Yli pyykkivuorten

180 m2: Esittelyssä Aavan huone

Teksti: Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten
tytön huone

Tervetuloa meille! Tässä uudessa 180 m2 -postaussarjassa esittelen meidän kotia sekä sisustusta. Asumme vuonna 1981 rakennetussa talossa, joka on siis vuoden nuorempi kuin minä. Me olemme kotimme kolmannet omistajat.

Kun ostimme tämän kodin 2,5 vuotta sitten, vaihdoimme kahteen lastenhuoneeseen tapetit. Vuotta myöhemmin teimme energia- ja kodinhoitohuoneremontin. Tämän jälkeen olemme tehneet vanhasta apukeittiöstä työhuoneen sekä maalanneet autotallin. Muuta ei ole tarvinnut toistaiseksi tehdä.

Esittelen postaussarjassa pikku hiljaa kotiamme. Tässä ensimmäisessä osassa saatte kurkata Aavan huoneeseen.

tytön huone

7-vuotiaan tytön huone

Kun etsimme kotia, meillä oli yksi tärkeä kriteeri: jokaiselle lapselle oma huone. Halusimme muutosta nimenomaan siihen verrattuna edellisiin koteihimme.

Tässä kodissamme on vain kolme makuuhuonetta, mutta lisäksi iso takkahuone. Päädyimme ostamaan tämän kodin, koska saimme meidän aikuisten makkarin takkahuoneeseen. Takkahuoneessa ei ole suljettavaa ovea, joten se ei käynyt lastenhuoneeksi.

Aavalla on kotimme master bedroom, joten tilaa riittää leikkeihin. Huoneessa on myös parveke, mutta hänellä ei ole vieläkään lupaa mennä sinne ilman aikuista – eikä hän ole mennytkään. Nythän Aava täyttää jo kohta kahdeksan, joten ei senkään puolesta huolta.

tytön huone

Renkaat ja puolapuut saatu Suomen Voimistelutuotteelta aiemmin.

tytön huone tytön huone

Tilaa leikkiin

Edellisissä kahdessa kodissamme meillä oli kerrossänky. Tähän kotiin sitä ei enää tarvittu, mutta päätimme silti säilyttää sen. Sen vuoksi meillä on nyt aina Aavan huoneessa valmiina sänky kaverille tai serkulle. Kätevää!

Saimme yllättäen Aavalle koulupöydän ystäviltämme. Pöytä oli kahden hengen pöytä, joten ajattelimme, että hauskaa, Aava voi piirrellä yhtä aikaa kaverin kanssa. Pöh, he piirtävät lattialla, mutta käytännössä onnistuisi näppärästi myös pöydän ääressä… Heh.

Ja hei ei, ei ole tulossa pikkusisarusta tähän huoneeseen, vaikka tämä näyttääkin kahden lapsen huoneelta!

tytön huone

Aavan huoneen seinillä olevat valokuvat saatu Valokuvauspalvelu Markku Rintalalta.

tytön huone tytön huone

Aavan lelut

Aavan huoneen puolapuissa asuu hänen pehmolelujaan. Olemme aika laiskasti hyödyntäneet puolapuita. Sen sijaan renkaita käyttää koko perhe.

Aavan huoneessa on iso vaatehuone, jossa on Aavan vaatteet ja lelut sekä myös minun ja miehen vaatteet. Suurin osa leluista on siellä. Aava leikkii pehmoilla, keppihevosilla, Schleich-hevosilla, PetShopeilla ja leikkiastioilla. Eniten hän kuitenkin pelaa lautapelejä, piirtää ja lukee.

tytön huone tytön huone

Tytön huoneen sisustus

Aavan huoneessa on yksi valkoinen tapettiseinä ja kolme maalattua seinää. Huoneesta tulee joskus meidän aikuisten makkari, joten seinät ovat neutraalit siksikin.

Sisustuksen värit ovat nyt lähinnä pinkkiä, mistä on helppoa päästä eroon, kun sen aika on ohi. Juuri nyt on ihanaa, että yhdellä on vielä kotona selkeästi pienen tytön huone.

tytön huone

Minkäs huoneen esittelisin seuraavaksi?

Lue myös

X