Yli pyykkivuorten

New year 2019: ystäviä, herkkuja ja naurua

Teksti: Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten
neljänkympinkriisi

Olipa kiva uusivuosi! Meillä on perinteenä juhlia uuttavuotta Aavan kummien ja heidän tyttöjensä ja pienten villakoiriensa kanssa. Laskimme juuri, että tämä oli seitsemäs peräkkäinen uusivuosi yhdessä. Katselimme yhdessä kuvia kaikilta näiltä vuosilta ja nauroimme lähes vedet silmissä sitä, miten pieniltä lapset näyttivät ja miten hassuja vaatteita ja kampauksia, ja varsinkin ilmeitä, meillä kaikilla oli kuvissa.

Perinteitä noudattaen vedimme ruoka- ja herkkuöverit, tanssimme tanssipelejä, pelasimme Gang of four -korttipeliä, pelleilimme, nauroimme ja ammuimme vähän raketteja. Lapsilla oli ihan omat kuviot menossa koko ajan välillä keskenään ja välillä meidän aikuisten kanssakin.

neljänkympinkriisi

Uusivuosi: talven parhaat bileet

Lapset ovat tässä ihan huomaamatta kasvaneet kaikki jo aika isoiksi koululaisiksi ja teineiksi. Ekaluokkalainen Aavakin sai nyt valvoa pitkään, ja oli siitä ihan innoissaan.

Instan stooreista varmaan huomasittekin, että tanssimme skibidiä, skibidichallengea, ihan tosissamme. Vitsit, että olikin hauskaa! Ei ihan sujunut meiltä äideiltä yhtä hyvin kuin lapsilta. Miehetkin yrittivät toki. Ehkä ihan hyvä, että ne stoorit taisivat jo kadota…

uusivuosiuusivuosi uusivuosi

Gluteenittomia kanaleipiä

Teimme ruuaksi gluteenittomia kanaleipiä ja ranskalaisia. Toimiva uudenvuodenruoka! Lue tästä gluteenittomat kanaleivät -ohje.

Henrik ja Aavan kummisetä olivat pukeutuneet kivasti samistellen. Hyvä tyyli! Minulla ja Aavan kummitädillä oli myös jostain syystä hyväksi havaittu sama musta tyyli niin kuin aina.

salaatti  uusivuosi uusivuosi uusivuosi

Daimkakkua ja nakkeja

Loppuilta menikin sitten taas tutusti syömisen merkeissä. Söimme daimkakkua, suklaata ja sipsejä ja yöllä ilotulitusten jälkeen vielä tietysti nakkeja ja perunasalaattia. Pitäähän överisyömisperinteistä pitää kiinni. Daimkakun ohjeen voi lukea tästä.

Kävimme katsomassa raketteja. Lapset pelasivat vielä tanssipelejä Xboxilla ja me aikuiset pelasimme vielä korttipeliä.

uusivuosiuusivuosinew year uusivuosi

Rento vuoden ensimmäinen päivä

Vuoden ensimmäisenä päivänä nukuimme aamulla kauan. Söimme myöhäisen brunssin sekä ulkoilimme vesisateessa. Lapset jatkoivat tanssipelien pelaamista ihan hikipäässä. Teimme lounaaksi thaimaalaista kanakastiketta, joka on koko perheemme suosikkiruoka. Katso tästä resepti thaikanakastikkeeseen!

Ystävät lähtivät iltapäivällä kotimatkalle, ja minä tein koko illan yhtä isoa kirjoitustyötä, mistä olen tosi innoissani. Kuulette siitä helmikuussa lisää! Nyt tuntuu, että saan kirjoittaa juuri sellaisia tekstejä, mitä olen aina halunnut. Ihan mahtavaa! Toivon, että tänä vuonna saan paljon uusia kiinnostavia kirjoitusprojekteja sekä toimittajan, tiedottajan että bloggaajan töissäni.

Vuosi 2019 alkoi tosi kivasti! Olen kiitollinen ystävistä, perheestä, työstä, kodista ja tavallisesta arjesta.

uusivuosi uusivuosi

Miten te juhlitte uuttavuotta?

Lue myös

X