Mainos Yli pyykkivuorten

Bistro Sinnen Chef´s Table -illallinen tarjosi täydellisen parisuhdeillan

Teksti: Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten

Kaupallinen yhteistyö

Bistro Sinne

Kaupallinen yhteistyö Bistro Sinne

Juhlimme viime viikonloppuna kahdestaan Porvoossa miehen 40-vuotissyntymäpäivää. Kävimme tutustumassa vanhaan Porvooseen, minkä jälkeen majoituimme Haikon Kartanoon.

Lauantai-iltamme ehdoton kruunu oli lähes kolmen tunnin illallinen Porvoon keskustassa sijaitsevassa Bistro Sinnessä. Kyseessä on lähiruokaa sekä pohjoismaisia, moderneja makuja tarjoava ravintola Porvoon Taidetehtaan kanssa samassa rakennuksessa.

Koko illan mittainen Chef´s Table -illallinen pohjautui lähiruokaan, lähituottajiin ja itse poimittuun villiruokaan. Illalliseen sisältyi myös kauden raaka-aineita sekä kauempaakin tulleita makuja, kuten korallia!

Illallistestaukseemme kuului myös tarkkaan harkittu viinipaketti, johon kuului myös alkushampanja ja jälkiruoan kanssa tarjottu ice cider.

Bistro Sinne

Bistro Sinne: Chef´s Table

Pöytämme sijaitsi aivan keittiön vieressä. Chef´s Table -pöydästä pääsimme seuraamaan kokkien työskentelyä lähietäisyydeltä. Oli mielenkiintoista nähdä, miten tarkasti isojenkin seurueiden annokset rakennettiin pikkutarkasti ja todella kauniisti.

Minun laktoositon, gluteeniton ja pähkinätön ruokavalioni ei tuottanut keittiölle mitään ongelmia. Koko menu rakennettiin myös miehelle gluteenittomana, joten annoksemme olivat ihan samanlaisia eikä ollut riskiä annosten sekaantumisesta.

Kun kysyin asiasta, kuulin, että itse asiassa vain ahventa sisältävä annos olisi alunperin sisältänyt gluteenia. Jopa menuun kuulunut suklaakakku oli siis jo valmiiksi gluteeniton!

Bistro Sinne
Bistro Sinne

Samettista sellerikeittoa ja paistettua herkkutattia

Keittiön tervehdyksenä saimme sellerikeittoa. Maku oli pehmeän kermainen. Pekoni toi ihanan rapeuden ja suolaisuuden.

Bistro Sinne Bistro Sinne Bistro Sinne Bistro Sinne

Silakoita ”Boquerones”, silakanmätiä ja savukermaviiliä

Ensimmäinen alkuruoka oli silakoita, silakanmätiä ja savukermaviiliä. En ole silakoiden ystävä yleensä, mutta maku oli pehmeä ja miellyttävä. Savukermaviili ja silakka olivat tasapainoisia yhdessä.

Päättelimme, että päällä oleva lastu oli punajuurta. Lastu maistui ihanalta. Silakan päällä ollut popcorn oli hauska yllätys.

Bistro Sinne Bistro Sinne Bistro Sinne

Sokeroitua sorsanrintaa, punajuurta ja tryffelikreemiä

Seuraavaksi saimme maistella sorsanrintaa, punajuurta ja tryffelikreemiä. Liha oli mureaa ja pehmeää. Vaahdot olivat todella ihania. Tykkäsimme kovasti.

Bistro Sinne Bistro Sinne Bistro Sinne

Haudutettua ahventa, maa-artisokkaa, beurre blanc-kastiketta ja kotimaista kaviaaria

Ahventa, ihanaa! Sitä saimme testata seuraavaksi. Tästä haudutetusta ahvenesta tuli erityisesti miehen suosikki illallisen tässä vaiheessa. Kala ja voikastike olivat ihania yhdessä. Annoksen päällä ollut koralli oli jännä, uusi kokemus!

Bistro Sinne Bistro Sinne Bistro Sinne

Liekitetty pippuripihvi, chorizolla maustettua perunaa ja konjakkikermakastiketta

Tässä pääruoka-annoksessa olleet chilimarinoidut kirsikkatomaatit olivat todellinen yllätys. Hyviä!

Bistro Sinne Bistro Sinne Bistro Sinne Bistro Sinne

Parhaita kotimaisia juustoa ja lakkahilloketta

Ensimmäisenä jälkiruokana saimme herkutella Valdemar-kutunjuustolla, lakkahillokkeella ja ice cider -jääsiiderillä. Ei ollenkaan huno yhdistelmä!

Bistro Sinne Bistro Sinne

Suklaakakkua, maitosuklaata ja kirsikkasorbettia

No hei, eteesi ojennetaan annos, jossa on suklaakakkua, suklaavaahtoa ja sorbettia. Kaiken lisäksi kaikki on oman ruokavalion mukaan gluteenitonta, laktoositonta ja pähkinätöntä. Ihan täydellistä! Suosittelen käymään testaamassa ihan jo tämän jälkiruuan takiakin!

Bistro Sinne Bistro Sinne Bistro Sinne

Suosittelemme: Bistro Sinne

Nautimme suuresti illastamme Bistro Sinnessä. Arvostan myös, että ravintolassa kaikki ruokalistan annokset ja menut voi toteuttaa pienempinä puoleen hintaan.

Kiitos ruoka- ja tarjoiluelämyksestä Sinne!

Missä ravintolassa sinä olet saanut erityisen upean makuelämyksen?

Lue myös

X