Yli pyykkivuorten

Rintsikat voivat hajota kesken työpäivän. Terveisiä perheestä 2

Teksti: Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten
äiti

Terveisiä perheestä osa 2! Tämä perhe-elämä on kyllä sellaista sirkusta, että ei auta kuin istua katsomoon syömään poppareita ja nauramaan, kun pellet ympärillä käyvät show´taan läpi.

Keräsin tähän blogini Facebookissa julkaisemiani #terveisiäperheestä-postauksia. Terveisiä perheestä: Vertaistukea, olkaa niin hyvät! Tällaista meillä on, onko teilläkin?

 

Terveisiä perheestä!

 

Minä Aavalle, 6, aamulla: Olet rakas tyttö.

Henrik, 11, toisesta huoneesta kesken Putouksen kauden: Tai no, tyttö.

#putous #sisarusrakkaus #ansakynttilä Putous2018 Ansa Kynttilä

**

Ihan nopea kysymys. Onko 12-vuotiaan pojan elämän tarkoituksena tehdä murrosikäinen isosisko hulluksi?

Että kuuluuko asiaan, että kirjastossa isosiskon edessä tanssitaan, hypitään ja estetään hyllyille pääseminen?

Ei tietenkään meillä. Naapurissa.

**

Päätin viedä Aavan tavallista myöhemmin hoitoon ja mennä itse siis myöhemmin töihin. Otettiin aamu rauhallisesti.

Päiväkodissa oli jo aamupiiri alkanut. Kuulimme eteiseen, miten heleä-ääniset lapset lauloivat yhdessä. Mitähän ne 3-5-vuotiaat päiväkodissa laulavat? Jänis istui maassa torkkuen? Pieni nokipoika vaan? Minä soitan harmonikkaa?

Ehei Hanna, se oli kasaria se. ”Keinutaan eteen ja taa-aa, en haluu lopettaa”, lauloivat kuorossa. Repesin spontaanisti. Tossuja laittava Aava komensi, että aamupiiriin hänet viedessäni en saisi yhtään nauraa.

Avasimme oven. ”No lauletaan sitten se Sata salamaa”, huokaisi lastentarhanopettaja.

Sama Antti Tuiskun versio, jonka viisivuotias kummityttö lauloi minulle alusta loppuun kuin oopperan aarian, kun ehdotin, että laulaisimme yhdessä iltalauluksi Tuiki tuiki tähtösen.

#olenvanha #olennähnytkaiken

**

Poika 12 v. pyöri ympärillä ja ärsytti kaikilla keksimillään tavoilla, kun yritin tehdä töitä tietokoneella. Mihinkään kivaan keskusteluun tai halaukseen hän ei tietenkään pyrkinyt vaan pelkkään poikamaiseen Teen kaikki hulluksi ihan ajan kuluksi -ärsyttämiseen.

Keksin vihdoin millä lopetti ärsyttämisen. Uhkasin, että piirrän hänen käteensä tällaisen. Lähti kovaa karkuun. 😂

Äidit 💪

äiti

**

Poika 11 v: Heippa, lähden etsimään Pokemoneja!

Hän lähtee vapaaehtoisesti ulos, what?!

Tyttö 14 v: Voinko mä lähtee sun mukaan?

What, 14 v. vapaaehtoisesti ulos? Ja veljen kanssa?? No, ei veli suostu ottamaan kuitenkaan mukaan.

Poika 11 v: Joo tuu vaan!

Mitä ihmettä? Mitä täällä tapahtuu?

Tyttö 14 v: Mutta mun on pakko laittaa pipo, kun on likainen tukka.

Pipo? Ulos? Teinille? Yhdessä ulos? Mitä ihmettä? Missä piilokamera?

Mies 38 v: Me jäätiin tänne kahdestaan (Tyttö 6v naapurissa)! Otetaanko suklaata?

Olen sanaton. Nyt me katsotaan ikkunasta kuin pöllöt, että lähteekö ne oikeesti. Kyllä ne heti pihasta lähdettyään saa jonkun mehevän riidan aikaan. En usko, että kestää yli 3 min tämä yhteinen ulkoilu. Jännät paikat täällä nyt!

Terveisiä perheestä!

**

Se tunne, kun sun mutsilla on muka kauhea kiire ja on 10 astetta pakkasta eikä sun mutsi tajua, että mitkään sun pinkeistä rukkasista ei vaan käy vaan sä haluat kynsikkäät, joissa sormenpäät jää vapaiksi. Eikä ne kynsikkäät löydy edes hyllyn perältä. Ja sun mutsi raivoaa. Niin se tunne, tiedättekö?

Perustuu tositapahtumiin.

äitibloggaaja, terveisiä perheestä

**

Pieni aamun vertaistuellinen hetki.

– 6 v halusi välttämättä lajitella eri kasoihin isosta laatikosta pompulat, pinnit, pannat ja harjat. Sehän muuten kesti.

– 6 v lupasi olla sairaan nopea pukemaan ulkovaatteet, joten lajitteluun oli kuulemma aikaa. Ei ole toteutunut tähän mennessä, ei toteutunut taaskaan.

– 6 v itki, että haluaa ne tietyt violetit hanskat.

– 11 v laittoi kenkiä jalkaan edessäni niin, että en mahtunut etsimään kaapista The Hanskoja. Ei lopulta löytynyt mistään eikä mies vastannut puheluun, että olisin voinut kysyä, että missä hitossa ne ovat.

– 11 v halusi tulla kyydissä mutta ei ollut laittanut suksiaan kiinni pidikkeillä eikä etsinyt monojaan vaikka piti olla jo menossa.

– Käskin ottaa pidikkeet 6 veen suksista. 6 v varasti pidikkeet eikä antanut niitä, koska ne ovat kuulemma hänen. 6 v itki, että nyt kaikki luulevat, että veli on hän, koska pidikkeissä lukee hänen nimensä.

– Kannoin autoon kasan 6 veen ulkovaatteita, oman laukun ja 6 veen repun. Turvavyöt on hankalat turvaistuimen kanssa, joten ähkin tyttöä kiinni kauan. Kadotin siinä hässäkässä toisen hanskani.

– Koska autoni on yhtä pieni kuin Luru Luteella ja Mister Beanilla, 11 veen sukset tulivat autoon sisään. Ensin ne olivat 6 veen päällä. Hän kirkui. Sitten ne olivat ratin päällä. Minä kiljuin.

Ei kai siinä. 6 v ja 11 v saatu kouluun. Lähden tästä töihin lepäämään.

Terveisiä perheestä!

**

”Jos mä saan kolme lasta, niin niistä tulee Matilda, Benjamin ja Ronja”, mietti Aava. (Matilda ei siis ole siskonsa kutsumanimi). ”Ja jos mä saan vielä neljännen, niin siitä tulee ihan vaan Erkki.”

En kestä. En malta odottaa, että saan ehkä joskus olla myös pienen Erkin mummi ja hakea hänet puistoon keinumaan.

**

Kyllä, aamu lasten kanssa ja päivä töissä voivat olla niin hektisiä, että vasta kotona huomaa, että rintsikat ovat hajonneet keskeltä kahtia päällä.

Vanha Yli pyykkivuorten -viisaus.

**

Terveisiä perheestä! Lisää arjen spontaaneja repeämisiä ja raivareita Facebookissa, tule mukaan!

Lue myös

Isi, käykö tytöt yhdessä kakalla? Terveisiä perheestä

Lue myös

X