Yli pyykkivuorten

Mikä ja kuka ihmeen Yli pyykkivuorten? Bloggaajan ja sen kanavien esittely

Teksti: Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten
Yli pyykkivuorten

Kyselin juuri Facebook-sivullani Yli pyykkivuorten, mitä kanaviani Facebookin seuraajani seuraavat. Minulla on Yli pyykkivuorten -nimellä tämä blogi ja Facebook-sivu sekä lisäksi @hannamaariap-nimellä Instagram-tili.

Yllätyin, miten moni vastasi, että seuraa pelkästään Facebook-sivuani. On aika yllätys ja toisaalta hauskakin juttu, että osa seuraa vain Facebookiani. Ehkä olen onnistunut tekemään kanavistani erilaiset ja eri tarkoituksiin ja eri seuraajille sopivat.

Blogissani on harkittuja ja viilattuja tekstejä ja kuvia monista eri aiheista. Blogi keskittyy lähinnä vain minuun, ajatuksiini ja mielipiteisiini: perheeni ei juurikaan näy blogissa.

Facebook-sivuni perustuu äitiyden ja naiseuden vertaistuelle, ruuhkavuosiväsymykselle ja -valitukselle sekä vahvasti huumorille. Jaan itseironisesti Facebook-muistojani ja kompuroimistani äitiydessä. Jaan lapsiperhearjen ja työssäkäyntiarjen yhdistämiseen liittyvää komiikkaa, väsymystä ja rakkautta. Jaan omien postausteni lisäksi myös muiden bloggaajien postauksia sekä muun muassa uutisia. Moni sanoo seuraavansa sivua erityisesti huumorin vuoksi.

Instagramini on henkilökohtaisin kanavani. Jaan Instagramissa kuvia ja tekstejä perheestä, parisuhteesta, kodista, ystävistämme ja matkoista. Stooreissa on usein samaa huumoria kuin Facebookissa.

Koska niin moni ei seuraa blogiani, ajattelin vähän kertoa meistä.

Yli pyykkivuorten

Yli pyykkivuorten: Kuka olen?

Somessa käytän kumpaakin etunimeäni Hanna Maaria, mutta IRL olen pelkkä Hanna. Olen 39-vuotias FM, freetoimittaja ja potilasjärjestön viestinnän asiantuntija. Vastaan työssäni muun muassa verkkosivuista, somekanavista ja blogiyhteisöstä sekä osallistun vahvasti jäsenlehden tekemiseen, kampanjoihin ja ulkoiseen viestintään. Työhöni kuuluu paljon viestinnän töitä, joissa kirjoitetaan, huolletaan kieltä, muokataan materiaaleja, valokuvataan ja videokuvataan.

Blogia teen sivutyönäni Otavamedian Kaksplussan blogiportaalissa.

Yli pyykkivuorten

Perheemme

Olen ollut mieheni kanssa yhdessä lukiosta asti. Meillä on kolme lasta: ”Matilda” 2003, ”Henrik” 2006 ja ”Aava” 2011. Olen kiitollinen päätöksestäni olla julkaisematta kanavissani lasteni oikeita etunimiä. Se tuntuu oikealta yhä nyt, kun olen blogannut yli neljän vuoden ajan.

Yli pyykkivuorten

Kotimme

Asumme Pirkanmaalla vuonna 1981 rakennetussa omakotitalossa. Olemme asuneet tässä 170/250 neliön talossa kolmen vuoden ajan, ja rakastan tätä kotia. Muutimme Pirkanmaalle Jyväskylästä. Ennen kuin olimme lapsiperhe, opiskelimme Etelä-Pohjanmaalla. Tutustuimme Itä-Suomessa Punkaharjun lukiossa. Olemme siis asuneet monella eri alueella monen eri murteen keskellä.

Minulle tämä on viides maakunta ja yhdeksäs kotikunta. Viihdyn hyvin kotikunnassani. Siinä ei ole mitään muuta huonoa kuin pitkä välimatka mummoloihin Savonlinnaan ja Pukaharjulle.

