Yli pyykkivuorten

10 asiaa, joita et ehkä tiennyt minusta. Osa 2

Teksti: Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten
kilpikonna
Kuva Pixabay.com

Tässäpä 10 satunnaista asiaa, joita et ehkä tiennyt minusta. Okei, et ehkä tee tiedolla mitään, mutta kerronpa nämä silti.

1. Lapsuudenperheessäni oli kaksi kilpikonnaa

Kun olin lapsi, meillä oli kaksi punakorvakilpikonnaa. Isompi oli minun ja pienempi siskoni. Annoimme isommalle nimen Maxi ja pienemmälle Minni. Muistan vieläkin punakorvakilpikonnan tieteellisen nimen ulkoa: Trachemys (Chrysemys) scripta elegans.

kilpikonna

Kuva Pixabay.com

2. Inhoan kahvia

Inhoan kahvia. Inhoan myös silliä. Pystyn syömään jopa pari etanaa, jos mieheni on laittanut niitä, mutta en pysty syömään kokonaista sillipalaa enkä juomaan kahvia yhtä suullista enempää. Ei vaan pysty maun takia.

3. Minulla on sisko

Minulla on yksi sisarus. Kolme vuotta nuorempi pikkusiskoni on yksi elämäni tärkeimmistä ihmisistä. Harmi, että asumme parin tunnin matkan päässä toisistamme. Jos asuisimme lähekkäin, todennäköisesti makaisin illat siskoni sohvalla puhumassa terapeuttisesti peetä.

4.  Olen voittanut kirjoituskilpailuja

Osallistuin lukioiässä kaikkiin kirjoituskipailuihin, jotka huomasin. Yhden pienen kilpailun voitin. Osallistuin kaksi kertaa Postin ja Äidinkielen opettajain liiton Kirjoita kirje -kilpailuun. Pääsin kummallakin kerralla kymmenen parhaan joukkoon satojen osallistujien joukossa. Oli aika jännittävää matkustaa yksin junalla Helsinkiin palkintojenjakoon. Minua haastateltiin lehtiin ja radioon.

5. Olen opiskellut monissa eri oppilaitoksissa

Päätin nuorena, että minusta tulee toimittaja tai äidinkielen opettaja.

Lukion jälkeen olen opiskellut avoimessa yliopistossa, kansanopistossa, ammattikorkeakoulussa, yliopistossa ja vielä toisen yliopiston täydennyskoulutuksessa. Opiskelin yliopistossa journalistiikkaa, suomea, kirjallisuutta, kirjoittamista ja kasvatustieteitä, mutta en kuitenkaan tehnyt opettajan pedagogisia opintoja.

Täydennyskoulutuksessa opiskelin tiedottajan työtä.

Työskentelen nyt verkkotiedottajana. Iso osa työtä on toimittajan työtä.

6. Olin nuorena kasvissyöjä

Olin nuorena viisi vuotta lakto-ovovegetaristi. Nykyään olen sekasyöjä, joskin gluteeniton-laktoositon-pähkinätön, mikä rajoittaa vähän ruokailuja. Niin ja se FODMAP, mutta välttelen lähinnä vain omenaa, kivellisiä hedelmiä ja sipulia.

Yli pyykkivuorten

7. Minulla on 17 serkkua

Minulla on 17 serkkua. Tai hetkinen, saatoin mennä jo laskuissa vähän sekaisin. Kuitenkin minulla paljon serkkuja. Isän puolen sukuni tapaa toisensa joka toinen vuosi viikonlopun ajan jossain leirikeskuksessa. Se on ihana perinne.

8. Olen huono ulkoilemaan

Kun pääsen ulos, tykkään ihan olla ulkona. En vain oikein saa lähdettyä ulos niin kuin about ikinä. Keksin kaikkea muuta tekemistä, että ei täytyisi ulkoilla varsinkin näin marraskuussa. Palelen helposti aina. Ulkoilen lähinnä vain viikonloppuna.

9. En katso telkkaria mutta olen kännykän liikakäyttäjä

En katso telkkaria kuin maksimissaan kerran viikossa. Sen sijaan olen somen liikakäyttäjä. Monta eri työtä somessa sekä Wilma, lasten harrastusryhmät ja yhteydenpito ystäviin tekevät sen, että käytän kännykkää liikaa. Ruutuajat paukkuvat jo melkein ennen kuin olen päässyt päivätyöhöni. Olen huono esimerkki lapsilleni siinä.

10. Osaan venäjänkielisiä lauluja

Osaan yhä ulkoa monta venäjänkielistä lastenlaulua, jotka opin lapsena ollessani kuorossa, joka teki esiintymismatkan Venäjälle. Minä en päässyt mukaan, kun iski vesirokko. Osaan yhä laulut ulkoa, mutta minulla ei ole aavistustakaan mitä sanat merkitsevät tai että lausunko sanat oikein.

Ilahdutan usein perhettäni laulamalla näitä kipaleita täysin rinnoin. Lapset yhtyvät iloiseen musiikkihetkeeni huutamalla jotain siihen suuntaan kuin ”äiti lopeta!”.

Lue myös

10 asiaa, joita et ehkä tiennyt minusta. Osa yksi.

Lue myös

X