Yli pyykkivuorten

Ensimmäinen työpäivä: selvisin hengissä!

Teksti: Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten
Yli pyykkivuorten

Ensimmäinen työpäivä. Kauhuskenaario numero 1: myöhästyn pahasti, esimerkiksi herään vasta silloin, kun pitäisi olla jo suittuna paikalla. Kauhuskenaario numero 2: En osaakaan mitään. Kauhuskenaario numero 3: He tajuavat, että en oikeastikaan osaa mitään ja että he ovat tehneet karmean virheen!

Ei kait siinä. Ensimmäinen työpäivä uudessa työpaikassani takana. Selvisin hengissä!

Ensimmäinen työpäivä takana

Oikeasti ensimmäinen työpäiväni oli ihana. Löysin perille ajoissa, minut otettiin halaten ja hymyillen vastaan ja opastettiin kaikessa kädestä pitäen. Ihanana yllärinä työpaikalla oli järjestetty ystävänpäivän aamupala, jossa oli muun muassa ihania leipiä, valtavan suuria laskiaispullia ja vaahtokarkkeja. Sain tutustua koko työporukkaan kerralla ja tuntea olevani tervetullut ja odotettu.

Työtehtävät tuntuivat mieluisilta ja siltä, että tiedän, miten tarttua niihin. Se ei ole mikään itsestäänselvä tunne. Tiesin, mitkä asiat haluan selvittää ja miten saada työstä ja organisaatiosta kokonaiskuvaa. Opin, keneltä kysyä, kun en jotain tiedä.

ensimmäinen työpäivä

Työpaikalla hersyi nauru

Muut pyysivät minut mukaansa lounaalle. En siis jäänyt yksin etsimään keittiötä, kuten postauksessa Ensimmäinen työpäivä on kamala, joka perustuu todellisiin kokemuksiini vuosien takaa.

Lounasravintolassa vieressäni istui yli 80-vuotias pariskunta tai ystävykset. Nainen koputti minua olkapäähän ja sanoi ”hyvää ystävänpäivää sinulle”. Juttelimme koko ruokailun ajan muun muassa ruokavalioista, liikunnasta, iästä ja siitä, että silloin on nuori, kun tuntee olevansa nuori. Pariskunta oli todella nuorekas: he näyttivät korkeintaan 60-vuotiailta. Jaoimme rouvan kanssa itäsuomalaisuuden tunnetta ja kokemusta. Kohtaaminen oli yllättävä, lämmin ja raikas.

Aamupalalla ja yhteisissä työhetkissä hersyi huumori ja nauru. Ilmapiiri oli välitön ja ystävällinen. Minulle tuli uudenvuoden aikaan hyvin vahva tunne siitä, että minua odottaa joku työ, jossa saan tehdä enemmän töitä kirjoittamisen parissa. Vaikka rakastin edellistä kahta työpaikkaani ja ihmisiä siellä, tunsin, että joku muu työ odottaa minua. Ja sitten löysin sen.

Tänään tuntui, että olen tullut kotiin.

ensimmäinen työpäivä

Saimme ystävänpäivälahjaksi kynät, joiden päässä on pioni. Awww miten söpöä.

Lue myös

Työtön: 15 vinkkiä työnhakuun!

Irtisanouduin työpaikastani

Ensimmäinen työpäivä on kamala

Lue myös

X