Yli pyykkivuorten

Kahden kuukauden sokerittomuus: katso tarkat mitat!

Teksti: Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten
naisen paino
Tammikuun alussa 2019

Kahden kuukauden sokerittomuus. Lähtötilanne: järkyttävä sokerikoukku, järkyttävä mässyilyjoululoma, järkyttävä turvotus! Tavoite: turvotukset vähemmäksi, sokerikoukku poikki. Aika: 2.1.2019-28.2.2019.

Minä ja mieheni päätimme, että järkyttävän mässyilyjoululoman jälkeen puhallamme pelin totaalisesti poikki ja olemme 1.3. asti täysin sokerittomia ja täysin ilman roskaruokaa. Mitenkäs kävikään?

Töissä paljon herkkuja

Kolmet läksiäiset ja yhdet tervetulojuhlat… Kakkua!

No, ei käynyt ihan niin kuin ajattelin. Yllättäen hain uutta työpaikkaa ja yllättäen sain sen. Minulla oli kolmet läksiäiset ja yhden tervetulojuhlat! Kun minua varten oli hankittu gluteeniton kakku ja kaikki katsoivat, kun aloitin kakun, niin sokerittomuushaaste oli ihan järkevää laittaa tauolle ja viettää kiva hetki muiden kanssa. Mutta en ottanut lisää!

Tämän lisäksi olen pari kertaa ottanut ravintolassa kakkupalan, mutta en ole murehtinut sitä. Olen nauttinut herkustani! Pari pitsaa ja pari hampurilaisateriaa on myös tullut tilattua, mutta hei, ei se mitään. Kahteen kuukauteen mahtui aika älyttömän monta päivää ja ateriaa, jolloin söin juuri niin kuin pitikin.

naisen paino

Tammikuun alussa 2019

sokerittomuus

Helmikuun lopussa 2019. Muutosta ei ehkä näy, mutta kiloja lähtenyt 4 ja senttejä navan kohdalta 7! Ei enää vararengasta farkkujen vyötärön päällä.

Sokerikoukku katkesi!

En enää ajattele sokeria joka hetki.

Kirjoitin kuukauden jälkeen fiiliksistä postauksessa Kuukauden sokerittomuus: muutokset kropassa. Kirjoitin silloin, että oli kolme huonoa päivää, mutta sen jälkeen sokerikoukku katkesi. En enää ajattele sokeria, en himoitse suklaata enkä haaveile karkeista. Kauppareissu sujuu täydellisesti ilman karkkihyllyllä käymistä. Ei mitään ongelmaa!

Ravintolassa tilasin gluteenittoman suklaakakkupalan ihan siksikin, että pitäisivät harvinaisen herkun listalla. En jaksanut syödä palasta kuin puolet! Sellaista en ole ikinä ennen kokenut! En ikinä! Puolikas pala riitti.

Lisää virtaa ja fiilistä sain myös, kun aloin syödä säännöllisesti vitamiineja.

Luonnostaan laiha ennen lapsia

Laihdutin raivokkaasti 10 kg.

Ensimmäisen kuukauden aikana laski joululomalla kerätty turvotus. Eniten minulla on sitä aina navan kohdalla. Paino laski heti kaksi kiloa, jotka olivat turvotusta ja nestettä selkeästi. Tämän jälkeen paino laski vielä kaksi kiloa.

Nyt olen siinä tilanteessa, että tiivistelyyn ja kiristelyyn auttaa enää sali sekä ruokavalio, joka on oikeasti jonkun ammattilaisen suunnittelema. Tähän asti meni hyvin vain jättämällä kaikki epäterveellinen vähemmäksi.

Olen aina ollut luonnostani laiha. Ennen lapsia en painanut koskaan yli 52 kg, ja lasten välissäkin korkeintaan 55 kg. Aavan jälkeen painoin ensimmäisen kerran 60 kg. Yhtenä keväänä laihdutin raivokkaasti 10 kg pois, mutta nehän tietysti palasivat. Tässä postauksessa Nainen näkee itsensä isompana kuin muut hänet näkevät näytin, miltä näytin eri painoisina. Ei mitään eroa!

sokerittomuus

Sokerittomuuden tulokset kropassa

Navan kohdalta lähti 7 cm!

Lupasin kertoa teille mittoja nyt, kun kaksi kuukautta on kulunut. Otin alusvaatekuviakin, mutta kuvista eroa ei varmaankaan huomaa kukaan muu kuin minä itse, joten en julkaise niitä.

Näitä mittoja on siis turha verrata keneenkään, jokainen vertaa vain itseensä projektin alussa ja projektin edetessä. Minulle luontevin paino olisi 55 kg, mutta jollekin muulle 166 cm pituiselle joku muu. Voisin yhtä hyvin painaa 65 kg tai 70 kg ja olla ihan normaalipainoinen. Ei siis kannata verrata lukujani itseen.

Nämä muutokset ovat tulleet jatkuvan sokerin mättämisen lopettamisella sekä ruokavalion keventämisellä kahdessa kuukaudessa.

Mitat 2.1. ja 28.2.: Paino 62 kg – 58 kg. Vyötärö 74 cm – 70 cm. Navan kohta 81 cm – 74 cm. Takapuoli 98 cm – 94 cm. Jalan ympärys 58 cm – 54 cm.

Aika hyvin siis mielestäni! Nyt olisi sitten aika ottaa kuntosali säännöllisesti mukaan arkeen ja alkaa saada lihasta. Silloinhan painolla ei ole mitään väliä, kun kehonkoostumus on oikea. Suosittelen aloittamaan itsensä niskasta kiinni ottamisen lopettamalla herkkujen ostamisen. Kahvihuoneessakaan ei tarvitse töissä tarttua joka päivä kekseihin tai kokouksista jääneisiin pulliin.

Pärjää ilmankin!

Muista ennen sokerittomuutta

  • Puoliso mukaan projektiin! Kukaan ei saa ostaa kotiin herkkuja!
  • Ota ensimmäisenä päivänä itsestäsi kuva alusvaatteissa edestä, takaa ja sivuilta. Nosta kädet ylös, niin vyötärö näkyy paremmin.
  • Punnitse itsesi ja ota mitat esimerkiksi jalan paksuimmasta kohdasta, takapuolen leveimmästä kohdasta, navan kohdalta, vyötärön kohdalta ja rintojen päältä ja alta.
  • Merkitse vihkoon mittoja kerran viikossa tai pari kertaa kuussa esimerkiksi perjantaiaamuna samaan kellonaikaan. Laita mittanauha vihkon kanssa samaan paikkaan, esimerkiksi vessaan.
  • Syö hedelmiä ja pähkinöitä ja juo paljon vettä, kun makeanhimo yllättää.
  • Syö viisi kertaa päivässä lautasmallin mukaan.
  • Iloitse jokaisesta kakkupalasta, jonka jätät syömättä. Voittajafiilis!
  • Jos repsahdat, nauti syömästäsi, hävitä loput ja aloita alusta.

Lue myös

Kuukauden sokerittomuus: muutokset kropassa.

Nainen näkee itsensä isompana kuin muut hänet näkevät

Lapseni ottamasta valokuvasta ymmärsin, että todella painan 148 kg

En ole raskaana! Ärtyvä suoli IBS ja FODMAP

Voi sitä vittuilun määrää, kun laiha jättää pullan väliin. Terveellinen elämäntapa sucks?

Lue myös

X