Yli pyykkivuorten

Isi, käykö tytöt yhdessä kakalla? Terveisiä perheestä -tarinoita

Teksti: Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten
lapsiperheblogi
”Otin Henrikin lempikulhon, ihan vaan ärsyttääkseni! Otin myös banaanijugurttia, koska se on Henrikin lempijugurttia! Ihan vaan ärsyttääkseni!” Näin sanoi pikkusisko 7v aamupalalla isoveljen 12v nukkuessa aivan tietämättömänä tästä suuresta pahuudesta, mitä alakerran keittiössä tapahtuu kukonlaulun aikaan.

Terveisiä perheestä! Tämä perhe-elämä on kyllä sellaista sirkusta, että ei auta kuin istua katsomoon syömään poppareita ja nauramaan, kun pellet ympärillä käyvät show´taan läpi.

Keräsin tähän blogini Facebookissa julkaisemiani #terveisiäperheestä-postauksia. Terveisiä perheestä: Vertaistukea, olkaa niin hyvät!

Tällaista meillä on, onko teilläkin?

Terveisiä perheestä!

”Otin Henrikin lempikulhon, ihan vaan ärsyttääkseni! Otin myös banaanijugurttia, koska se on Henrikin lempijugurttia! Ihan vaan ärsyttääkseni!”

Näin sanoi pikkusisko 7v aamupalalla isoveljen 12v nukkuessa aivan tietämättömänä tästä suuresta pahuudesta, mitä alakerran keittiössä tapahtuu kukonlaulun aikaan.

Tästä se päivä taas käynnistyy.

lapsiperheblogi

”Otin Henrikin lempikulhon, ihan vaan ärsyttääkseni! Otin myös banaanijugurttia, koska se on Henrikin lempijugurttia! Ihan vaan ärsyttääkseni!” Näin sanoi pikkusisko 7v aamupalalla isoveljen 12v nukkuessa aivan tietämättömänä tästä suuresta pahuudesta, mitä alakerran keittiössä tapahtuu kukonlaulun aikaan.

**

En kestä tuota lasta. 😂😍

Katsottiin miehen ja Aavan kanssa äsken aiemmin jakamastani linkistä paljonko miehellä on aikaa eläkkeeseen. Kerroin Aavalle, että sitten voidaan tehdä vaikka mitä kivaa, kun me ollaan eläkkeellä. Lisäsin, että hän on tosin itse silloin töissä ja hänellä voi olla lapsiakin.
– Äiti, etkö muista, että mä en haluu lapsia!
– Entä jos sun mies haluaa ja se katsoo sua niin kauniisti, että hellyt, kiusasin, vaikka tästä on puhuttu usein ja ollaan vakuutettu, että ei tartte hankkia.
Aava heilautti käden suorana eteen ja huusi:
– No sitten mä oon sille miehelle, että ULOS! SEURAAVA!

En kestääää 😂

**

Poika 12v: Mä otan reissuun mukaan vain Crocsit.
Minä: No et taatusti ota!!!
Poika: No en tietenkään! Halusin vaan testata miten sä reagoit.
Minä: No miten?
Poika: No just niin ku aattelin.

**

Kuulin eilen, kun elämäni miehet juttelivat toisessa huoneessa elämän suurista kysymyksistä.

Henrik yritti sanoa jotain Matildalle, joka menikin kaverinsa kanssa vessaan ja lukitsi oven.
Henrik: Höh! Ne meni yhdessä vessaan. Iskä, MIKS tytöt menee aina yhdessä vessaan? Meidänkin luokan tytöt aina menee!
Mies: Niin en kyllä tiedä. Mutta ei ne varmaan käy yhdessä kakalla.
Henrik: Niin… Ei varmaan? Käykö?
Mies: Hansuuuu! Kuulitko?
Henrik: Äiti! Käykö tytöt yhdessä kakalla?

Teeskentelin etten kuullut kysymystä.

Terveisiä perheestä!

