Yli pyykkivuorten

Näin Curly Girl Method muutti hiukseni

Teksti: Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten
Curly Girl Method

Curly Girl Method on ollut minulla käytössä nyt seitsemän viikkoa. Se on metodille todella vähän, mutta sen verran moni on jo kysellyt minulta tästä, että ajattelin kertoa kokemuksiani jo nyt.

Minulla on kuiva, paksu ja laineikas tukka. Olen suoristanut sitä raivokkaasti kymmenen vuotta sekä käyttänyt kaikkia mahdollisia hiuksia kosteuttavia ja hoitavia aineita. Tai niin luulin. Olen käyttänyt tuotteita, joissa on silikonia, joten kosteutusyritykset ovat olleet tämän metodin oppien mukaan täysin turhia.

Kuulin Curly Girl Methodista yhdeltä blogini lukijalta. Päätin kokeilla.

Curly Girl Method

Curly Girl Method pähkinäkuoressa

Curly Girl Methodin ideana on saada hiuksia kosteuttamalla ja oikein hoitamalla terveemmät hiukset. Metodi korostaa kiharoita, mutta ei tee suorasta hiuksesta kiharaa.

Tärkeimpänä oppina on käyttää aineita, joissa ei ole sulfaatteja, silikoneja ja kuivattavia alkoholeja. Hiuksia ei suoristeta, ei harjata kuivina eikä föönätä kuumalla. Hiuksia ei myöskään kuivata ikinä pyyhkeeseen. Lue tarkemmin tästä postauksesta: Curly Girl Method pähkinänkuoressa.

Curly Girl Method: sallittuja tuotteita

Aloitin uuden hiuksienhoitotavan maaliskuussa. Menin sieltä, mistä aita on matalin: ostin tuotteita katsomalla Facebook-ryhmän kuvista sallittuja tuotteita. Näissä kuvissa on käyttämiäni vaihtoehtoja. Valitsen niistä vähän fiiliksen mukaan.

Curly Girl Method

Final wash -shampoo. Tätä käytetään vain kerran!

Curly Girl Method

Hiusnaamioita, hoitoaineita ja sulfaatiton shampoo. ”Harja”, jolla kampaan hiukset märkinä hoitoaineen tai naamion vaikuttaessa.

Curly Girl Method

Hoitosuihke, joka ei toiminut minun hiuksissani, jätettäviä hoitoaineita sekä geeli. Geelin lisäksi käytän pellavansiemengeeliä. Suihkupullo vedellä freesaukseen.

Nämä tuotteet olen löytänyt Tampereelta ja Pirkkalasta Tokmannilta, Stockmannilta (Noughty), Citymarketista ja S-marketista. Päänahan hierontaan ja hiusten harjaukseen tarkoitetun suan löysin loputtoman etsinnän jälkeen Linnainmaan Prismasta. Suihkupullon ostin Ikeasta.

Näin aloitin Curly Girl Methodin

Hiukseni olivat täynnä silikonia. Aloitin tekemällä Final Washin. Hiukset menivät välittömästi järkyttävään pörrökiharaan ja lyhenivät puolella. Ensimmäiset päivät kuljin letillä ja nutturalla. Seuraavat pesut tein pelkällä hoitoaineella. Nyt välillä olen kiireessä pessyt myös sulfaatittomalla shampoolla.

Lue tarkemmin hiusten hoidosta tästä Curly Girl Method pähkinänkuoressa.

Curly Girl Method

Hiukset ennen Final washia.

Curly Girl Method

Final washin jälkeen. Apua, mihin lähdin mukaan!

Anna aikaa!

Alussa hiukset alkoivat kihartua, mutta sitten suoristuivat taas enemmän. Hiukset muuttuvat pikku hiljaa, joten tärkeintä on antaa metodille paljon aikaa, monia kuukausia. Älä siis lannistu viikossa tai kahdessa tai varsinkaan final washin jälkeen!

Metodin ideana on kiiltävät hiukset, jotka ovat paksuina kiharoina, sellaisina kiharaklimppeinä. Minun hiukseni ovat yhä ohuina nuudeleina, mutta muutosta tapahtuu koko ajan.

Jossain vaiheessa hiukseni siis suoristuivat aika paljon. Kyseessä oli todennäköisesti siirtymävaihe tai proteiinin tarve. Näistä kummastakin on paljon tietoa Facebook-ryhmän tiedostoissa. Aloin käyttää herneproteiinihoitoainetta, jolloin kihara parani vähän.

Curly Girl Method

Metodia viikko takana.

Curly Girl Method

Viikko takana. Kiharaa, mutta ohutta nuudelia. Ideana saada paksuja kiharaklimppejä.

