Yli pyykkivuorten

Parhaat lämpimät voileivät, myös gluteeniton ja kasvis

Teksti: Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten
Lämpimät voileivät

Parhaat lämpimät voileivät, olkaapa hyvä! Tämä resepti on mieheni kehittelemä. En kestä, miten hyvää tämä on!

Tomaatti kermakastikkeessa tekee näistä niin täydellisiä!

Lämpimät voileivät

Ainekset

Isoja paahtoleipiä: lapsille 1, aikuisille 2-3 nälästä riippuen

Käyttämääsi levitettä

Halutessasi kinkkuviipale / leipä

Voita, öljyä tai paistamiseen soveltuvaa levitettä

Herkkusieniä purkissa, tai jos et syö sieniä, niin vaikka paprikaa kuutioina

Tomaatteja

Ruokakermaa 1-2 purkkia leipien määrästä riippuen

Soijakastiketta

Juustoraastetta, esimerkiksi Emmentalia ja Cheddaria

Lämpimät voileivät

Valmistusohje

Laita uuni lämpenemään 225:een asteeseen. Voitele leivät ja aseta ne uunipellille.

Paista herkkusieniä (paprikakuutioita) voissa hetki. Pilko joukkoon tomaatteja. Keitä kunnes tomaatit pehmenevät. Kaada joukkoon kermapurkki ja soijakastiketta. Anna kiehua ja muhia pienellä lämmöllä hetki.

Jos haluat, laita leiville kinkkuviipale. Kinkku pitää leivän paremmin kasassa, mutta sen voi jättää hyvin poiskin. Laita leiville kastiketta ja juustoraastetta.

Pausta 225 C, 5-10 min. Tarjoa salaatin ja vaikka ranskalaisten tai uuniperunoiden kanssa.

Kokeile ihmeessä! Jos tykkäät kanasta, rakastat myös tuota alla olevaa ohjetta kanaleivistä.

Mistä syntyvät parhaat lämpimät leivät sinun mielestäsi?

Parhaita reseptejä

Täydellinen kanaleipä, myös gluteeniton!

Parmankinkku-mozzarellapizza: paras pizza ikinä

Lue myös

X