Yli pyykkivuorten

Kaija Koo, superkonsertti 2018: räjähtävä show täynnä hyvää fiilistä

Teksti: Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten
Kaija Koo superkonsertti

Glitteriä, kimallusta, mustaa ja valkoista, loppuun asti hiottua valo- ja pyrotekniikkaa ja musiikkia, tanssia ja yllätyksiä. Kaija Koo ei jättänyt ketään kylmäksi Hartwall Arenalla marras-joulukuun taitteen viikonlopun superkonserteissa.

Rockin ja popin ylijumalatar Kaija Koo täytti Hartwallin juuri niillä tutuilla, parhailla kappaleilla, jotka yleisö halusikin kuulla. Lisäksi hän toi mukaan myös uusia kappaleitaan sekä yhden todellisen yllätyksen. Vaikka yllätys selvisikin lauantain konserttiin menijöille jo perjantain keikan jälkeen Kaija Koon Instagramista, yllätyksen paljastuminen ei haitannut. Yllätys se silti oli varmasti isolle osalle lauantain yleisöstä ja tietysti kaikille perjantaina.

Kaija Koo superkonsertti

Mennään kattoo Kaijaa Hartwallin jäälle

Lauantain konsertin avasi Kasmir, jonka Kaija-kappaleesta puhuin ystävän kanssa vain hetkeä ennen konsertin alkua. Sieltähän se sitten tuli: ”Mennään kattoo Kaijaa Hartwallin jäälle. Nostan sut hartioille, et näet sen.” Hieno alku!

Kaija itse saapui lavalle ansaitsemallaan suuren diivan tavalla: katosta laskeutui suuri peilipallo, joka aukesi kuin avaruusalus. Sieltä laskeutui alas mustavalkoiseen, päästä jalkoihin vahvaan omaan tyyliinsä pukeutunut artisti.

Kaija Koo superkonsertti

Superkonsertti täynnä huippuartisteja

Elias Kaskinen, Michael Monroe, tanssiryhmät, viulut ja kitarat hyppäsivät vuoron perään lavalle Kaijan lähelle. Se illan yllätys; Kaija Koon, Vesalan, Sannin ja Jenni Vartiaisen Tule lähemmäs beibi toi lavalle uudenlaisen kokoonpanon naisenergiaa. Artistien Instagramin stooreja oli myös hauska seurata myöhemmin ja kurkistaa sitä kautta backstagelle sekä jatkoille.

Supernaiset, Kylmä ilman sua, Kuka keksi rakkauden ja moni muu slovari tekivät Arenasta suuren karaoken, jossa yleisö lauloi äänensä käheiksi kännyköiden taskulamppujen ja ylhäälle nostettujen käsien meren keskellä.

Kaija Koo superkonsertti Kaija Koo superkonsertti Kaija Koo superkonsertti Kaija Koo superkonsertti Kaija Koo superkonsertti Kaija Koo superkonsertti

Kaija Koon kokee parhaiten permannolla

Koin vuoden 2014 konsertin korkealla hattuhyllyllä istuen ja totesin, että ei ole minun juttuni istua penkissä ja taputtaa sivistyneesti. Ei vaan pysty tällaisen räjähtävää energiaa täynnä olevan artistin superkonsertissa. Ei tässä missään klassisen musiikin joulukonsertissa olla!

Konsertit 2015 ja 2018 olivat ihan eri kokemuksen tuoneita keikkoja, kun sai tanssia ja laulaa permannolla niin lähellä, että melkein pystyi koskettamaan kuningattaren tuolissa edessä istuvaa Koota, lihaksikkaita tanssijamiehiä ja vierailevia supertähtiä.

Hyvä, että kaikille on näissä superkonserteissa valittavana sellainen katsomopaikka, mikä itselle sopii.

Kaija Koo superkonsertti Kaija Koo superkonsertti

Missä Kaija Koon tarinat?

Edellisiin konsertteihin verrattuna tästä vuoden 2018 lauantain konsertista jäivät aika lailla kokonaan puuttumaan Kaijan tutut tarinat, kannanotot ja rohkaisut.

Artisti oli aika vähäsanainen eikä tuonut samalla tavalla huumoria ja naiseuden ydinsanomaa välispiikeissään esiin kuin yleensä esimerkiksi festarikeikoillaan. Edellisen Hartwallin-konsertin valokuvaosuus oli myös niin mahtava, että jotain sellaista jäimme kaipaamaan nytkin. Upeat valot ja taustalla pyörineet värit ja videot olivat toki käsittämättömän hienoja!

Kaija Koo superkonsertti Kaija Koo superkonsertti

Superkonsertti: superkokemus

Minulla ja ystävälläni Minnalla oli kuitenkin ihan huikea kokemus Hartwallilla jälleen kerran. On se Kaija vaan kova. Olen yhä samaa mieltä siitä, että haluan kasvattaa samanlaisen takkutukan vyötärölle asti, polkea jalkaa maahan, läimäyttää itseäni persuksille ja huutaa, että olen liian kaunis häpeemään enkä voi yhtään mitään menettää!

Kaunis, rietas, onnellinen olkoon yhä elämänasenteeni ja kaikkien meidän naisten naiseuden ydin. Rohkeasti vaan olemaan kaunis, rietas ja onnellinen.

Yli pyykkivuorten, läpi lasikattojen, yö vie meidät, mä mitään muuttais en. Joskus kun mä  lähden voitte värssyyn  kirjoittaa: hän pystyi aamuun saakka tanssimaan. Tanssitaan siskot vielä kun voidaan!

Kaija Koo superkonsertti Kaija Koo superkonsertti

Lue myös:

Kaija Koo käskee naisia olemaan riettaita ja onnellisia (keikkamuisto, Hartwall Arena 5.12.2015)

Lue myös

X