Yli pyykkivuorten

Syövästä voi selvitä. Kerro onnellinen tarina!

Teksti: Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten
Roosa nauha -keräys 2018, syöpä

Syöpä tulee aina yllättäen ja on aina tullessaan shokki. Syöpä on odottamaton vieras, jonka tuloon ei voi valmistautua millään tavalla.

”Sairastuminen oli tietenkin kauhea shokki kaikille. Oli vaikea edes sanoa ääneen sanaa syöpä.”

Syöpä ei ole vain jossain kaukaisessa maassa kymppiuutisten uutiskoosteessa. Jokaisella meillä on lähellä joku, joka on sairastanut syövän tai sairastunut juuri. Jokainen meistä tietää jollain tasolla miltä tuntuu, kun läheisellä on syöpä.

Valitettavasti moni meistä tietää itse, miltä tuntuu sairastaa syöpää. Sitä tunnetta ei toivoisi kenellekään.

Roosa nauha -keräys 2018, syöpä

Roosa nauha -keräys tukee syöpätutkimusta

”Kun syöpä on läsnä joka päivä ja koko ajan, siitä tulee yhtä tavallista kuin ruokakaupassa käyminen. Elämässä oli hoitoja, huolta, kipua, lasten hoitamista ja lasten naurua ja iloakin.”

Hoitoja, huolta, kipua, arkipäivän asioita, mutta iloakin. Syövän keskellä ei voi kääntää koko muuta elämää pois, vaikka välillä haluaisikin. On taisteltava, jaksettava, yritettävä ja kuitenkin myös myönnettävä, että nyt eletään tätä vaihetta, halusimme tai emme.

Tänään torstaina 27.9.2018 käynnistyi Roosa nauha -keräys. Syöpäsäätiön keräyksen tarkoituksena on tukea syöpätutkimusta. Tule mukaan, auta!

”Mikäs teillä nyt on tilanne?” ystävät kysyivät kevyesti. En uskaltanut vastata. Kun lopulta keräsin kaiken rohkeuteni ja paljastin elämäni kipeimmän asian, minua ei uskottu. Tuntui, että muut vähättelivät asiaa ja jopa mitätöivät sen.

Kyllä se siitä paranee! Hoidot kehittyvät koko ajan! Muutkin ovat parantuneet! Ihmeitä tapahtuu koko ajan! Älä ole noin negatiivinen!

Roosa nauha -keräys, syöpä

Syöpä voi päättyä hyvin

Syöpä jättää joskus jäljelle vain raastavan tuskan, ikävän ja miksi-kysymykset. Niin ei kuitenkaan ole aina. Moni selviää!

Haluaisin Roosa nauha -keräyksen kunniaksi kirjoittaa postauksen syöpätarinoista, joilla on onnellinen loppu. Haluan tuoda esille ne tarinat, joissa syöpä on sairastettu, ja nyt ovat kädessä terveen paperit. Tuntuu, että niistä tarinoista ei puhuta tarpeeksi. Moni on selvinnyt syövästä!

Kerään postaukseeni nimettömästi lukijoitteni tarinoita. Kerro lyhyesti omasta syövästäsi tai läheisesi syövästä, jos saat siihen luvan:

  • Minkä ikäisenä sairastuit? Millainen elämäntilanne sinulla oli silloin?
  • Miltä tuntui kuulla sairastumisesta? Miten lähipiiri reagoi?
  • Jos haluat, kerro mikä syöpä sinulla oli?
  • Kuinka kauan syöpähoidot kestivät? Millaisia hoitoja oli käytössä?
  • Koska sait terveen paperit? Mitä tunteita kävit läpi silloin?
  • Mitä haluat sanoa juuri sairastuneille?

Lähetä tarinasi ylipyykkivuorten@gmail.com tai kerro se blogin Facebook-sivulla tai yv:llä la 29.9.18 klo 20 mennessä.

Kursivoidut lainaukset postauksesta Älä lohduta, että lapseni selviää syövästä, jos tiedän, että hän ei selviä.

Lue myös

X