Yli pyykkivuorten

Anna lapsesi pukea sinut -päivä

Teksti: Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten
Anna lapsesi pukea sinut

Perjantaina 16.11.2018 on Anna lapsesi pukea sinut -päivä.

Ideana on pyytää lasta valitsemaan vaatteet, joihin pukeudut päivän ajaksi. Lapsi saa valita koko asun kenkiä ja hattua myöten ja sillä asulla sitten lähdet töihin, kouluun tai muualle ihmisten ilmoille. Anna lapsesi pukea sinut -päivä on kyseisen Facebook-tapahtuman mukaan Lauri Salovaaran ideoima.

Vuosien varrella on näkynytkin erityisesti somessa mitä hassumpia asukokonaisuuksia farkkujen päälle puetuista uimapuvuista sarjakuvapaitoihin asti. Ideana on siis antaa lapsen mielikuvituksen lentää ja hassutella yhdessä.

Minulla on vähän siitä tylsä vaatekaappi, että siellä on vain mustaa, valkoista, harmaata, pinkkiä ja sinistä. Annoin kuitenkin jokaisen lapseni valita minulle toiveittensa mukaisen asukokonaisuuden, vaikka valikoima olikin aikuismaisen tylsä. Sanoin, että saa vapaasti valita housut, mekon tai hameen sekä valita jotain ihan hassuakin.

Näin lapseni valitsivat.

Anna lapsesi pukea sinut -päivän asut

Aava, 7.

Aava valitsi minulle tietysti oman värisuosikkinsa mukaisen asun. Hän pyysi myös kampausta, joka ei ole tylsä vaan jossa on kumpikin puoli eri tavalla. Letin sijaan toinen puoli olisi voinut olla vain auki.

Anna lapsesi pukea sinut

Henrik, 12

Henrik käyttää Adidaksen raitaverkkareita joka päivä. Hän käyttää myös hupparia joka päivä. Siispä hän valitsi näin.

Anna lapsesi pukea sinut Anna lapsesi pukea sinut

Matilda, 15

 

Matilda käyttää vain harmaita, valkoisia ja mustia vaatteita. Käytämme monia samoja housuja ja paitoja.

 

Minun pukeutumistani hän muuttaisi lähinnä laittamalla paidan housuun ja nostamalla housut niin ylös kuin lähtee. Housut kuuluu myös kääriä nilkoista ja sukkina olla vain lyhytvartisia sukkia.

 

Anna lapsesi pukea sinut Anna lapsesi pukea sinut Anna lapsesi pukea sinut

Valitettavasti kokeilimme tätä päivää nyt vain kotona. Perjantaina lähden Helsinkiin Kaksplussan ja Annan blogipäivään, joten taidan antaa kuitenkin nyt itseni pukea minut. Seuraava Anna lapsesi pukea sinut -päivä järjestetään huhtikuussa. Tule silloin mukaan, jos et nyt ehtinyt!

 

Mikäs näistä tyyleistä iskee eniten? Annoitko itse oman tai tutun lapsen valita vaatteesi?

Lue myös

X