Yli pyykkivuorten

Tupakka ja viisi muuta faktaa minusta

Teksti: Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten
Viisi faktaa

Instagramissa kiertää taas viisi faktaa minusta -haaste. Olen aina välillä osallistunut näihin. Ajattelin taas osallistua!

1. Joskus kadun, että en ole opettaja

Halusin äidinkielen opettajaksi. En päässyt heti sisään, joten menin ensin kouluavustajaksi ja sitten sanomalehteen toimitusharjoittelijaksi sekä tein samalla kasvatustieteen perusopinnot. Siinä meni yksi lukuvuosi. Seuraavana vuonnakaan en päässyt. Tein avoimessa kirjoittajakoulutuksen, suomen ja kirjallisuuden perusopinnot. Hain taas enkä vieläkään päässyt. Menin sosionomikoulutukseen ja tein kirjallisuuden aineopinnot. Vuoden päästä pääsin vihdoinkin lukemaan suomea ja kirjallisuutta Jyväskylän yliopistoon.

Yliopistossa tajusin, että hitsi, en ehkä haluakaan äidinkielen opettajaksi! Valmistuin kirjoittamisen maisteriohjelmasta, ja minusta tuli toimittaja ja tiedottaja. Nyt ammattinimikkeeni on viestinnän asiantuntija. Silti kaipaan kuitenkin jollain tavalla koulumaailmaan. Haluaisin tehdä nykyistä enemmän työtä ihmisten kanssa.

2. Äitiyslomani aikana toimitin kirjan

Äitiyslomaprojektini, toimittamani kirja Ei kenenkään äiti, kertomuksia lapsettomuudesta (Atena Kustannus 2012) on yksi elämäni merkittävimmistä projekteista. Kipeä, koskettava, vaikea ja ihana vuosi lapsettomuuden tunteiden keskellä. Lue, vaikka et olisi kokenut lapsettomuutta ja varsinkin siksi.

Lue myös postaus Älä anna lapsettomalle vinkkejä lapsen saamiseen.

Viisi faktaa

3. Lapsuuden kokemuksen vuoksi suhtaudun tupakkaan vihamielisesti

Vanhempieni työn vuoksi sattui välikohtauksia, jotka jättivät minuun syvän vaikutuksen. Kaikkeen liittyi tupakka. Suhtaudun tupakkaan vähän vihamielisesti. En osaa hyväksyä ajatusta, että joku rakkaistani polttaa.

Lue tästä postaus Suhteeni tupakkaan.

4. Olen käynyt kauneusleikkauksessa

Haha, en oikeasti. Minulta on poistettu viisi luomea kaulasta sekä leikattu silmät. Moni kutsuu niitä kauneusleikkauksiksi, mitä ne eivät ehkä kuitenkaan ole. Silti tuollaisia leikkauksia täytyy perustella muille.

Lue myös postaus Silmien laserleikkaus oli elämäni paras päätös.

curly girl method

5. Kävin nuorena mallikuvauksissa

No, sen kerroinkin jo aiemmin, mutta jos joku ei vielä tiennyt, heh. Olin myös viisi kertaa hiusmallina hiusnäytöksissä. Joka kerta minun hiukseni värjättiin punaisiksi! Hassua.

Lue tästä postaus Olin Seiskan Tähtityttö.

Semmoiset paljastukset! Yllättivätkö?

Lue myös

10 asiaa, joita et ehkä tiennyt minusta

10 asiaa, joita et ehkä tiennyt minusta. Osa 2

Lue myös

X