Yli pyykkivuorten

Pysähdyn nyt ennen kuin romahdan

Teksti: Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten
blogi

Vihellän pelin poikki ennen kuin romahdan.

Kahden työn tekeminen kuormittaa tekijää ja perhettä. Koska liika työ on liikaa? Menetämmekö me nämä lasten parhaat vuodet tekemällä hitto koko ajan töitä? Onko palkka oikeassa  suhteessa käytettyihin työtunteihin ja väsymykseen?

Miltäkö väsymys näyttää? No siltä, että lähtee kotoa 7.30, palaa 17.30 aikaisintaan, pesee pyykkiä, siivoaa keittiötä, kuljettaa lapsia, juttelee lasten kanssa ja aloittaa toisen työn kello 21, jonka lopettaa 23. Sitten nukkuu taas liian vähän ja herää väsyneenä kuudelta.

Bloggaaminen voi olla henkisesti vaarallista. Bloggaaminen on ehkä joskus vaarallista minuudelle ja minäkuvalle. Someseuraajien etsiminen ja menettäminen voi iskeä minuuteen. On vähän vaarallista tuoda itseään esille ja etsiä sitä kautta menestystä ja yrittää samalla ulkoistaa itsensä itsestään.

Ai moi, te ootte jo siellä! Tervetuloa pääni sisään. Pohdin tässä otsikkoa, jolla kerron, että tein radikaalin päätöksen.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Kolmen lapsen äiti ruuhkabussissa matkalla töistä kotiin kesäkuisena maanantaina klo 17.45 vuonna 2019. #ylipyykkivuorten

Henkilön HANNA MAARIA Yli pyykkivuorten (@hannamaariap) jakama julkaisu

Blogipostauksia ja haastatteluja

Seiska on havitellut heidän haastatteluaan vuosia, mutta minä sain sen.

Tänä keväänä olen blogannut ehkä enemmän kuin ikinä. Tämä postaus mukaan lukien olen julkaissut tänä vuonna nyt 101 postausta.

Kirjoitin paljon Curly Girl Methodista. Haastattelin perhettä, jonka isä on elinkautisvanki. Seiska on havitellut heidän haastatteluaan vuosia, mutta minä sain sen. Kirjoitin heidän tarinastaan ison artikkelin toukokuussa ilmestyneeseen Kaksplus-lehteen. Arman Alizad jakoi postaukseni, vau.

Minua haastateltiin IBS:sta Apu Terveys -lehteen. Olin Kaksplussan Mammakahvila-podcastissa kertomassa naisen itsetunnosta (ja pakaroistani).

63 000 uniikkia

Kahdeksan tunnin työpäivä ja blogitöitä illalla.

Minä kirjoitin, te luitte. Kiitos siitä! Ylsin toukokuussa uniikkeihin kävijämääriin, joista olen aiemmin nähnyt vain märkiä unia. Ihan mieletön määrä, kiitos!

Kirjoitin blogipostauksia siis lähes joka ilta. Sen lisäksi olin tietenkin päivätyössäni noin kahdeksan tuntia päivässä plus tunnin työmatka suuntaansa kotiovelta työpaikan ovelle.

Tein sen, koska rakastan tätä. Rakastan kirjoittamista, bloggaamista, yhteistöitä ja teitä. On ihanaa, että kommentoitte ja lähetätte viestejä esimerkiksi Instagramissa.

Iso päätös

Olen huomannut, että onhan se perheeltä pois.

Mutta nyt. Nyt olen aika poikki.

Tämä kahden työn tekeminen on ollut ihmiskoe. Olen testannut, kuinka menestyn, kuinka innostun ja kuinka jaksan. Olen testannut, miten tällainen on perheeltä pois.

Olen huomannut, että onhan se perheeltä pois. Ehkä enemmän se on pois kuitenkin omalta levolta, ystävien tapaamiselta ja vaikka ihan sanomalehden lukemiselta. Tuntuu, että en ehdi yhtään mitään.

Rakastan, rakastan, mutta nyt hengitän syvään.

Tein päätöksen pitää ensimmäistä kertaa neljään vuoteen lomaa blogista. Se oli iso ja tarkkaan harkittu päätös.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Kesä 😎🌱🌞 #summer #forest #finnishblogger #finnishnature #blogger #ylipyykkivuorten

Henkilön HANNA MAARIA Yli pyykkivuorten (@hannamaariap) jakama julkaisu

Blogi jää tauolle

Kun on blogannut päivittäin, kuukauden loma on pitkä.

Lähes koko heinäkuun olen lomalla päivätyöstäni. Koko heinäkuun olen lomalla blogista.

Teistä kuukauden blogiloma ehkä kuulostaa pieneltä, mutta kun on neljä vuotta lähes joka päivä kirjoittanut, somettanut, pohtinut ja tutkinut analytiikkaa, kuukauden blogiloma tuntuu puolelta vuodelta.

Ehkä palaan uusin voimin täynnä intoa. Ehkä vähennän tahtia. En tiedä, aika näyttää.

Heinäkuussa aion lukea kirjoja, juoda Kroatian hiekkarannalla mansikkamargaritaa, yöpyä teltassa Aavan kanssa, jutella lasteni kanssa, pussailla mieheni kanssa, mökkeillä, osallistua rakkaan kummipojan rippijuhliin, käydä salilla, saunoa Punkaharjulla lukioystävien kanssa, jutella äidin ja isän kanssa kesämökin terassilla ja tanssia villisti festareilla ystävien kanssa.

Nähdään elokuussa, luulen! Instagramissa kesämme varmasti näkyy kuitenkin. Tavataan siellä!

L O V E  Y O U!

Ps. Oletko sinä ihan poikki? Teetkö liikaa töitä? Oletko yrittäjä? Miten jaksat?

Osallistu keskusteluun Instagramissa ja Facebookissa!

Lue myös

X