Yli pyykkivuorten

Aavan kepparisynttärit: 10 ideaa heppahullun synttäreille

Teksti: Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten
kepparisynttärit

Aavan kepparisynttärit juhlittu! Pieni heppahullu sankari oli onnellinen saadessaan viettää 8-vuotisjuhlansa heppateemalla.

Instan @hannamaariap stooreissa jaoinkin jo paljon kuvia juhlista. Täällä blogin puolella ajattelin jakaa teille kymmenen vinkkiä heppahullun synttärisankarin juhlien järjestämiseen.

kepparisynttärit

Kepparisynttärit heppahullulle synttärisankarille

1. Kepparisynttäreiden kutsukortit

Aava teki ystävilleen kutsukortit vanhoista Hevoshullu-lehdistä. Löysimme pari rikki mennyttä Hevoshullua, joista Aava leikkeli hevosten kuvia ja liimasi korttipohjalle.

Hän kirjoitti kaverin nimen ja oman nimensä. Minä kirjoitin tietokoneella kutsukortin tekstin, jonka Aava leikkeli ja liimasi korttiin.

Kutsukorttiin kirjoitettiin, että mukaan saa ottaa oman keppihevosen. Juhliin tuli varautua myös ulkovaattein.

2. Kepparisynttäreiden koristelu

Kepparisynttäreiden koristeluna oli Schleich-hevosia, hevosviiri ja hevoskoristeisia ilmapalloja, kertakäyttöastioita ja muffinivuokia.

kepparisynttärit

3. Keppareiden esittely

Kun vieraat olivat tulleet, jokainen sai esitellä oman keppihevosensa. Vieraat kertoivat kepparinsa nimen, luonteenpiirteitä ja asian tai ruuan, mistä keppari tykkää. Muut kepparit tervehtivät.

4. Keppareiden hoitaminen

Aavalla on oikean hevosen hoitoon tarkoitettu pieni hevosenhoitopakkaus, joka on ostettu jostain alesta superhalvalla. Juhlavieraat harjasivat keppareitaan ja niiden suitsia.

kepparisynttärit

5. Keppareiden riimunaru tai ohjat

Teimme keppareille pareittain riimunnaruja tai ohjia villalangoista. Tärkeintä koko operaatiossa oli tietenkin valita kaksi itselle mieluisinta väriä. Riimunnaru tehdään niin, että leikataan kaksi villalanganpätkää noin 1,5 metrin pituisiksi, solmitaan kummastakin päästä, pyöritetään päistä vastakkaisiin suuntiin ja yhdistetään päät, kun on tarpeeksi tiukka kierre. Päähän tehdään solmu.

6. Keppareiden porkkanat

Suunnitelmissa oli myös tehdä keppareille porkkanoita pahvista tai taikataikinasta, mutta sitä emme nyt ehtineet.

7. Keppariesterata

Aavan vastuutehtävänä oli tehdä takapihalla keppareille esterata. Hän teki esteitä ämpäreistä, harjoista, mailoista ja risuista. Hän suunnitteli reitin ja näytti sen muille.

Kukin suoritti radan vuorotellen kepparillaan.

kepparisynttärit

8. Aarteenetsintä

Juhlijat ratsastivat etupihallemme, jonne oli kätketty jokaiselle pieni pussi, jossa oli pieni yllätys. Tällä kertaa yllätys oli lelukaupassa myytävä pieni trollipeikko, jotka löysin lelukaupan loppuunmyynnistä jo talvella.

9. Keppareiden laidun

Aava on tehnyt takapihallemme metsän reunaan hyppynarujen avulla laitumen sekä talon reunaan tallin. Vieraat syöttivät ja juottivat hevosiaan ja veivät niitä talliin ja laitumelle.

kepparisynttärit

10. Kepparijuhlien tarjoilu

Tarjosimme hevosen pään muotoista kakkua, marianne-pätkismuffineja, keksejä, popcorneja, suklaata, limsaa, simaa ja tikkuja, joissa oli nakkeja, lihapullia, kurkkua, viinirypäleitä ja juustoa.

Koska nämä olivat keliakiaa sairastavan juhlat, kaikki tarjottavat olivat gluteenittomia.

Meillä oli ihanat kepparijuhlat. Onko teillä ollut teemajuhlia?

Keskustele Ig:ssa @hannamaariap tai Facebookissa Yli pyykkivuorten!

Lue myös

Seitsemänvuotissynttärit: herkkukioski, ongintaa ja leikkejä

Lastemme synttärit: Ei koskaan sisäleikkipuistoissa, ei koskaan sukulaisjuhlia

Vinkkejä juhlien järjestämiseen

Joskus lasten synttärimuistaminen menee äideillä överiksi

Kepparit ovat parasta, mitä nykylapsille on tapahtunut

Lue myös

X