Yli pyykkivuorten

Huumorintajuiset lapset ovat lahja äidin mielenterveydelle

Teksti: Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten
yh

Huumorintajuiset lapset ovat lahja. Oikeasti. Jumalan lahja äidin mielenterveydelle. Ei tätä muuten jaksaisi.

Minun on pitänyt jo pitkään kirjoittaa postaus aiheesta, että elämä lasten kanssa on oikeasti ihan älyttömän siistiä. Koska onhan se nyt!

Elämä on aika mahtavaa varsinkin nyt, kun kukaan ei

  • ime tissejäni (varattu ihan muuhun käyttöön, ei ku… ei mitään)
  • ole vaipoissa tai pottatreeneissä
  • itke, huuda, seiso sängyssään, raivoa ja vaadi hytkyttelyä öisin
  • potki minua mahan sisäpuolelta
  • saa raivareita kaupan lattialla
  • saa aikaan syyllisyyttä siitä, että en jaksa tehdä itse soseita vaan annan valmista sosetta purkista
  • syö niin, että porkkanaa löytyy pöytäliinasta, katosta, verhoista, talon toisesta päästä makkarista ja isoveljen silmästä
  • pulauttele tissieni väliin.
yh

Huumorintajuiset lapset

Katsokaas, kun näihin vauvatalkoisiin ryhtymisessä on sellainen hyvä puoli, että näistä tyypeistä (anteeksi ystäväni Jonna Poikien äideistä, että käytän inhoamaasi sanaa) kasvaa ihan mielettömän hyviä tyyppejä!

Meillä nauretaan joka päivä. Varsinkin Aava, 7, on sellainen stand up -koomikko, että hänestä tulette vielä kuulemaan!

Aavalla on aikuisen nokkela huumorintaju. Hän on koko ajan ihan messissä ja laukoo viiltäviä ja huvittavia oivalluksiaan. Jo eskarissa opettajat sanoivat, että kun oli joku tilannekomiikka, mille aikuiset nauroivat, lapset eivät tajunneet mitään, mutta Aava oli aina ihan inessä skenessä aikuisten kanssa. En epäile sitä yhtään!

huumorintajuiset lapset

Murrosikäistä ei aina naurata

Myös meidän isommat lapset laukovat hyviä juttujaan usein, mutta eivät niin paljon kuin ennen. Se ero murrosikäisessä ja pikkukoululaisessa on, että pieni osaa nauraa itselleen ihan täysillä. Murrosikäinen on niin kovassa myllerryksessä itsensä kanssa, että vitsailu ei aina onnistu. Useimmiten syvä häpeä omaa perhettä kohtaan estää myös kaiken ilon elämästä.

Kun murrosikäinen lähtee mukaan vitsailemaan ja tekemään itsensä naurunalaiseksi, tuntuu kuin löytäisi suklaakonvehtikääreiden keskeltä vielä yhden suklaan, vaikka luuli, että kaikki on jo ajat sitten syöty. Ei uskalla edes hengittää, jos teini nauraa mukana ilman teennäisyyttä tai pilkkaa.

Seitsemänvuotias rakastaa itseään joka tapauksessa, joten hän tietää olevansa ihana pellenäkin. Ja Aavahan on! Varsinkin nyt, kun pitkäksi venynyt eskariuhma on ohi, meillä asuu todella valloittava huumoriveikko.

huumorintajuiset lapset

Parasta äitiydessä

Parasta äitiydessä ovat huumorintajuiset lapset ja nauraminen lasten kanssa. Me pelleillään ja vitsaillaan joka päivä.

Meidän perheessämme rakkautta osoitetaan myös hyväntahtoisella nälvimisellä sekä pelleilyllä. Hyvänä päivänä siteeraamme Putousta ja Siskonpetiä, matkimme huvittavia kävelytyylejä ja nälvimme toisiamme. Ihan parasta. Ystävyydessäkin tiedän, että joku tykkää minusta oikeasti, kun hän uskaltaa nälviä. Antaa tulla vain!

Aavan huumorintaju on sellaista, että olen tosissani pohtinut, että mitäpä jos sittenkin alkaisimme yhdessä tubettaa. Tällä hetkellä aika ei riitä, joten otamme ensin Instagramin stoorit haltuun. Katsoitko muuten sen videon, kun ojensin Aavalle muovisormuksia ja kysyin, minkä hän haluaa säästää? Hän otti yksitellen sormuksia kämmeneltäni ja sanoi, että tämän haluan, tämän haluan, tämän… Lopulta hän yritti napata vihkisormukseni ja nauroi, että tämän haluan…

Jos yhä olet siinä tilanteessa, että lapsi pulauttelee rintojesi väliin, niin muista, että joskus koittaa sekin aika, että nauratte yhdessä esimerkiksi sille, että lapsi kertoo olevansa rakastunut. Kurkkaa video tästä.

Lue myös alta kumpikin Terveisiä perheestä -postaus ja liity Facebook-ryhmääni, niin näet, mille nauran joka päivä.

Nauretaanko teilläkin joka päivä?

Lue myös

Näille asioille 4-vuotias nauroi päivän aikana

Isi, käykö tytöt yhdessä kakalla? Terveisiä perheestä -tarinoita

Rintsikat voivat hajota kesken työpäivän. Terveisiä perheestä 2

Lue myös

X