Yli pyykkivuorten

Yli pyykkivuorten luetuimmat postaukset vuonna 2018

Teksti: Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten

Vau mikä vuosi 2018! Kiitos, että olette eläneet kanssani tämänkin vuoden. Yli pyykkivuorten -blogissa on käynyt tämän vuoden aikana yli 210 000 eri ihmistä. Riviin laitettuna teitä olisi aika paljon! Olette käyneet lukemassa blogiani yli 514 000 kertaa. Huikeita lukuja, kiitos!

Tämän mennessä olen julkaissut tänä vuonna 175 blogipostausta. Tämän lisäksi olen julkaissut postauksia blogin Facebookissa ja Instagramissa. Ihanaa, että olette löytäneet kaikki kanavat!

äitiblogi

Yli pyykkivuorten -blogin vuoden 2018 luetuimmat postaukset

Voi sitä vittuilun määrää, kun laiha jättää pullan väliin. Terveellinen elämäntapa sucks?

Voi sitä vittuilun määrää, jos porukasta juuri normaalipainoinen on se, joka jättää pullan tai kakkupalan väliin. Keväällä minulla oli tilapäinen mielenhäiriö. Tai ehkä avaruusolennot säätelivät toimintaani tai jotain, en tiedä. Ryhdyin hetkeksi elämään superterveellistä elämää ja avauduin sen tuomista huomioista, koska minulle, ja monille muille saman kokeneille, avauduttiin. Ps. Nykyään en jätä pullaa väliin.

Lue tästä Voi sitä vittuilun määrää, kun laiha jättää pullan väliin. Terveellinen elämäntapa sucks?

Yli pyykkivuorten

Lapsen kuolema järkyttää – näin kohtaat surevan perheen

Ystäväni tarina -postaussarjassa kirjoitan lukijani tarinan. Tyttärensä menettänyt äiti kertoi minulle ajatuksiaan surevan kohtaamisesta.

”Kaunis, ihana, rakas, täydellinen kahdeksanvuotias tyttäreni menehtyi syöpään seitsemän kuukauden sairastamisen jälkeen. Parantumaton syödä. Diagnoosi, sairaala-aika, usko, toivo, rakkaus, pelko, epäusko, suuri shokki… Tyttäreni kuolemasta on kohta vuosi, mutta minun on välillä vaikea käsittää, että se kaikki oikeasti tapahtui. Minun rakas tyttäreni. Älä ikinä kysy, että joko alkaa helpottaa. Päänsärky voi alkaa helpottaa särkylääkkeen ottamisen jälkeen, mutta lapsen kuoleman tuovan surun helpottumiseen ei ole muuta lääkettä kuin koko loppuelämä.”

Lue tästä Lapsen kuolema järkyttää – näin kohtaat surevan perheen

Yli pyykkivuorten

Paras päätös ikinä: lopetimme eskarilaisen harrastuksen, vähensimme 11-vuotiaan harrastuksia

Joulun kohdalla asiasta ei ollut enää mitään epäselvyyttä: Aava, minä ja mies olimme kaikki samaa mieltä siitä, että nyt vihelletään peli poikki, riisutaan voimistelupuku kaappiin ja jumpataan hetki ihan vain kotona. Aavalla ei ollut vuosi sitten mitään harrastusta. Tai siis: hänellä ei ollut mitään harrastusta, johon hänet viedään eskaripäivän jälkeen ohjattuun ryhmään ja joka maksaa.”

Lue tästä Paras päätös ikinä: lopetimme eskarilaisen harrastuksen, vähensimme 11-vuotiaan harrastuksia

Yli pyykkivuorten

Näin kerrot lapsellesi kuukautisista

Kuukautiset, menkat, hilloviikot, punaiset päivät, Helenat, moonikset, menstruaatio, pahat päivät… Monella minun ikäiselläni on kokemus siitä, miten äidin mielestä menkat olivat nolot, hävettävät ja häpeiltävät tai jopa niin tabu, että niistä ei ikinä puhuttu sanaakaan. Kirjoitin postauksen verran vinkkejä kuukautisista kertomiseen.

Lue tästä Näin kerrot lapsellesi kuukautisista

menkat

Kuinka paljon äitien kestävyyskuminauha venyy?

Postauksen kirjoitushetkellä tuntui, että elämä tässä ruuhkavuosissa, mitä sanaa moni kuulemma vihaa, on jatkuvaa kuminauhana oloa. Kuinka kauan ja kuinka pitkälle se kuminauha oikein venyy? Voiko se katketa?

Herätys kello 6.15, lapsi eskarin naulakoilla 7.30, töissä 8.15, kotona 17 tai jälkeen. Kun perhe on ruokittu ja keittiö siivottu, on kello jo 18 tai yli. Sitten pyykkejä, kirjastonkirjojen palauttamista, harrastuskuljetuksia, pienimmän kanssa lautapelimaratoneja, lomakkeiden täyttämistä, aikojen varaamista, laskujen maksamista… Vähemmästäkin tuntuu, että vanne kiristää päätä.

Lue tästä Kuinka paljon äitien kestävyyskuminauha venyy?

