päiviä siksi, että oksettaa, kouristaa, maha turpoaa kuin olisin menossa synnyttämään, itkettää ja sattuu todella paljon, onko hauska vitsi lisätä siihen perään, että ”otatko samalla hajuttoman ja mauttoman?” No, en ole kuullut tällaista vitsiä onneksi muualla kuin mediassa. Kiitos siitä!

Kiitos, että ymmärrätte, että me ruokavaliorajoitteiset emme vain halua olla hankalia ja kerätä huomiota.

Gluteeniton, keliakia

Kiitos, että et murjaise vitsiä lapsen ruuasta, jota lapsi syö hyvällä ruokahalulla ja joka on ainoaa ruokaa, jota hän voi syödä.

Ps. Mikä postauksen laktoosittomista ja gluteenittomista ruuista on hajuton ja mauton?

Postauksia keliakiasta

Näin lapsemme keliakia diagnosoitiin

Näin saat keliakiaa sairastavan lapsen äidin itkemään

Lapsen gastroskopia

Ammattikeittiöt huijaavat keliaakikkoja

Lapsen keliakian vaikein rasti on karkkihylly

Lue myös

X