Yli pyykkivuorten

Someminä vs. liveminä: Teeskentelenkö somessa?

Teksti: Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten

Someminä, olenko se oikeasti minä? Teeskentelenkö somessa? Olenko feikki? Esitänkö muunlaista kuin oikeasti olen? Luulen, että moni miettii, onko somevaikuttajan someminä ja liveminä samanlaiset vai poikkeavatko ne toisistaan.

Kysyin elokuun alussa seuraajiltani Facebookissa ja Instagramissa, millainen olen heidän mielestään. Luin vastauksia liikuttuneena. Ihanat te, kiitos!

Näin te luonnehditte minua:

Iloinen

Iloinen hymyilevä sekä live että some.”

”Hyväntuulinen, puhelias, sydämellinen.”

”Ystävällinen, iloinen, sydämellinen, huumorintajuinen ja perhekeskeinen nainen.”

”Iloinen, reipas ja aito some/live.”

someminä

Räiskyvä

Iloinen ja räiskyvä, mutta kuitenkin jalat maassa.”

”Rohkea ja ´villi´.”

Energinen

”Vaikutat energiaa pursuavalta ja paljon liikkuvalta.”

”Hyväntuulinen, perhekeskeinen, aito, aina monta rautaa tulessa.”

someminä

Aito

”Postauksistasi ja kuvistasi välittyy aitous, en usko, että yrittäisit esittää jotain muuta kuin mitä olet.”

”Vaikutat hyvältä ja sydämelliseltä äidiltä, jolle lapsien on helppo puhua.”

”Helposti samaistuttava. Nainen, joka pyörittää arjen, rakastaa perhettään yli niiden pyykkivuorten, on taitava monissa asioissa. Tuot hienosti esiin erilaisia puolia aikuisen, perheellisen naisen elämästä eikä sinua seuratessa tule sellaista fiilistä, että feikkiä koko homma. Oot aito. Ihanan tavallinen, tämä siis pelkästään hyvällä sanottuna! En jaksa näitä nykyajan ´yli-ihmisiä´”.

Varauksellinen

”Isossa joukossa ehkä hieman varauksellinen mutta tutussa porukassa sosiaalinen ja toiset huomioonottava.”

”Et ehkä ole heti äänessä uusissa tilanteissa.”

”Rauhallinen, vakava, tarkka.”

Siisti

”Tykkäät, että kotisi ja asiat on järjestyksessä, et tykkää kaaoksesta.”

spmeminä

Asennetta

”Vaikutat ihmisenä helpolta lähestyä, nuorekkaalta ja vaikuttaa, että sulla on sopivasti asennetta ´ihan sama mitä muut ajattelee´, mutta otat myös muut huomioon.”

”Uskallat sanoa oman mielipiteen ja olla eri mieltä, mutta teet sen niin nätisti, ettei toinen osapuoli pahastu.”

Huumorintajuinen

”Minä ajattelisin, että sinä olet iloinen ja omaat huikean hyvän huumorintajun.”

”Huumorintajuinen, ystävällinen, hauska.”

someminä

Someminä vs. liveminä

Kiitos vielä hirmuisen paljon noista kauniista sanoista, niitä oli ihana lukea.

Ajattelen tämän someminä vs. liveminä -asian niin, että meillä kaikillahan on aina monta roolia. On eri asia olla vaimo ja rakastaja, äiti, tytär, työkaveri ja paras ystävä. Jokainen rooli vaatii pikkuisen erilaisen minän, vaikka pohjimmiltaan olisikin samanlainen.

Minun on aina ollut helpointa ilmaista itseäni kirjoittamalla. Nuorena se korostui erityisesti. Nykyään en jännitä edes vaikka pidän luentoa isolle ryhmälle tai kerron pienessä joukossa vaikka vaikeista asioista tai kipeistä tunteista.

Oli hyvin huomattu, että olen joskus porukassa harkitseva ja hiljainenkin. Äitimaailmassa se johtuu usein siitä, että lapseni ovat yleensä paljon vanhempia kuin muiden lapset. Olen usein elänyt samat tilanteet jo moneen kertaan, mitkä muilla ovat juuri voimakkaana päällä. Kuuntelen ensin ja kerron sitten oman kokemukseni, jos sille on tilaa ja tarvetta.