Yli pyykkivuorten

Lapseni ottamasta valokuvasta ymmärsin, että todella painan 148 kg

”Eräänä aamuna tuolloin 3-vuotias tyttäreni oli napannut minusta kuvan tabletillani. Katsoin kuvan myöhemmin ja kauhistuin. Mietin, että haluanko todella näyttää tältä ja olla näin sairas? Tajusin, että on viimeinen hetki onnistua, jos haluan elää. Tällaisen 156 cm pitkän ihannepaino on kai aika pieni. Minulle puntari näytti lukemaa 148 kg.”

Ystäväni tarina -postaussarjassa kirjoitan ystäväni tarinan, joka on mielestäni merkityksellinen. Tällä kertaa kirjoitin lukijani Marin onnistumistarinan 70 kilon laihduttamisesta. Marin upea muutos kiinnosti monia.

Lue tästä Lapseni ottamasta valokuvasta ymmärsin, että todella painan 148 kg

Yli pyykkivuorten

Rippimekon etsintä saa äidin ja teinin hulluiksi

Hei sinä äiti, jonka tytär pääsee kesällä 2019 ripille! Pikkuvinkki: aloittakaa rippimekon etsintä viimeistään tammikuussa. Me aloimme etsiä rippimekkoa toukokuussa, kun rippijuhla oli 12. elokuuta. Se oli virhe. Aloitimme ihan liian myöhään. Katsokaas kun rippimekon valinta ei ole mikään pikkujuttu, ei todellakaan. Sehän on once in a lifetime -rippimekko, The rippimekko. Se on oltava täydellinen. Se on kuulkaa todellinen äiti-tytär-suhteen Via Dolorosa se mekon etsintä. Valmistaudu!

Tsemppiä, oikeesti tsemppiä. Jaksuhali! Vertaistukea postauksessa.

Lue tästä Rippimekon etsintä saa äidin ja teinin hulluiksi

Yli pyykkivuorten

Hemoglobiini 144, ferritiini huolestuttavan matala

Kaikki puhuvat varastoraudasta eli ferritiinistä. Hemoglobiini voi olla hyvä, mutta silti voi olla monia oireita, jotka sopivat raudanpuutteeseen. Aika paljon nyt puhutaan näiden arvojen mittaamisesta tutkittaessa yleistä hyvinvointia. Syksyn aikana kirjoitin  hauskoja huumoripostauksia. Koko syksyn ajan olen kuitenkin mietin, että oikeasti pitäisi kirjoittaa siitä, miten väsynyt lapsiperhe- ja työarjen keskellä voi olla. Tässä postauksessa puhun ferritiinistä ja matalan rautavarastoarvon vaikutuksesta jaksamiseen.

Lue tästä Hemoglobiini 144, ferritiini huolestuttavan matala

Yli pyykkivuorten

Ammattikeittiöt huijaavat keliaakikkoja

Lastenlistassa on monta ruokaa merkitty koodilla G eli gluteeniton. Pieni keliaakikkomme haluaa nakit ja ranskalaiset.

‒ Meneekö teillä ranskalaisten friteerauskeittimeen mitään muuta kuin ranskalaisia? Meneekö esimerkiksi nuggetit?

‒ Ei kai… Käynkö kysymässä?

Kysyjä palaa kohta ja kertoo, että talossa on vain yksi rasvakeitin ja kyllä, sinne menee myös gluteenia sisältävät nuggetit.

‒ Okei. No sitten teillä lukee ruokalistassa virheellisesti, että ranskalaiset ovat gluteenittomia.

Lapsi alkaa itkeä.

Lue tästä Ammattikeittiöt huijaavat keliaakikkoja

Yli pyykkivuorten

Entä jos bloggaajalle ei tapahdu mitään, mistä voisi kirjoittaa?

Yksi luetuimmista postauksistani oli kriiseilyni koko bloggaamista kohtaan. Kiinnostaako ketään, mistä oikein kirjoitan, mitä portaali odottaa, osaanko mitään, onko mitään järkeä kirjoittaa omasta elämästä? Teenko itseni vain naurunalaiseksi? Onko järkevää jatkaa koko blogia Yli pyykkivuorten?

”Olen tässä jo monta päivää tuijottanut tyhjää ruutua. En yksinkertaisesti keksi yhtään järkevää aihetta, mistä kirjoittaisin. Tuntuu, että muille bloggaajille tapahtuu koko ajan kaikkea, mistä voi kirjoittaa tai he pohtivat upeita oivalluksia, joista kirjoittavat hauskoja postauksia. Bloggaaminen on työnä välillä haastavaa, kun on tehtävä tietyn sopimuksen mukaan postauksia ja samalla laitettava itsensä esille ja alttiiksi koko ajan. Se on kuulkaa välillä tosi vaikeaa. Pitääkö edes olla mitään hienoja aiheita?”

Lue tästä Entä jos bloggaajalle ei tapahdu mitään, mistä voisi kirjoittaa?

Yli pyykkivuorten

Näitä vuonna 2018 julkaistuja postauksia te luitte enemmän. Postausvinkkejä otan mielelläni vastaan koko ajan! Kiitos, että luette!

Yli pyykkivuorten: suosituimmat

Suosituimmat postaukset 2017: vaatetappelut, sisarustappelut, lapsettomuus, tarina syövästä…

Suosituimmat postaukset 2016: lapsi leikkasi kaljun, gynekogilla käynti, vanhempainiltojen tuska…

Lue myös

X