Yli pyykkivuorten

Kuvahaaste: Meidän perhe vuonna 2011, 2015 ja 2018

Teksti: Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten
Meidän perhe

Instagramissa kiertää haaste, jossa näytetään, miten on vuosien varrella muuttunut ulkonäöltä. Haasteessa näytetään kuva itsestä vuosilta 2011, 2015 ja 2018.

Monta vuotta vaihtelin hiusteni väriä parin vuoden välein. Kurkkaa hiusteni värejä postauksesta Tiedätkö, mikä on sinulle paras hiusten väri. Nyt kun katselin noiden vuosien kuvia, niin totesin, että lähes sama blondi, vain silmäpussit ovat kasvaneet.

Lapset sen sijaan ovat muuttuneet hirmuisesti! En yleensä jaa miehen ja isompien lasten kuvia blogissani. Sekä lapset että mies ovat kuitenkin sanoneet, että kuvien julkaisu ei haittaa. Siispä päätin tehdä nyt hurjan poikkeuksen.

Meidän perhe vuonna 2011

Vuoden 2011 kuva on otettu Aavan ristiäisissä. Ristiäiset olivat kesäkuun alussa samana päivänä, jolloin oli aamulla koulun kevätjuhla. Omenapuut kukkivat kotimme pihalla ja kaikki rakkaat olivat lähellä. Päivästä jäivät ihanat muistot!

Asuimme Jyväskylässä. Matilda lopetti sinä päivänä ensimmäisen luokan ja Henrik oli täyttämässä viisi vuotta. Olisi todella hurja ajatus, että meillä olisi nyt ekaluokkalaisen sisaruksina 5-vuotias ja vauva eikä 12- ja pian 15-vuotiaat. Hui ja toisaalta haikeaa.

Matildalla oli liian isot sukkahousut, jotka valuivat koko ajan. Henrik inhosi asuaan ja rullasi mekkoni helmaa. Aavalla oli päällä kastemekko, jossa minut ja siskoni sekä isäni ja hänen sisaruksensa on kastettu.

Henrikin hymy on lahjottu karkeilla. Suosittelen lämpimästi lahjontaa näin tärkeissä kuva-asioissa, heh. Nämä kuvat ovat suuria aarteitani.

Meidän perhe Meidän perhe Meidän perhe

Meidän perhe vuonna 2015

Vuonna 2015 otetussa kuvassa olemme meille niin rakkaassa Savonlinnassa. Siellä oli joku suuri höyrylaivatapahtuma muistaakseni.

Tuona kesänä Matilda oli 11 vuotta, täyttämässä talvella 12. Henrik oli juuri täyttänyt 9 vuotta ja Aava 4 vuotta. Muistan, että vanhempani olivat kanssamme tuota kuvaa ottaessa. Menimme kuvan oton jälkeen Olavinlinnaan, jossa käymme joka kesä.

Meidän perhe Yli pyykkivuorten

Meidän perhe vuonna 2018

Jaahas, mepä emme enää ota tuosta noin vain perhekuvia… Yleensä otamme joltain reissulta koko perheestä kuvia, mutta tänä vuonna emme ole käyneet missään kauempana matkalla. En löytänyt meistä perhekuvia kuin Matildan rippijuhlista!

Rippijuhlista voit lukea lisää muun muassa postauksista Rippimekon valinta saa äidin ja teinin hulluiksi ja rippijuhlien tarjoilut.

Kuvassa lapset ovat siis 7-, 12- ja 14-vuotiaita. Aika juoksee liian nopeasti.

Mika Suvanto

Kuva Mika Suvanto MSPhotoart

Hui, yleensä en julkaise meistä kaikista kasvokuvia, mutta teinpä sen nyt. Vastaa haasteeseen julkaisemalla Facebookissa tai Instagramissa itsestäsi kuvat vuosina 2011, 2015 ja 2018!

Lue myös

X