Työmaailmassa tuon asiani esille napakastikin, kun sille on paikka ja tarve, mutta en hae muita hallitsevaa roolia palavereissa tai keskusteluissa. Toisaalta töissä kahvitauolla taas saatan olla se porukan pelle, joka möläyttelee tyhmiä vitsejä ja liian henkilökohtaisia asioita. On ihan parasta, jos töistä löytyy ihminen, joka lähtee juttuun mukaan täysillä.

someminä

Hullua, huonoa huumoria

Eri ystävienikin kanssa olen erilainen. Yhteistä kaikille kaverisuhteilleni on, että haluan, että ystävyys saa meidät nauramaan. Jos ystävä on pidättyväinen ja rauhallinen, minäkin helposti olen hänen kanssaan, mutta nauramme silti.

Muutamien ystävieni kanssa voin tanssia pöydällä, kuvata ihan hulluja Instastooreja keskellä yötä viinipullo kainalossa ja puhua juttuja, joille miehetkin punastuvat. Näiden ystävieni kanssa huumori on hullua ja villiä.

Huumori, huono erityisesti, on vain ihan parasta elämässä!

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Oli meillä miehiäkin mukana muttei heitä pussailtu. 💕😘 #suomipopfestarit2019

Henkilön HANNA MAARIA Yli pyykkivuorten (@hannamaariap) jakama julkaisu

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Oispa kesä ja loma ja rilluttelisin pikkuliskon @annukka_m kanssa mökillä Savonlinnassa. Aa että, kaikkien aikojen juhannus. 😂

Henkilön HANNA MAARIA Yli pyykkivuorten (@hannamaariap) jakama julkaisu

Perheessä halataan

Perheenkin kanssa meillä on välillä niin tyhmiä juttuja, että kierimme lattialla nauraen ja mahaa pidellen. Esimerkiksi Instagramissa näkyvä perhekeskeisyys ei ole mielestäni mitenkään liioiteltua. Olemme miehen kanssa aika ällösöpöjä pussailijoita yhä. Halaamme monta kertaa päivässä. Halaan aina myös lapsia, kun he sen sallivat.

Mitä tulee tuohon liikunnallisuuteen, niin kyllä, kävelen, bussipysäkille. Tarkkailen kyllä syömistäni ja harrastan saliharjoittelun aloittamisen suunnittelua. Kyllä taas jossain vaiheessa!

Kotia kuvaan tietysti, kun se on siisti. Ei todellakaan ole aina eikä todellakaan joka huone. Olohuone ja keittiö ovat yleensä aina siistit, muut huoneet eivät todellakaan.

someminä

Blogi vain pieni osa elämääni

En yleensä ajaudu kenenkään kanssa riitoihin. Ehkä vetäydyn, jos tulee tilanne, joka ei ole hyvä. Ihan kamalinta on, jos joku on suuttunut minulle vaikka väärinkäsityksen vuoksi. Silloin vatvon sitä asiaa ihan liikaakin.

Kirjoitan blogiin joitain asioita elämästäni, mutta en tietenkään kaikkea. Perheessämme on lapsen pitkäaikaissairaus, josta en kirjoita, mutta joka kuormittaa. Kaikki asiat eivät ole myytävänä somelle, eikä tarvitsekaan olla.

Yhteenveto: Luulen, että olen aito somessa! Lasteni nimet eivät tietenkään ole aitoja kutsumanimiä, mutta eivät ole minunkaan nimeni. Ristimänimeni on kyllä oikeasti Hanna Maaria, mutta en ole ystäville Hanna Maaria, Hanna-Maaria tai Hanna-Maria. Koska somekanavissani ei ole sukunimeäni, toinen nimeni on ikään kuin sukunimeni tai vaikka sitten taitelijanimeni.

Olen siis pelkkä Hanna. Ystävät käyttävät minusta myös lempinimeä, mutta jätetään sekin nyt blogista pois.

Love, Hanna

Lue myös

Valehtelenko netissä?

Stalkkaa kuule ihan rohkeasti vaan!

Kaksi vuotta ammattibloggaajana – näin onnistuin

Viisi satunnaista faktaa minusta (joilla ette tee yhtään mitään)

Lue myös

X