Mainos Yli pyykkivuorten

Ferritiini, kolesteroli, D-vitamiini: selvitä arvosi nopeasti

Teksti: Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten

Kaupallinen yhteistyö

ferritiini

Mainos Puhti Lab Oy

Ferritiini on asia, jota moni miettii. Kirjoitin ferritiinistä syksyllä postauksessa Hemoglobiini 144, ferritiini huolestuttavan matala. Olin syksyllä allapäin ja voimaton pitkään. Syksy oli töiden kannalta rankka, mutta aloin pohtia, että en minä ole tällainen yleensä, että tässä on nyt jostain muusta kyse. Jatkuva paleluni voimistui niin, että pidin sisällä kahta villapaitaa päällekkäin ja yölläkin villapaitaa.

Kävin laajoissa verikokeissa, joissa selvisi, että ferritiiniarvoni oli 17,5. Viitearvot ovat 10-150. Lääkäristä riippuen arvoni on ihan ok tai ei todellakaan ok. Minun olotilani ei ollut todellakaan ok.

Aloin lääkärin ohjeen mukaan syödä rautaa. Jo ensimmäisen viikon jälkeen huomasin selkeän muutoksen. Mielialani piristyi selkeästi ja reipastuin muutenkin. Palelu väheni.

ferritiini

Onko tämä väsymys normaalia?

Mitä kiireisempää arki on, sitä enemmän arvostan terveyttä

Kolmen lapsen äitinä ja monta eri työtä tekevänä arki on aika hetkistä. Syön terveellisesti, mutta en juurikaan liiku satunnaisia kävelylenkkejä ja kuntosalikäyntejä lukuunottamatta. Mitä enemmän teen töitä ja mitä kiireisempää arki on, sitä enemmän arvostan terveyttä ja mietin, että kosahtaakohan kohta. Ovatko kaikki arvoni kunnossa? Onko tämä väsymys normaalia? Miksi palelen aina?

Facebookin eri ryhmissä mietitään varsinkin ferritiiniarvojen ja D-vitamiinivarastojen mittaamista. Kaikki lääkärit eivät anna lähetettä testeihin, eikä terveyshuoliin saa näin ratkaisuja. On aika turhauttavaa pohtia, että olisiko monien oireiden syynä kuitenkin matala varastorauta, jos ei saa lähetettä testeihin.

ferritiini

Puhti-terveystarkastus: ferritiini ja 3o muuta

31 mittaria kertovat, miten elimistö voi.

Olen nyt syönyt kolme kuukautta rautaa, ja oloni on kohentunut monin tavoin. Suomalainen yritys Puhti Lab Oy tarjosi minulle mahdollisuutta mittauttaa nopeasti ja helposti mikä ferritiiniarvoni on nyt. Samalla he tarjosivat minulle tilaisuutta mittauttaa 30 muutakin arvoa, jotka kertovat, miten elimistöni voi.

Sain testattavaksi Puhti-terveystarkastuksen, jossa verikokeella mitataan muun muassa täydellinen verenkuva, kolesteroli, D-vitamiini, kilpirauhanen, ferritiini sekä maksan ja munuaisten toiminta.

Menin Puhdin verkkosivuille puhti.fi ja klikkasin tuotteet-kohtaa. Puhdin tuotteet ovat kaikki verikokeita, jotka kertovat, miten elimistö voi. Valitsin oikean testin ja klikkasin sitä. Ostoskorin kautta pääsin valitsemaan itseäni lähimpänä olevan toimipisteen, joita on 27 paikkakunnalla. Sain ajan juuri toivomalleni päivälle ja juuri toivomalleni kellonajalle.

ferritiini

Tulokset selkeässä raportissa kännykkään

Testitulokset kännykkään seuraavana päivänä.

Käynti toimipisteessä kesti alle kymmenen minuuttia. Kävin verikokeessa tiistaiaamuna. Keskiviikkoiltana kello 20.30 kännykkääni tuli viesti, että kaikki testitulokseni ovat luettavissa Puhdin verkkosivujen kautta.

Tulokset tulivat selkeässä raportissa, jossa oli näkyvissä värikoodattu taulukko. Vihreällä näkyivät hyvien arvojen viitearvot ja punaisella huonojen arvojen luvut. Taulukko näytti, missä kohdassa minun arvoni olivat. Tuloksen alla oli linkki lisätietoihin, joissa oli kattavasti tietoa, mistä arvoissani on kyse.

ferritiini ferritiini

Voita Puhti-terveystarkastus

Osallistu 92 euron terveystarkastuksen arvontaan!

Yllätyksekseni ja helpotuksekseni kaikki arvoni olivat todella hyviä. Vain D-vitamiinivarastojen määrä oli matala. Hyvä muistutus syödä taas enemmän D-vitamiinia! Ferritiiniarvoni oli jo 30,9, joten nousua oli selkeästi!

Tulokseni säilyvät Puhdin sivuilla salasanan takana, joten voin palata niihin. Sain tuloksista myös pdf:n, jonka voisi ottaa tarvittaessa mukaan lääkärin vastaanotolle. Puhdin sivuilla on saatavana myös raskautta suunnittelevan terveystarkastus, liikkujan terveystarkastus ja muun muassa pelkkä ferritiinistä tai kilpirauhasesta kertova testi. Testit saa siis ostettua täysin ilman lähetettä.

Ilokseni kerron, että saan arpoa yhdelle seuraajalleni Puhti-terveystarkastuksen, joka sisältää 31 elimistön voinnista kertovaa mittaria! Testin arvo on 92 euroa!

Osallistu Puhti-terveystarkastuksen arvontaan!

  • Kurkista Puhdin tuotteet-sivulta sinua kiinnostava testi.
  • Osallistu blogin kommenttikentässä, blogin Facebookissa tai Instagramissa tai kaikissa niissä kertomalla, mikä testi sinua kiinnostaa. Vain kiinnostavan testin nimen kertovat vastaukset ovat mukana arvonnassa.
  • Yksi Puhti-terveystarkastus arvotaan pe 22.2.2019 kello 21.00.

Onnea arvontaan!

Lue myös

Hemoglobiini 144, ferritiini huolestuttavan matala

Jatkuva palelu vaikeuttaa jo lastenkasvatustakin (ferritiini!)

Reuma vai pelkkä matala ferritiini oireiden syynä?

Kuukauden sokerittomuus: muutokset kropassa. 


 

Lue myös

X