Blogin historia

Aloin blogata huhtikuussa 2015 Keliakialiiton ryhmäblogissa Arjen murusia Aavan keliakian innoittamana. Innostuin bloggaamisesta ja avasin rinnalle Yli pyykkivuorten, läpi lasikattojen -blogin heinäkuussa 2015. Keksin nimen Kaija Koon kappaleesta Supernaiset sen enempää asiaa pohtimatta. Jossain vaiheessa nimestä lyheni loppu pois. Pääsin Kaksplussan blogiverkostoon joulukuussa 2015 ja portaaliin huhtikuussa 2017.

Portaalipaikka tarkoittaa sitä, että teen blogiani tietyn sopimuksen mukaan ja saan siitä työkorvauksen. Portaalipaikka oli unelmieni täyttymys. Arjen murusista jäin pois loppuvuodesta 2017, kun aikaa ei riittänyt kahdelle blogille.

En oikein tiedä, tykkäänkö blogini nimestä. Moni on kyllä sanonut, että se jää mieleen ja että se kertoo juuri siitä ruuhkavuosiarjesta, josta on välillä pakko kömpiä pois pyykkivuoren alta, että ei huku sinne. En tiedä, mihin nimeen vaihtaisin sen. Saa ehdottaa!

Yli pyykkivuorten

Blogin tavoite

Blogini tavoitteena on sanoa ääneen se, mitä muut eivät sano. Kerron, miten ihanaa on lapsiperhearki, miten kaikki voimat voivat mennä ruuhkavuosissa ja miten eri-ikäisten lasten kanssa riittää haasteita. Aiheinani ovat laajalti perhekeskeisyys, äitiys, naiseus, ruuhkavuosikiire, väsymys, lapsen keliakia, oma IBS ja Curly Girl Method.

Ystäväni tarina -juttusarjassa kirjoitan muiden tarinoita. Olen kirjoittanut esimerkiksi elinkautisvangin vaimon ja lasten tarinan, onnistuneen laihdutustarinan, lapsen kuolemasta kertovan tarinan ja autistisen Aleksin tarinan. Rakastan näitä tarinoita eniten, mutta ne vievät niin paljon aikaa, että päivätyön ja lapsiperhearjen keskellä en ehdi tehdä niitä. Se harmittaa!

Rakastan kirjoittamista. Jos en saa kirjoittaa, en ole minä. Se on kuin hengittämistä. Kirjoitan, että saan muistiin ajatuksiani tästä älyttömän rankasta ja älyttömän ihanasta elämänvaiheesta, josta aina haaveilin. Blogin mukana olen saanut paljon uusia ystäviä seuraajista ja muista bloggaajista sekä päässyt pressitilaisuuksiin, koulutuksiin ja juhliin. Ihan mahtavaa on, että olen saanut olla mukana oppimassa lisää julkaisualustoista, somesta ja kaupallisuudesta.

Kiitos, että luette tekstejä, joita kirjoitan usein työpäivän ja lasten nukkumaanmenon jälkeen lähes keskellä yötä. Esimerkiksi vuonna 2018 blogini tekstejä kävi lukemassa 230 000 eri lukijaa lähes 550 000 kertaa. Tänä vuonna blogissani on jo nyt marraskuuhun mennessä käynyt lähes 245 000 lukijaa yli 675 000 kertaa. Ne luvut ovat minulle isoja, ja olen superkiitollinen jokaisesta teistä, joka on mahdollistanut tämän minulle.

Yli pyykkivuorten

Tule seuraamaan Yli pyykkivuorten -kanavia!

Tule mukaan hulvattomaan Facebook-joukkooni ja kurkista arkeamme Instagramissa! Facebookissa teitä seuraajia on jo yli 7000 ja tykkääjiäkin sama määrä ihan kohta. Ihanaa, että seuraat! Kiitos!

Facebook-sivu Yli pyykkivuorten

Instagram @hannamaariap

Love Hanna

Lue myös

X