Yli pyykkivuorten

Meidän suosikkikohteemme Savonlinnassa

Teksti: Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten
Savonlinna

Savonlinna on kesä-Suomen Monaco, tiesittekös sitä? Heinäkuu ja Savonlinna ovat yhdistelmä, joka kaikkien tulisi kokea ainakin kerran elämässään. Ei Savonlinna ja elokuu tai Savonlinna ja 10 muutakaan kuukautta ole ollenkaan huono!

Kävimme taas heinäkuussa mummoloissa ja mökeillä meidän rakkaissa Savonlinnassa ja Punkaharjulla. Kävimme Savonlinnan keskustassa yhden päivän ajan. Kävimme suurimmassa osassa suosikkipaikkojamme, jotka ajattelin nyt esitellä teille. Tämä ei ole yhteistyöpostaus, vaan ainoastaan esittelyssä omat rakkaimmat kohteeni.

Ota tästä vinkit talteen Savonlinnassa käymiseen!

Savonlinna

Savonlinnan tori

Savonlinnan tori on ehkä Suomen kaunein. Keskellä kaupunkia oleva tori sijaitsee satamassa, josta lähtee höyrylaivaristeilyjä. Jos on aikaa, kannattaa ehdottomasti käydä vaikka tunnin risteilyllä. Pitemmällä risteilyllä voi nähdä norppia keväällä ja alkukesästä!

Kävelysillan vieressä vedessä on kivellä norppapatsas, älä missaa sitä!

Torilla kannattaa maistaa lörtsyjä, joita saa suolaisena ja makeana sekä myös gluteenittomana. Savonlinna-herkkuihin kuuluvat myös muikut, joita saa esimerkiksi Kalastajantorpasta tai vieressä olevan Seurahuoneen kattoterassilta. Ihanaa!

Torilla myydään kotimaisia käsitöitä sekä lähituottajien marjoja ja vihanneksia.

Olavinlinna

Olavinlinna on kaunis pieni linna vetten syleilyssä. Olavinlinnan perusti vuonna 1475 tanskalaissyntyinen ritari Erik Akselinpoika Tott, joka tuolloin toimi Viipurin käskynhaltijana. Linnassa ei ole ollut hovielämää, vaan se on toiminut puolustuksena.

Kannattaa käydä Olavinlinnassa opastetulla kierroksella. Me käymme kierroksella melkein joka kesä. Jos menet Olavinlinnaan oopperaan, niin huomioi sää! Linnassa on helposti todella kylmä.

Olavinlinnan lähistöllä on ihania ravintoloita, kahviloita ja pieniä myymälöitä.

Olavinlinna Olavinlinna Olavinlinna Olavinlinna

Lippakioski

Torin vieressä satamassa on Lippakioski, josta ostettu pehmis kuuluu jokaiseen kesään. Pehmis Lipalta on vaan must, aina. Lipalta saa myös lörtsyjä ja muita herkkuja.

Lippakioski

PikkuKakkosen leikkipuisto

PikkuKakkosen leikkipuisto avattiin joskus 1990-luvun alussa. Minä ja siskoni lauloimme kuorossa puiston avajaisissa, joten puisto on siksikin tärkeä.

Leikkipuisto sijaitsee torin ja Olavinlinnan välissä rannassa. Ihana aidattu puisto uimarannan vieressä.

Pikkukakkosen puisto Pikkukakkosen puisto

Pizzeria Capero

Isomman nälän iskiessä kannattaa suunnata Pizzeria Caperoon. Kaikilla lapsuusystävilläni on samoja muistoja Caperosta ja Hawaii-pizzasta jo 1980-luvulta. Caperon gluteeniton pizzapohja on muuten ehkä paras ikinä! Se tulee paikallisesta GlutExo-leipomosta.

Riisiruukut ja pastat sekä alkupalaleivät ovat myös niin hyviä!

Muista käydä Caperossa vessassa lukemassa, mitä savolaiset ovat kirjoittaneet sinua varten peiliin!

Capero Capero Capero

AmandaB-Outlet

AmandaB:n outlet-myymälästä löytää kaikkea ihanaa kodin sisustukseen. Käy kurkkaamassa!

Taito Shop

Parhaat tuliaiset löydät Taito Shopista, joka myy kotimaisia käsitöitä. Tänä kesänä siellä oli myös Jukka Rintalan näyttely.

TaitoShop

Punkaharjun Kesämaa

Punkaharjun Kesämaassa on vesiliukumäkiä, pomppulinnoja ja muun muassa akulla toimivia veneitä.

Kesämaa Kesämaa

Rantasalmen Hotel & Bar Resort Järvisydän

Uniikki hotelli ja kylpylä Järvisydän kannattaa itse kokea. Kylpylän rakennusmateriaalit ovat luonnonläheisiä; Saimaan järvivettä, luonnonkiveä ja yli 500 vuotta vanhoja uppotukkeja. Kylpylä lämpenee järvi- tai maalämmöllä ja aurinkoenergialla.

Oletko käynyt Savonlinnassa tai asutko siellä? Mitkä kohteet unohdin listasta?

Lue myös

Ai miten loma? No siideriä, suklaata, seksiä, saunaa, Suomipopia…

Usein muuttava on helposti juureton ja ystävätön

Isovanhemmat asuvat liian kaukana

Mökkeilyä Savonlinnassa ja Punkaharjulla: uintia, suppailua ja vesihiihtoa

Juhannus Savonlinnassa oli ihan perusihana

Lue myös

X