Facebook-ryhmä Curly Girleille

Facebookin Curly Girl Suomi -ryhmä on kasvanut tänä keväänä räjähdysmäisesti. Liity ryhmään, mutta olethan kärsivällinen. Lue tiedostot, katso albumit ja videot, tutustu ja käytä hakutoimintoa. Ryhmässä on 17 000 jäsentä, joista moni on toteuttanut metodia kauan. Jotta ryhmä pysyy kaikille mielekkäänä, kysy vasta, kun et varmasti löydä vastausta. Suurimpaan osaan kysymyksistä löytyy vastaus tiedostoista.

Seinällä oleviin peruskysymyksiin saa nopeasti vastauksen, että ”lue tiedostot”. Sillä ei tarkoiteta pahaa vaan kerrotaan, että kaikki perustieto on saatavilla. Moni ystäväkin saattaa noudattaa tätä, joten kysy ensin kaverilta, jos tiedostojen asiat tuntuvat vaikeilta. Iso ryhmä menettää nopeasti merkityksensä, jos seinällä on kysymyksiä, jotka liittyvät metodin aloittamiseen.

Pellavansiemengeeli psg

Facebook-ryhmässä törmää siemennesteeseen ja liukkariin. Liukkari on ihan sitä itseään, mutta en tiedä, kuinka moni sitä oikeasti laittaa hiuksiin. Siemenneste on pellavansiemenistä keitettyä geeliä. Katso video tiedostoista! Minä laitan kattilaan 2 dl vettä ja 2 rkl pellavansiemeniä (rouhe ei käy!). Keitän miedolla lämmöllä 10 min ja kaadan siemenistä syntyneen geelin metallisiivilän läpi astiaan.

Geeli säilyy viikon jääkaapissa. Geeliä laitetaan vettä valuviin hiuksiin jätettävän hoitoaineen jälkeen. Geeliä laitetaan ihan koko pituuteen juuriin asti niin paljon kuin hiukset vaan imevät. Tämän jälkeen hiukset plopataan t-paidan sisällä ja annetaan kuivua tai kuivataan diffuuserilla. (Lue tuo aiempi linkki, jos tipahdit nyt kärryiltä.)

Minun hiukseni imevät psg:n täysin eikä synny kova kuori eli cast. Minulla tämä toimii ikään kuin hoitoaineena. Parempi cast tulee oikealla geelillä.

Kun hiukset kuivuvat, niihin ei saa koskea yhtään! Vasta, kun hiukset ovat rutikuivat, rutistele geelin pinta rikki. Minun hiukseni kuivuvat tuntikausia, jopa 5 tuntia, pesun jälkeen. Aamun vedellä freesauksen ja geelin jälkeen hiukset kuivuvat pari tuntia. Siispä kuljen aamulla bussissa hiukset märkinä ja geelistä koppuroina, mutta hei, ketä se kiinnostaisi? Tuskin kukaan katsoo oudosti.

Curly Girl Method

Hiuksissa cast.

Tilanne nyt

Koen, että olen ihan alussa metodia, kun takana on seitsemän viikkoa. Kesti neljä viikkoa, että en enää haikaillut harjaamista. Välillä harjasin hiukset kuivana ennen pesua, kun takut olivat niin jäätäviä. Nyt hiukset voi kammata helposti märkinä eivätkä ne enää takkuunnu. En enää edes haaveile siis kuivina harjaamisesta.

Hiukset kihartuvat, mutta yhä ohuina suiroina. Olen huomannut, että näin paksut hiukset vaativat valtavasti geeliä, mutta eivät enää yhtä paljon naamioita ja jätettäviä hoitoaineita kuin alussa. En myöskään enää koe tuskaa siitä, että en suorista. Diffuuseria minulla ei vielä ole, mutta se on pakko ostaa pian. Viiden tunnin hiusten kuivaaminen on tuskaa.

Pelkällä hoitoaineella peseminen riittää, mutta vie niin paljon aikaa, että sulfaatiton shampoo pelastaa minut kiireisenä päivänä. Hukset pesen pari kertaa viikossa.

Curly Girl Method
Curly Girl Method

Hiukset seitsemän viikon jälkeen. Vasta alussa ollaan!

Yhteenveto

Näin onnistuu Curly Girl Method:

Kokeile rohkeasti. Osta final wash -shampoo, hoitoaine, naamio, jätettävä hoitoaine ja pellavansiemeniä. Saat ne kaupasta alle 20 eurolla. Harjaa vain märkänä, kuivaa vain t-paitaan, puristele hiuksia ja pese pää alassuin. Kosteuta, unohda suoristusrauta ja lue, tutustu ja tutki.

Mikä tärkeintä: opettele hyväksymään kiharat hiuksesi!

Lue myös

Curly girl method: Yritän hyväksyä kiharat hiukset

Curly Girl Method pähkinänkuoressa

No saattoi vähän karata mopo käsistä

Tästä tietää, sopiiko itselle Curly Girl Method

Lue myös

X