Mainos Yli pyykkivuorten

Ravintola Periscope ja Menu Scope: täydellinen parisuhdehetki

Teksti: Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten

Kaupallinen yhteistyö

Menu Scope

Mainos Ravintola Periscope

Menu Scope

Meidän tämän viikonlopun ehdoton kruunu oli Ravintola Periscope, sen rauhallinen tunnelma, hieno maisema ja Menu Scope!

Mieheni syntymäpäivän kunniaksi halusimme lähteä kahdestaan ravintolaan syömään Tampereelle. Mies toivoi, että minä valitsisin ravintolan ja pitäisin sen hänelle yllätyksenä.

Tampereen ravintoloita pohtiessani muistin, että kesällä katselimme Ravintola Periscopen listan Menu Scopea ja mietimme, että olisi ihanaa joskus valita tuollainen menu, kun olisi aikaa. Otin yhteyttä Kauppakeskus Ratinassa sijaitsevaan Periscopeen ja kysyin, haluaisivatko he, että tulisimme testaamaan menun. Ilokseni se sopi.

Menu Scope

Ravintola Periscope tarjoaa upeat maisemat

Meille oli varattu kahden hengen pöytä ikkunan vierestä. Saavuimme ravintolaan syyskuisena perjantai-iltana kello 19. Oli aurinkoinen alkuilta, joten pystyimme hyvin katselemaan Tampereen keskustan maisemia ja Laukontoria alkujuomia maistellen.

Ravintola oli aika lailla täynnä, mutta tunnelma oli rauhallinen ja äänentaso matala.

Menu Scope Menu Scope

Menu Scope & Matching wines

Saimme testata Menu Scopen, joka on kahdesta menusta laajempi. Toisessa menussa, Menu Periscopessa, on muutama ruokalaji vähemmän. Menu Scopen lisäksi nautimme kokonaisuuteen suunnitellun viinimenun.

Periscopen ideana on trendikäs sosiaalinen ruokakulttuuri ja pöytäkunnittain jaettavat annokset. Ravintolan makumaailma on sekoitus paikallisia herkkuja ja makuja maailmalta.

Menu Scope koostui viidestä tarjoilukerrasta, joissa oli yhteensä yhdeksän ruokalajia. Annosten yhteydessä tarjoiltiin Matching wines -menu, kuhunkin annokseen sopiva viini.

Menu Scope

Celeriac & macadamia & spruce

Beets & gruyére & lingonberries

Ensimmäisenä saimme maisteltavaksemme kuusenkerkkähunajalla glaseerattua juuriselleriä, paahdettua macadamiapähkinää ja pikkelöityä kuusenkerkkää sekä punajuuricarpacciota, kotimaista vuohengruyèreä, tattaria, rakuunamajoneesia, puolukkaa ja yrttejä.

Minun annoksessani oli pähkinöiden tilalla tattaria pähkinäallergiani vuoksi. Annosten ulkonäkö oli täysin sama, joten huomasi, että asiaa oli mietitty tarkasti.

Saimme alkupalana myös leipää, joka oli minulla gluteenitonta.

Menu Scope Menu Scope Menu Scope

Salmon ceviche & avocado & corn

Crab cake & pimiento peppers & fennel

Seuraavina annoksina saimme grillattua lohicevicheä, punasipuli-avokadosalsaa ja rapeaa maissia sekä rapukakkua, paahdettua pimiento- paprikaa, vihreää tomaattikastiketta ja karamellisoitua fenkolia.

Lohi ja avokado ovat meidän suosikkejamme, joten olin odottanut erityisesti tätä ruokalajia. Pidimme kyllä kovasti siitä!

Menu Scope Menu Scope Menu Scope Menu Scope Menu Scope Menu Scope

Scampi & sweet soya & chesnut

Keskimmäinen annos oli ehdottomasti suosikkimme! Ihan siis todella hyvää.

Saimme maistella makeassa soijassa paistettuja scampinpyrstöjä, siitakesientä, kastanjaa ja korianteria. Maku oli pehmeä ja makea, siis todella hyvä. Ihan jo tämän takia kannattaa testata menua!

Menu Scope Menu Scope

Asian slaw

Pork neck & coconut & black garlic

Menu Scopen lämpimänä annoksena oli mustalla valkosipulilla glaseerattua porsaanniskaa, kookoskaramellia ja paksoita. Sen rinnalla tarjoiltiin rapeaa kasvissalaattia, korianteria ja seesaminsiemenvinaigrettea.

Kuten muissakin annoksissa, tässäkin huolella valittu viini tuki kokonaisuutta.

Menu Scope Menu Scope Menu Scope

Peach & parsley & sichuan pepper

Menu Scope on tällaisen sokerihiiren unelma, koska jälkiruokia on kaksi kappaletta.

Ensimmäisenä jälkiruokana saimme haudutettua persikkaa, persilja-kauramurua ja sichuaninpippurilla maustettua ranskankermasorbettia sekä makeaa jälkiruokaviiniä.

Menu Scope Menu Scope Menu Scope

Chocolate & raspberries

Menu Scopen kruunasi suklaamutakakku, vadelmasorbetti, marinoidut vadelmat ja  vadelmavaahto. Ihanaa! Kummankin meidän annos oli gluteeniton.

Menimme Ravintola Periscopeen kello 19 ja lähdimme sieltä kello 22. Mitään ruokalajia ei tarvinnut odotella kauaa.

Ihan hämmästyimme, miten nopeasti aika kulki Periscopessa. Oli kiva vain istua kahdestaan kerrankin ilman lapsia, jutella ja nauttia hyvästä ruoasta ja juomasta.

Illan edetessä ulkona hämärtyi, joten emme enää nähneet ulos yhtä hyvin. Samalla kuitenkin sekä ravintolan että Tampereen keskustan valot tulivat upeasti esille, ja ravintolan tunnelma muuttui vieläkin miellyttävämmäksi.

Aiomme tulla nauttimaan menun joskus toistekin kaveriporukalla, kun voi viettää kiireettömästi aikaa yhdessä ilman lapsia.

Menu Scope Menu Scope Menu Scope

Ehkä parasta ikinä on ruuhkavuosiarjen keskellä hankkia lapsille lastenhoitaja ja lähteä puolison tai ystävien kanssa nauttimaan hyvästä ruuasta ja seurasta kiireettömästi. Voimme suositella Tampereen Periscopea myös loistavan palvelun ja tunnelman vuoksi.

Kuinka usein pääset käymään ystävän tai puolison kanssa ravintolassa syömässä?

Lue myös

X