Yli pyykkivuorten

Lasteni isä on elinkautisvanki – lue Katrin ja Jarkon tarina!

Teksti: Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten
elinkautisvanki

Parikymppiset Katri ja Jarkko olivat ystäviä jo yläkoulussa. Ystävyys jatkui, vaikka Jarkko sai vankeustuomion. Katri kävi tapaamassa Jarkkoa vankilassa – ja huomasi rakastuneensa syvästi. Jarkko vapautui, mutta joutui takaisin vankilaan.

Lopulta tuli elinkautistuomio. Rakastetusta tuli elinkautisvanki. Vaikka vapaus loppui, rakkaus ei loppunut vuosienkaan kuluessa. Rakkaus oli samaa kuin ennen, mutta Katria painoi suuri asia. Hän halusi lapsen.

Lapsenteko vankilassa

Katri mietti, olisiko hänellä oikeutta synnyttää lasta, joka joutuisi tapaamaan koko lapsuutensa ajan isäänsä vankilassa. Kärsisikö lapsi? Lapsi oli kuitenkin Katrin elämän suurin unelma, josta hän ei halunnut luopua.

Lapsenteko vankilassa oli kaukana romanttisesta rakkauden hedelmä -ajatuksesta. Raskaus, ja myöhemmin toinenkin, oli suvulle shokki.

elinkautisvanki

Lue elinkautisvangin perheen tarina

Katrin ja Jarkon 2- ja 10-vuotiaat tyttäret ovat tavanneet isäänsä koko elämänsä ajan vankilassa. Sitä ei tiedetä, koska isä vapautuu vankilasta.

Millaista on elämä, kun rakastettu puoliso ja lasten isä on elinkautisvanki? Sen tarinan sain kuulla, kun lukijani Katri (perheen nimet muutettu) kertoi minulle perheensä koskettavan ja kipeänkin tarinan.

Kirjoitin lukijani tarinasta Meidän tarina -jutun toukokuussa 2019 ilmestyneeseen Kaksplus-lehteen 3/2019. Kirjoittamani juttu on nyt julkaistu Kaksplussan saitilla.

Lue koko juttu tästä: Katri tuli raskaaksi vankilan vierashuoneessa: ”Sain soittaa isälle, kun vauva oli syntynyt”

Keskustele aiheesta blogini Instagram– ja Facebook-sivuilla!

Lue myös

X