Yli pyykkivuorten

Tilanne SOS: vauvani seuraava koulupaikka on lukio!

Teksti: Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten
murrosikäinen, murrosikä

SOS! Alert! Panic! VAUVANI SEURAAVA KOULUPAIKKA ON LUKIO!

Herra mun vereni, justhan hän syntyi. Ihan oikeasti tyyliin eilen. Ja sitten yhtäkkiä löytää itsensä yläkoulun vanhempainillasta, jonka aiheena jatkokoulutus. Jatkokoulutus!

Ei enää peruskoulu vaan toisen asteen koulutus! Härregud, peruskoulu kohta ohi vauvaltani!

murrosikäinen, murrosikä teini-ikä, äiti ja teini

Lukion opetussuunnitelmat ja asuntolainat

Meillä on tässä nyt käsillä world´s first problem. Raskaustestipaketissa ei lukenut, että saattaa sisältää yläkoulun vanhempainiltoja, joissa puhutaan jatkokoulutuksista.

Istuin siellä vanhempainillassa ja yritin ymmärtää.

Ihan hienosti meni perille jatko-opintoihin hakemisen aikataulut, uudet opetussuunnitelmat, ylioppilaskirjoitusten pakolliset aineet ja kurssitarjottimet.

Seurasin kuitenkin kaikkea yhtä kiinnostuneena kuin toimittajana työssäni tai kuin olisin seurannut alkuperäisheimon elämää viidakossa tai autonrakentajan luentoa moottorin kasaamisesta. Että jaahas, jaahas, vai sillä tavalla te siellä, oikein on mielenkiintoista, mutta anteeksi, miten ihmeessä tämä liittyy minuun?

Anteeks reksi, saanko lähteä kotiin, tässä on nyt joku erehdys. Katsokaas, kun esikoiseni on ihan korkeintaan viisivuotias. Tässä on nyt joku paha moka käynyt. 

Eihän nyt hyvänen aika voi käsittää, että oma lapsi olisi siinä iässä, että keväällä on aika hakea jatko-opintoihin? Enhän minä itsekään ole kuin mitä nyt, hetkinen, 24, 25? 29? Jotain niillä main?

lukio
lukio

Olivat kirjoittaneet tervehdyksen ystävälle nuo yläkoulun penkkejä kuluttavat ihmiset. Niin isoja ja pieniä yhtä aikaa!

Lukio, aika panikoida!

SOS! Alert! Panic!

Ehkä tämä kaikki tarkoittaa sitä, että hän kasvaa ja kaikki muuttuu ja hänelle tulee lukiokurssit, interrailit, poikaystävät, festarit, kotoa muuttamiset, asuntolainat ja matkailuauton ostaminen ja neljä lasta ja mies, joka ei halua jouluksi meille…

SOS! Tilanne totaalisen SOS!

En näe tässä nyt muuta vaihtoehtoa kuin työntää hänet takaisin tynnyriin ja jatkaa hyväksi havaittua kasvattamista sieltä käsin.

Löydätte minut istumasta sen tynnyrin päältä.

 

Jaa tuskani Yli pyykkivuorten -blogin Facebookissa. Klikkaile vertaistukea tästä.

Lue myös

Koska vauvani kasvoi kahdeksasluokkalaiseksi?

Eskarilaisen ja yläkoululaisen tytön arjen eroavaisuudet

15-vuotiaan päiväkirja vuonna 1995: sexyt vaatteet ja hyvä meikki

Lue myös

X