Yli pyykkivuorten

Koulun herkkueväät: nyt vanhemmat järki käteen!

Teksti: Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten
Yli pyykkivuorten

Kouluun saa ottaa herkkueväät, koska on pikkujoulut, luvattu palkintotunti, elokuvahetki, ystävänpäivä, hiihtoloman aloittajaiset tai kuukauden kolmas keskiviikko. Samat juhlat on ensi viikolla iltapäiväkerhossa ja harrastuksissa.

Ohjeistuksessa lukee, että pienet eväät. Pakkaan lapselle pillimehun, suklaapatukan ja rusinarasian. Lapsi, ikä 6-12 vuotta, saa raivarit.

Kaveri A tuo sipsipussin! Kaveri B tuo ison karkkipussin! Kaveri C tuo sipsipussin JA karkkipussin!

Vanhemmat, mitä hittoa?

Töissäkin herkutellaan

Tietenkin työpaikankin kahvihuoneessa on välillä (usein) jotain makeaa. Joskus kakkua, usein keksejä, joskus pullaa.

Tietenkin sitä ottaa palan työkaverin synttärikakusta ja keksin silloin tällöin. Sehän kuuluu asiaan ja elämään ja on ihanaa. Mutta kuinka moni söisi tavallisena torstaina töissä yksin sipsipussin? Tai 350 gramman karkkipussin? Tai parin keksin sijaan koko paketillisen keksejä? En minä ainakaan!

Lapset ansaitsevat juhlansa

On ihanaa, että koulussa ja iltapäiväkerhossa juhlitaan välillä. Lapset ja aikuiset ovat sen ansainneet. Sitä en vaan ymmärrä, että herkut menevät aina osalla ihan överiksi. Mitä te syötte viikonloppuisin, jos arkena pikkuherkkueväs on ihan ok olla sipsipussi?

Ei lapseni, et todellakaan saa 350 gramman karkkipussia iltapäiväkerhon leffahetkeen. Saat nyt sitten tällä kertaa kolme pientä suklaapatukkaa ja mehun. Jo se on mielestäni koko viikon herkkumäärä.

Miten sinun mielestäsi?

Lue myös

Lasten synttärimuistaminen menee överiksi

Lue myös

X