Yli pyykkivuorten

Älä tee johtopäätöksiä parisuhteestani someni perusteella

Teksti: Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten
seurustelu

Seisoimme lukion pihalla kahdestaan. Satoi lunta. Pussailimme. Olin ikionnellinen.

”Oikeasti mieti, me ollaan oltu tänään kuukausi yhdessä! Mieti, kuukausi!”

Se oli joulukuun 4. päivä 1997. Tänään 4.11.2019 olemme olleet yhdessä 22 vuotta. Yhdessä 22 vuotta, kihloissa 20 vuotta, naimisissa 17 vuotta, lapsiperhe 16 vuotta.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

#tb kesän treffeihin ja tyhjään turvaistuimeen takapenkillä. Tule kesä ja loma äkkiä. Ja miehen lomaparta, rakastan sitä. 💕😍

Henkilön HANNA MAARIA Yli pyykkivuorten (@hannamaariap) jakama julkaisu


Parisuhde on haavoittuvin suhde

Parisuhteessa tuo itsensä esille alastomana.

Tein ihan alkuvaiheessa päätöksen, että en kirjoita parisuhteestani. Parisuhde on mielestäni henkilökohtaisin, merkittävin, haavoittuvin ja tärkein suhde. Se on ihan eri tavalla intiimi kuin äidin ja lapsen suhde, sisarussuhde tai suhde omiin vanhempiin.

Parisuhteessa tuo itsensä esille haavoittuvana, alastomana ja rooleista riisuttuna. Suhteessa ei voi esittää mitään, mutta voi kasvaa ja kehittyä yhdessä.

Minulla ei ole tarvetta kirjoittaa blogiin asioita mieheni persoonasta, toimintatavoista tai työstä. En ymmärrä, miksi minun tulisi tuoda blogiin esille riitamme, rahamme tai seksimme.

Lukijat tekevät johtopäätöksiä suhteestamme

Jos riitelemme, en kirjoita siitä blogipostausta.

Koska mieheni näkyy harvoin, lukijat tekevät johtopäätöksiä. He tekevät johtopäätöksiä siitä, mitä kirjoitan ja siitä, mitä en kirjoita.

Kirjoitan usein, että meillä on hyvä ja tasapainoinen suhde. Se on totta. Mieheni on erittäin läsnäoleva ja esimerkiksi tekee aina ruuat, käy mielellään ruokakaupassa, siivoaa enemmän kuin minä ikinä ja tekee lasten kanssa monenlaisia asioita, kuten pelaa frisbeegolfia ja lautapelejä. Hän on kuitenkin myös paljon työmatkoilla, mikä toki vaikuttaa arkeemme.

Koska en tuo blogiin parisuhteen riitoja esille, saan usein kommentteja, että meillä on täydellinen suhde eikä elämässämme ole mitään murehdittavaa. Joidenkin silmissä elän elämää, joka on kuin satua.

Jos riitelemme jostain joskus tai vaikka istun lapsen kanssa Taysin päivystyksessä viisi tuntia sunnuntai-iltana, niin miksi kirjoittaisin siitä julkiseen blogiini? Kun en kirjoita, jotkut maalaavat kuvaa epärealisesta ja kadehdittavasta elämästä.

Täysi sika miehenä

Sain kommentin, jossa sanottiin, että mieheni on täysi sika ja lapsi.

Blogini kantava teema on äitiyden vertaistuki ruuhkavuosissa. Kolme lasta ja kaksi työtä saavat joskus pääni räjähtämään. Sen sanon usein ääneen vertaistueksi muille. Sanon ääneen sen, mitä muut eivät uskalla. Sitähän tämä elämä on: ihanaa hullunmyllyä, missä menee välillä pää ihan sekaisin.

Sain juuri kommentin, jossa sanottiin, että mieheni on pakko olla täysi sika ja lapsi, että hän ei selkeästi osallistu mihinkään, kun minulla on aina kiire. Tähän oli ehkä perusteluna vain minun silloin tällöin esiintuoma kiireeni ja se, että mieheni ei juurikaan näy kanavissani.

Nämä asiat eivät liity mitenkään toisiinsa. Kyllä meille kummallekin riittää työtä pyykeissä, Wilmassa, kuljettamisessa, uusien talvikenkien ostossa, lainojen kilpailuttamisessa, ruuanlaitossa ja kokeisiin kyselyissä.

seurustelu

Olen onnellinen

En tuo elämäni asioista kuin murto-osan blogiini

On jännä tunne, miten menee ihon alle, jos parisuhdettani tai lapsiani arvostellaan. Toivon, että ymmärrätte, että en tuo elämäni asioista kuin murto-osan blogiini. Elämäni on onnellista, mutta en kakkaa ruusunterälehtiä enkä myöskään elä mitään kulissielämää missään suhteessa.

Kyllä, minulla on ihana suhde ja perhe. Olen siitä kiitollinen.

4.11.2019 voisin yhä seisoa hänen kanssaan lumisateessa pussailemassa. Tai no, Pirkanmaalla ei sada lunta tähän aikaan vuodesta. Mies on työmatkalla. Poikaa pitää lähteä viemään treeneihin. Tytölle pitää ostaa talvikengät. Teinityttö pyysi apua äidinkielen kirjoitelmaan. Ruoka pitää ehtiä tehdä. Huomiseksi pitää muistaa etsiä luistimet tytölle.

4.11.2019 meillä on ihana perhe iloineen ja pienine huolineen. Sitä en lukion pihalla osannut arvata.

Olen onnellinen.

Lue myös

Kihloihin 19-vuotiaana – mitä oikein ajattelin?

Äidiksi 23-vuotiaana: Jäin paitsi vain opiskelijabileistä

En sano olevani yh tai leski, vaikka mies on koko ajan työmatkoilla

Minä en tee koskaan ruokaa. Erotellaanko teillä ”naisten ja miesten työt”?

Miehet ovat sikoja ja surkeita isiä

Lapsiperhearjessa unohtuu, että aikuiset ovat rakastavaisia

Lue myös

X