Yli pyykkivuorten

Curly girl method: Yritän hyväksyä kiharat hiukset

Teksti: Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten
keliakia

Nice to meet you, I´m curly girl! Haha. Kiharat hiukset eivät ole se juttu, jonka olisin itse valinnut, jos olisi saanut vaikuttaa omiin ominaisuuksiini.

Hiukseni ovat paksut, kuivat ja voimakkaasti laineilevat. Jos annan niiden kuivua itsestään, ne kuivuvat villiksi pörröksi. Jos erehdyn harjaamaan hiuspörröäni, näytän suurin piirtein samalta kuin pörröinen bichon frisé -koira tai siltä, miltä nyt kaikki tyylikkäät naiset näyttivät 1980-luvulla.

Vielä pahempaa on mennä nukkumaan märillä hiuksilla. Sitä en suosittele kenenkään kokeilevan kotioloissa.

Kaikkein voimakkainta kihartumista suojelevat kuitenkin hiusteni pituus ja paksuus. Hiukset eivät jaksa kihartua niin paljon kuin kaikessa ilkeydessään haluaisivat, koska hiukseni ovat niin raskaat. Jos hiukseni leikattaisi kerroksittain tai lyhyeksi, mielestäni ämpäri päässä kulkeminen olisi ympäristön suojelemista varten ainoa oikea ratkaisu.

curly girl method

Ihanat kiharat – what?

Joka kerta saan viestejä, joissa kuivaa kiharapörröäni kehutaan.

Olen aina inhonnut hiusteni kihartumista. Elämäni muuttui vähän niin kuin Matti Nykäsellä, kun ”asiat ovat niin kohdallaan kuin voivat olla ja minulla on tasapainoinen olo”, kun tutustuin yli kymmenen vuotta sitten suoristusrautaan. Rakastuimme.

Instagram-stoorieni yksi punaisista langoista on itseironia. Laitan aina silloin tällöin muita ilahduttaakseni niitä karmeimpia bad hair -kuvia. Ja tiedättekö mitä! Joka kerta saan viestejä, joissa kuivaa kiharapörröäni kehutaan. Whaat! Ette ole tosissanne!

Kysyin juuri stooreissani kumpi hiustyyleistäni saa enemmän ääniä, kihara vai suora. Ihan oikeasti te äänestitte kuivat, epäsäännöllisesti laineilevat ja hapsuiset hiukseni paremmiksi kuin suoristetut!

curly girl method
curly girl method

Oikeasti ei hymyilytä. Huudan suoristusrautaa. Apua!

Curly girl method

Olen ajatellut hurjia ajatuksia: ajattelin alkaa hyväksyä kiharani pienin askelin.

Suoristusrauta silottaa hiukseni, jolloin ne eivät näytä kuivilta ja sotkuisilta. Hoidan jatkuvasti hiuksia kampaamon kuivien hiusten pestävillä ja jätettävillä tuotteilla, mutta tuntuu, että mikään määrä ei auta.

Lukijani vinkkasi minulle curly girl metodista. Ilta-Sanomien jutun mukaan kuivan ja kiharan pään omistavan kannattaa välttää lämpökäsittelyjä, kampaamista ja harjaamista, sampoota ja tuotteita, joissa on sulfaatteja, alkoholia, hajusteita tai veteen liukenemattomia silikoneja. Hiusten pesuun riittää oikeanlainen hoitoaine.

Olen nyt katsellut muutamia videota metodista. Olen ajatellut hurjia ajatuksia: ajattelin alkaa hyväksyä kiharani pienin askelin. ”Hei, olen Hanna, olen kiharahiuksinen.” Ja te muut kiharoitaan inhoavat vastaatte kuorossa kuin AA:ssa konsanaan, että hei Hanna, hyvä kun uskalsit myöntää asian.

Nyt toivoisin teiltä vinkkejä kommenttiosioon, Facebookiin tai Instaan. Kertokaa kaikki parhaat vinkit ja parhaat curly girl method -tuotteet! Teen mielelläni tästä ennen ja jälkeen -henkisen yhteistyön, jos joku tuotteiden jälleenmyyjä tai maahantuoja haluaa pelastaa minut. Apua.

Lue myös

Pahimmat hiusmokat ikinä

Lue myös

X