Yli pyykkivuorten

Joulukorttikuvat lapsista – kuusi vinkkiä

Teksti: Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten
joulukorttikuvat lapsista

Nyt on hyvä aika ottaa lapsista joulukorttikuvat, jos sellaisia tykkäät ottaa. Nyt kannattaa toimia, kun ei ole vielä kiire.

Lue nämä kuusi vinkkiä, niin joulukorttikuvat lapsista onnistuvat. Ehkä. Luultavasti.

joulukorttikuvat lapsista

Aika joulukorttikuvaukselle

Paras aika joulukorttikuvaamiseen on päivänvalon aika, heti päiväunien jälkeen, heti syömisen jälkeen, kun kaikilla hyvä mieli ja kuvausvaatteet ovat yhä puhtaina. Ei siis välttämättä ihan helposti onnistu… Vaatii siis ennakoimista.

Mikäli haluaa ottaa kuvia ulkona, tulee jo rutkasti lisää muuttujia.

joulukorttikuvat lapsista joulukorttikuvat lapsista

Joulukorttikuvat onnistuvat, kun on apulainen

Tarvitset ehdottomasti apulaisen, joka asettelee lapset oikeaan asentoon, käy korjaamassa lapsen rullaaman mekon helman alas, nostaa kaatuneen vauvan takaisin istumaan, palauttaa karkuun konttaavan vauvan, nostaa valahtaneet tonttulakit ylös silmiltä ja pelleilee kameran vieressä, että lapset nauravat kuvissa.

Ei siis onnistu välttämättä ilman apulaista! (Ei onnistu välttämättä silloinkaan.)

joulukorttikuvat lapsista

Lahjonta

Onnistunut joulukorttikuvaus vaatii ehdottomasti lahjontaa. Apulainen, esimerkiksi perheen teini tai puolisosi, saattaa tarvita (runsaastikin) lahjontaa. Yhtä tärkeää on luvata lapsille ja kuvaukseen osallistuville lemmikeille kuvausseissosta keksit palkinnoksi. Myös itse kuvaajana ansaitset, vuolaasti hikeä vuodatettuasi, mukavan pienen palkkion.

joulukorttikuvat lapsista

Talvinen sää

Jos kotipihallesi sataa lunta ennen joulua, toimi samana päivänä. Lapsille kivat takit ja pipot päälle ja lyhdyt käteen ja ei muuta kuin lumihankeen seisomaan. Jos vielä onnistut löytämään hetken, jolloin on lunta, valoa ja lapsilla hyvä mieli, voit uskoa, että tilanne ei palaa ihan äkkiä. Toimi heti!

joulukorttikuvat lapsista joulukorttikuvat lapsista

Rekvisiitta

Rekvisiitaksi käyvät esimerkiksi nämä: lyhdyt, ledikynttilät, joulukoristeet, tonttulakit, piparitaikina, piparimuotit, piparkakkutalo ja piparikoristeet.

Myös lumi, reki, pulkka, joulukuusi, lahjapaketit, enkelin siivet, lampaantalja, keinutuoli, takan edusta…

Laita lapset leipomaan, tekemään lumienkeleitä, istumaan takan eteen tai koristelemaan joulukuusta.

joulukorttikuvat lapsista

Joulukorttikuvien käsittely

Monella ilmaisella ohjelmalla onnistuu tekemään upeita joulukortteja itse ilman sen kummempaa taitoa. Rajaa kuvaa, muuta se halutessasi mustavalkoiseksi tai seepiaksi, lisää kirkkautta ja lisää kuvaan teksti. Näin saat tilattua kuvat tavallisen valokuvan hinnalla. Esimerkiksi Canva-nimisellä ohjelmalla saa helposti tehtyä hienoja kuvia.

Näitä postauksen kuvia olen muokkaillut Picasalla. Nämä kuvat eivät ole mitenkään laadukkaita, mutta ne kertovat perheemme historiasta. Näistä kuvista olen aikoinaan tehnyt perheemme lähettämiä joulukortteja.

Suosittelen lämpimästi toimimaan nyt heti, jos haluat ottaa lapsista joulukorttikuvat. Kokemuksen syvällä rintaäänellä: et halua kiireessä ja stressissä ottaa kuvia lapsista, joita kuvaus ei huvitakaan etkä halua stressata, ehtiikö tilaus tulla ajoissa, kun postitus on vielä halvempaa… Toimi siis nyt heti! Kaikista onnekkaimmat kuvaavat pitkin syksyä ja valitsevat sitten kortiksi vain jonkun kivan.

Lähetätkö joulukorttteja? Jos lähetät, lähetätkö lapsista valokuvakortin? Millaisen kuvan otat tai otit?

Lue myös

X