**

Ymmärrätte varmaan, että myöhästymme tänään töistä ja koulusta, koska emme voi lähteä minnekään ennen kuin saamme nostettua jalan suorana ylös.

lapsiperhe, terveisiä perheestä

**

Koska mies lähtee työmatkalle, pohdin, mitä voisin tehdä tänään yhdessä lasten kanssa. Ehdotin elokuviin menoa. Koska on tyttö 6, poika 11 ja tyttö 14, yhteistä leffaa ei meinaa löytyä.

Ehdotin, että isot menisivät katsomaan yhdessä jonkun ja minä ja pieni hänen toivomansa My little ponyn.

Matilda ilmoitti jäävänsä mieluiten yksin kotiin. Ehdotin, että Henrik kysyisi kaverin leffaan. Hän halusi mennä yksin leffaan, mikä oli minun mielestä kurja ratkaisu perheen yhteiseen tekemiseen, samoin kuin yhden kotiin jääminenkin.

Sanoin lapsille, että näin tässä aina käy. Yritän keksiä YHTEISTÄ tekemistä perheelle, niin kenellekään ei käy.

– Tajuatko äiti, että mä en halua mitään perheen yhteistä aikaa vaan omaa aikaa ilman teitä, teini sanoi pilke silmäkulmassaan.
– Yhyy, kukaan ei enää halua olla mun kanssa! Kukaan ei enää rakasta mua, ulisin.
– Äiti, älä ylidramatisoi! Kyllä sua vielä rakastetaan! Aava rakastaa sua vielä, sanoi poika 11 v.
– Niin rakastan! huudahti siirappisella äänellä 6-vuotias.

Onnea on 6-vuotias lapsi.

**

Poika 12v tuli kaverilta yökylästä kotiin lauantaiaamuna, kun olin vielä nukkumassa. Oltiin nähty viimeksi tiistaiaamuna työmatkani vuoksi. Huusin, että tulisi halaamaan ja kainaloon.
”Eh.”
”Tuletpas!”
”Eh!”
”No sit et saa tuliaista”, sanoin ottaen näin kovat peliin.

Poika tuli sängyn viereen ja asettui virnuillen puoleksi sekunniksi viereeni kuin Peppi Pitkätossu: pää jalkopäässä ja jalat kainalossani.

Halasin onnellisena jalkoja, jotka ovat jo samankokoiset kuin omani. Oma poika.

**

Puoli tuntia tappelua kuka käyttää mitäkin, 10 min valitsemista mitkä täytetään, puoli tuntia täyttämistä, 5 min rannalle kantamista, 5 min näiden kanssa uimista, 2 h näiden nököttämistä rannalla, kun kukaan ei halua näitä käyttää.

Okei, liioittelin aika paljon, mutta saitte kiinni ideasta.

äitiblogi

**

Poika 12v laittoi minun vaaleanpunaisen, paksun aamutakin tiukasti ylleen ja jahtasi 14-vuotiasta isosiskoaan nauraen kummitusmaisesti ”mä tuun sun uniiiiin!”

Niin ei tietenkään meillä tapahtunut. Jossain naapurissa. #terveisiäperheestä

**

Muisto Facebookista.

Minä: Nyt äkkiä kerhoon, kello on jo hirveesti!
Aava 3v: Hirveeltähän mennään nukkumaan!

**

Sitä vaan mietin ja kysyn teiltä lapsiperhearjen sinkkosilta, että mikä osa teinin aivojen kehityksessä vaatii sen, että vaatetus, meikki, hiukset ja käytös on oikein kaunista, mutta huone näyttää laittomalta kaatopaikalta, jonka haaskansyöjätkin ovat jo hylänneet? Sitä vaan pohdin.

Ei tietenkään meillä. Naapurissa.

**

Terveisiä perheestä! Lisää arjen spontaaneja repeämisiä ja raivareita Facebookissa, tule mukaan! Tulossa myös toinen postaus samasta aiheesta.

Lue myös

X