Yli pyykkivuorten

No saattoi vähän karata mopo käsistä

Teksti: Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten
äiti nalkuttaa
Nalkutan, olen siis äiti.

Miehelläni on semmoinen ”voi hitto, taas mennään” -ilme. Hän luo sen minuun, kun innostun jostain. Se ilme on sekoitus liikutusta, huvittuneisuutta, pientä ärsytystä ja suurta ihmetystä. Katsokaas kun minä innostun, niin silloin koko elämäni on täynnä innostukseni aihetta.

Tunnustan: olen innostuja. Innostun asioista yhtä paljon kuin vauva käsistään. Tutkin niitä tosi tarkasti, siis tooosi tarkasti. Sitten jossain vaiheessa alankin tutkia varpaita. Niin se vaan menee.

innostuminen

Google laulaa

Saatan yöllä etsiä verkkokaupoista lapsen Schleich-talliin talikkoa.

Käytän kaiken energiani innostuksenkohteeseeni. Jos päätän hankkia meille vaikka tietynlaisen sohvapöydän, googlettelen sitä niin paljon, että naapureidenkin Facebook menee tukkoon sohvapöytämainoksista. Imen kaiken itseeni innostuksestani.

Voin kuulkaa innostua ihan mistä vain! Se tulee yleensä ihan puskista! Saatan innostua vaikka lapsen Schleich-hevosista. Se on vähän sairasta. Silloin hetken ajan etsin verkkokaupoista pitkin yötä talikoita, omenoita ja heinäpaaleja miniatyyrikoossa. Sitten ehkä tilaan heppatalliin omenoita tai ehkä en. Innostun sitten taas seuraavasta jutusta.

Curly Girl -innostus

En ole uskaltanut kertoa miehelle, että ajattelin laittaa hiuksiini sperman näköistä pellavansiemengeeliä.

Nyt olen innostunut Curly Girl Methodista, mikä tietysti huvittaa miestä. Tiedän, että hän tarkkailee, kuinka kauan jaksan intoilla tästä. Tutkin sopivia tuotteita, katselen videoita ja virittelen päähäni vanhaa t-paitaa.

En ole vielä uskaltanut kertoa miehelle, että ostin tänään pellavansiemeniä ja ajattelin keitellä niistä geeliä, jota sivelen hiuksiini. Luulen, että se keittely ja miehen ilme olisivat Insta-stoorin arvoiset, koska se geeli näyttää ihan spermalta. Pitäiskö kertoa samaan syssyyn miehelle, että jotkut metodin käyttäjät laittavat kiharoihinsa liukkaria… Ei ehkä kannata kertoa.

Tänä vuonna olen jo ehtinyt innostua sokerittomuudesta, joka nyt jo jäi. Huups. Viime vuonna tulin ferritiiniuskoon, jonka Facebook-lahkoon toki kuulun yhä, vaikka en enää imekään itseeni kaikkea tietoa aiheesta. Kannattaisi ehkä, koska ferritiini on nytkin vasta 30.

Sairaudet tietysti imaisevat minut täysin mukaani, mikä on toki hyväkin. Tiedän Aavan keliakiasta todella paljon. Olen ehkä jonkin sortin asiantuntija myös IBS:ssa. Kun olin raskaana, intoilin tietysti raskaudesta. Minä olin se, joka kertoi raskausviikkojensa kulun tunnin tarkkuudella.

innostus

Ruokavaliosta vankilaan

Innostukseni syntyy ihan tyhjästä.

Olen ollut innostunut ruokavalioista, salitreenista ja kehonmuokkaamisesta, ratsastuksesta, tietystä lastenvaatemerkistä, sisustuksen tietystä tyylistä ja väristä, Porin juoksukoulusta, omakotitalon etsimisestä, lastenhuoneen sisustuksesta, bloggaamisesta… Jos päätän, että haluan kotiin tietynlaisen taulun, alan etsiä sitä HETI. Etsin sitten niin kauan, että löytyy. Tai sitten alankin etsiä uutta päiväpeittoa makkariin (mitä muuten etsin tällä hetkellä: luonnonvalkea, iso, paksu, ryhdikäs, noin 80 euroa maksava – ideoita mistä?).

Saatan innostua vaikka Orange Is The New Black -sarjasta. Sen jälkeen sitten luen vankilakirjoja ja katselen vankiladokkareita. Luonnollinen jatkumo tietysti, kun Hanna taas vähän innostuu…

Mikä hassuinta, innostukseni syntyy ihan tyhjästä. Tuosta noin, ja kohta koko elämäni on täynnä innostusta ja siihen liittyvää sanastoa ja tuotteita. Olen kuin pieni lapsi, joka tutkii kiireessä päiväkotimatkalla jokaisen kastemadon asfaltilta. Kai se on hyvä, että innostuu jostain. Ehtii elämässä enemmän, kun koko ajan touhuaa, ja pysyy vireänä! Tätä jos jatkan vanhainkodissa, niin tuskin tulee dementtia kauhean nopeasti. (Tai en tiedä siitä, koska varsinkin Henrik nauraa, että en muista viikonloppuna katsotun leffan juonta, mutta muistan kaikki lasten saamat ristiäislahjat.)

Ja sitten se innostus jossain vaiheessa vaan jää pois. En malta odottaa, mitä tulee seuraavaksi eteen! Mies huokaa jo nyt, vaikka hän ei ole edes vielä nähnyt sitä, kun laitan hiuksiini pellavansiemenistä keiteltyä geelilimaa. Tämähän voi mennä tästä vielä pahemmaksikin, eihän sitä ikinä tiedä. Heh!

Onko täällä ketään muuta innostujaa? Mistä olet nyt innostunut?

Lue myös

Curly Girl Method pähkinänkuoressa

Lue myös

X