Yli pyykkivuorten

Curly Girl Method pähkinänkuoressa

Teksti: Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten
Curly girl method

Curly Girl Method on ollut Instagramini @hannamaariap stoorien päivän sana koko viime viikon. Aloitin viikko sitten metodin, jonka edistymistä olen kuvannut stooreihin. Olen saanut paljon kehuja kiharoistani, joita yritän vieläkin oppia hyväksymään. Kiitos kannustuksesta!

Fiilikset viikon Curly Girl Methodin käytön jälkeen: hiukseni huutavat kosteutta, oikein hoidettu kihara voi olla minullakin kaunis ja suoristusrauta ei ole ainoa kotoa ulos astumisen mahdollistaja.

Hiukset ennen Curly Girl Methodia

Näytän teille muutaman kuvan hiuksistani.

Hiukseni sellaisena, millaisena olen halunnut nähdä ne kymmenen vuoden ajan:

Curly girl method
yläkoulun opettaja

Hiukseni huonosti hoidettuna väärillä aineilla ilman suoristamista ja föönausta:

curly girl method

Hiukset viikon Curly Girl Method -opettelun jälkeen. Tie tähän on vasta täysin alussa, tukka ei todellakaan näytä vielä siltä, miltä sen pitäisi näyttää:

Blogin luetuimmat postaukset

Curly Girl Method pähkinäkuoressa

Lupasin Instassa, että kerron pähkinänkuoressa, mitä on Curly Girl Method. Näiden tietojen lähteenä on Facebookin Curly Girl Suomi -ryhmä ja sen julkaisut. Suuri kiitos ryhmälle kaikesta avusta ja asian rautalangasta vääntämisestä!

Metodilla korostetaan omia luonnonkiharoita hiuksia ja saadaan ne näyttämään paremmilta ja voimaan paremmin. Hiuksille käytetään tuotteita, joissa ei ole silikoneja (poikkeuksena vesiliukoiset silikonit), kuivattavia alkoholeja tai haitallisia sulfaatteja.

Tuotteiden sopivuuden voi tarkistaa curlsbot.com-nettisivulta. Itse lähdin sieltä, mistä aita on matalin ja valitsin tuotteet ryhmän kuvakansioista, joihin on kuvattu metodiin sopivat tuotteet. Valitsin nyt kokeiluun ihan halpoja markettituotteita.

Curly Girl Method

XZ hoitoaine ja shapoo peruspesuun, hiusnaamio, jätettävä hoitoaine ja geeli. Kuvasta puuttuu final wash -shampoo.

Final wash

Ihan ensimmäisenä täytyy saada hiuksista pois silikonit ja muotoilutuotteet. Final wash -pesu tehdään shampoolla tai suihkusaippualla, jossa on korkea sulfaattipitoisuus mutta ei silikoneja. Pesun jälkeen laitetaan hiuksiin hiusnaamio. Tämä tehdään vain kerran tai silloin, jos hiuksiin on käytetty muita kuin metodiin soveltuvia aineita.

Co-wash

Co-wash eli Condition wash eli hoitoainepesu tehdään jatkossa aina, kun hiukset täytyy pestä. Hiukset pestään hoitoaineella päänahkaa myöden hieroen viiden minuutin ajan. Myös sulfaatiton shampoo käy, mutta moni käyttää pelkkää hoitoainetta.

Condition

Condition eli hoitoainetta hiuksiin on seuraava vaihe joka kerta hoitoainepesun jälkeen. Voit käyttää samaa hoitoainetta kuin co-washissa, kosteuttavampaa hoitoainetta tai hiusmaskia. Anna vaikuttaa muutaman minuutin. Hoitoainetta laittaessa haro hiuksia sormilla tai harvahampaisella kammalla, että saat hiukset selviksi.

Curly girl method

Viikko metodia takana. Hiukset ovat vielä aika klimpissä.

Leave-in conditioner

Leave-in conditioner eli hiuksiin jätettävä hoitoaine puristellaan märkiin hiuksiin, jopa vettä valuviin hiuksiin. Puristele hoitoaine hiuksiin pää alhaalla latvoista kohti juuria.

Styling eli muotoilu

Puristele hiuksiin geeliä runsaasti. Geeli pitää pörröisyyden poissa.

Drying eli hiusten kuivatus, ploppaus

Kiharia hiuksia ei saa kuivata pyyhkeeseen. Asettele iso t-paita sängylle, käännä pää alaspäin ja asettele hiukset paidalle. Tee t-paidasta turbaani sitomalla paita päähäsi. Tätä kutsutaan ploppaamiseksi. Hiukset voivat kuivua paidan sisällä hetken tai vaikka pari tuntia. Hiukset voi myös kuivata hiustenkuivaajalla, jossa on diffuuseri.

Curly Girl method

SOTC

Puristele kuivista hiuksista geelin tuoma kovuus pois. Vaihe on nimeltään SOTC eli Scrunch Out The Crunch. Älä harjaa kiharaa auki!

Curly Girl Suomi -Facebook-ryhmä

Lisätietoja tuotteiden sopivuudesta ja valinnasta, eri kiharatyypeistä ja niiden hoitamisesta, hiusten asettelusta yöksi sekä eri hoitovaiheista löydät Curly Girl Suomi -Facebook-ryhmästä. Ryhmä on auttanut minua tosi paljon. Erityisesti se, että se on täynnä muitakin, jotka ovat aina suoristaneet hiuksensa ja ovat inhonneet hiuksiaan, on tuntunut hyvältä.

Mahtavaa on myös nähdä ennen ja jälkeen -kuvia. Ehkä minullakin on toivoa, ja tämä kuiva pörrö muuttuu pehmeiksi kiharoiksi, joista joskus opin tykkäämään.

En tiedä vielä, toimiiko tämä minulla, mutta ymmärrän, että hiukseni ovat todella kuivat ja kärsineet eikä suoristusrauta tee mitään hyvää niille.

Oletko kokeillut? Mitä mieltä olet tästä metodista?

Lue myös

Curly girl method: Yritän hyväksyä kiharat hiukset

Näin Curly Girl Method muutti hiukseni

Tästä tietää, sopiiko itselle Curly Girl Method

Lue myös

X