Yli pyykkivuorten

Tahattomasti lapseton ottaisi lapsiperheen kaaoottisen toukokuun

Teksti: Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten
lapsiperheen toukokuu
sdr

Toukokuun tehtävänä on luultavasti tehdä äidit, opettajat, valmentajat ja kaikki muutkin ammattiryhmien edustajat hulluiksi. Tästä kuukaudesta kun selvitään, niin halleluja, selvitään vaikka viidestä marraskuusta putkeen.

Toukokuu on monessa lapsiperheessä voimainkoitos, jolloin puristetaan viimeiset mehut ihan jokaisesta. Lapsiperheen toukokuu näyttää esimerkiksi tältä:

Suoraan töistä päiväkodin kautta kotiin ja eilinen makaronilaatikko mikroon. Lapset äkkiä pöytään, sillä aikaa juhlavaatteiden pikainen silitys. Nopeat letit tytöille, pojan siistimpien kenkien etsiminen, kameraan muistikortti ja sitten juostaan. Äkkiä, äkkiä, kohta alkaa!

Sieltä sitten suoraan sinne toiseen juhlaan, ehditään just ja just!

lapsiperheen toukokuu

Lapsiperheen toukokuu: kiire!

Äkkiä vaatteiden vaihto ja sitten juostaan!

Kiireellä päiväkodin ja koulun kevätjuhlaan. Kiireellä partion kevätretkelle, lapsen pianokonserttiin, luokan musiikki-iltaan ja tanssiryhmän esitykseen. Lapsen kesällä olevan partioleirin vanhempainiltaan ja toisen lapsen elokuussa olevan leirikoulun vanhempainiltaan.

Kiire, on mentävä jo! Vaihda nyt äkkiä ne vaatteet! Ei tuota paitaa vaan se siistimpi! Et lähde verkkareissa!

Juhlavaatteiden etsimistä ja silittämistä, lahjojen ja kukkien ostamista ja aikatauluttamista. Hae sinä lapset, niin minä haen ne kukat ja parit sukkahousut, muista tuoda se kamera.

Ehditäänkö syödä, muista siirtää se palaveri, nähdäänkö suoraan siellä vai ehditkö kotiin?

Nimet opettajan ja valmentajien korttiin! Piirsikö lapsi eilen sen kortin? Ei, no sitten on pakko käydä ostamassa matkalla!

lapsiperheen toukokuu

Juhlasta juhlaan

Muista, osta, onnittele!

Siihen päälle vielä toukokuun viimeisten viikkojen luokkaretket, joissa on tavallisesta poikkeava aikataulu ja jonne on muistettava käydä nostamassa rahaa ja ostettava eväät ja josta lapsi on muistettava hakea siihen ja siihen aikaan.

Töissä työkaverin läksiäiset ja projektien viimeistelyt ennen kesälomia. Kun lapsilla on todistukset kädessä, on lähdettävä kiireellä ajamaan lakkiaisiin parinsadan kilometrin päähän.

Kun kaikesta tästä on selvitty, voi laittaa Facebookiin kuvia lapsista ja heidän todistuksistaan, stidendeistään ja hymytyttöpatsaistaan ja huokaista
helpotuksesta ja ylpeydestä.

lapsiperheen toukokuu

Lapsiperheen kiire on etuoikeus

Toukokuu on monelle tahattomasti lapsettomalle vuoden raskainta aikaa.

Lapsiperheen kiire on onnellista kiirettä, joka on etuoikeus.

On onnellista juosta töistä kotiin, napata lapsi päiväkodin pihalta kainaloon ja istua kohta lapsi sylissään koulun tai harrastuksen kevätjuhlassa kyynelehtimässä vanhemman lapsen taidokasta esiintymistä katsoessaan.

Toukokuu on monelle tahattomasti lapsettomalle vuoden raskainta aikaa. Äitienpäivästä alkaa juhlakausi, jolloin some täyttyy ylpeiden vanhempien kehuilla ja ihanien lasten kuvilla.

Vanhemmilla ja isovanhemmilla on oikeus olla ylpeitä lapsistaan ja kertoa se. Meilläkin koululaiset tekevät niin suuren työn hyvien todistustensa eteen, että saamme olla ylpeitä ihan heidän itsensä takia.

lapsiperheen toukokuu

Kehu lastasi somessa sopivuuden rajoissa

Ruuhkavuosien kiire on etuoikeus.

Toukokuussa ajattelen kuitenkin aina heitä, joiden käteen ei juhlamekkoinen pikkutyttö tai kauluspaitainen ja vaaleahousuinen pikkupoika ojenna posket ylpeydestä hehkuen juuri saamaansa todistusta ja käske äidin tai isän katsoa heti ja kehua.

Ollaan ylpeitä lapsistamme, mutta samalla muistetaan, että moni ottaisi valittamamme kiireen meiltä itselleen heti, sekuntiakaan harkitsematta.

Kun kehut lastasi tai lapsenlastasi muille, kehu sopivuuden rajoissa. Sinulla voi olla jotain, mitä joku toinen olisi halunnut myös itselleen.

Ruuhkavuosien kiire on etuoikeus.

Lue myös

Ei mitään hattaraa vaan oikeaa arkea: laskuja, väsymystä ja täitä

Älä anna lapsettomalle vinkkejä lapsen saamiseen

Kevätjuhlat, todistukset, lapset kasvavat… En ehkä kestä!

Kuinka paljon äitien kestävyyskuminauha venyy?

Lue myös

X