Yli pyykkivuorten

Eikö ketään kiinnosta koulun löytötavaralaatikot?

Teksti: Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten
Koulun löytötavaralaatikot

Aavalta hävisi uusi pipo. Kävin taas yhtenä aamuna viidessä minuutissa läpi kaikki koulun löytötavaralaatikot.

Löysin pipon.

Löysin myös kaulahuivin. Ja lapasen. Ja kaksi eri paria olevaa sormikasta.

Viimeksi löysin myös mekon ja leggingsit. Tällä kertaa saalis oli nuo viisi vaatekappaletta.

Nämä olivat siis lapseni vaatteita. Näiden lisäksi laatikot tursusivat muuta tavaraa.

Koulun löytötavaralaatikot

Koulun löytötavaralaatikot surullinen näky

Koulun löytötavaralaatikot tursuavat kalliita takkeja ja ulkohousuja. Lisäksi sieltä löytyy pipoja, lippiksiä, hanskoja ja heijastinliivejä.

Löytötavaroissa on myös sukkia, huppareita, neuletakkeja ja housuja.

Löytätavarat ovat aika surullinen näky. Jos lapsen takki on löytötavaroissa eikä kukaan kaipaa sitä, tarkoittaako se, että takin puuttumista ei ole huomattu? Onko takkeja niin monta, että yhden katoaminen ei haittaa?

Todellako me elämme näin suuressa yltäkylläisyydessä?

Kiire välitunnille tärkeämpää

Kyllä minä todellakin tiedän, että lapset hukkaavat koko ajan tavaroitaan. Laatikoita on monella käytävällä, eikä lapsi ehkä edes tiedä, missä kaikkialla laatikoita on. Kun on kiire välitunnille, on tärkeämpää ehtiä pelaamaan jalkapalloa vaikka sitten pää paljaana kuin jäädä etsimään kadonnutta pipoa.

Monella vanhemmalla ei tietenkään ole mahdollisuutta käydä löytötavaroita läpi eikä heillä muutenkaan ole juurikaan käyntiä koululla.

Tiedän myös, että ei todellakaan auta, vaikka kaikissa lapsen vaatteissa olisi nimet. Siistijöillä ei ole resursseja käydä etsimässä, että mikähän naulakko on tämän Aavan, 1A, mikä tässä pipossa lukee. Ymmärrän sen oikein hyvin. Sitä paitsi ei ole mitenkään ihmeellistä, että sisäkenkä tai lapanen löytyy 20 metrin päästä omasta naulakosta, kun koulussa riittää vilskettä.

Sitä vain silti mietin, että nuo koulun löytötavarat kertovat aika paljon yhteiskunnastamme, kun monia ei haittaa, että ulkohousut ja takit ovat koko syyskauden koulun löytötavaralaatikoissa… Mitä se oikeasti kertoo meistä?

Lue myös

X