Yli pyykkivuorten

Se oli sellainen äidin mielenterveyden palauttava viikonloppu

Teksti: Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten
joulu

Heippa marraskuu, tervetuloa ihana joulukuu! Meidän Aava on odottanut joulukuuta jo lokakuusta asti laskemalla päiviä. Vihdoinkin koitti joulukuu! Ei tule ikävä pimeää ja sateista marraskuuta.

Perjantai-iltana oltiin vain kotona. Matildan ystävä tuli meille viikonlopuksi Jyväskylästä. Minä ja Aava luettiin lehtiä sohvalla.

Lähdinkin kuitenkin extempore moikkaamaan yhden entisen työpaikkani työkavereita heidän pikkujoulujensa jatkoille Tampereelle 22.30 aikaan. Kävin autolla, mikä oli ihan hyvä ratkaisu. Ihana oli nähdä kaikkia.

joulu

Lauantai 30.11.

Lauantaiaamuna nukuimme kauan. Henrik oli toipumassa kuumeesta, joten hän jätti säbäpelin väliin, mikä mahdollisti meille tällä kertaa rennon aamun.

Ulkoilimme auringonpaisteessa kotipihalla. Lapset laskivat Stigan laudoilla takapihalla mäkeä. Otin Matildasta ja hänen ystävästään muutaman kuvan meidän lähellä metsässä, jossa puut on istutettu tarkkaan riviin. Perfektionistin metsä! Lähdin äkkiä pois, heh.

Minä ja mies lähdimme jouluostoksille kahdestaan. Vietämme tällä kertaa joulun kotona. Menemme mummoloihin jo itsenäisyyspäiväksi, joten ostimme jo nyt koko suvulle ja kummilapsille lahjat, niin saamme vietyä ne. Saimme ostettua kaiken paitsi oman perheen lahjat! Ihan mahtavaa!

Illalla kotona saunoimme, luimme, pelasimme, katselimme telkkaria. Ihanan rento päivä.

joulu joulu joulu
joulu

Sunnuntai 1.12.

Pieni jouluihmisemme oli superonnellinen, kun vihdoinkin sai avata kalenterista ensimmäisen luukun. Hän riemuitsi myös siitä, että lupasimme koristella kuusen! Ostimme muutama vuosi sitten muovikuusen. Yhä haluaisin aidon, mutta myönnän, että näin kuusesta on enemmän iloa, se ei roskaa ja on näin monta vuotta käytettynä ympäristöystävällisempi.

Kävelimme koko perhe paitsi kotiin jäänyt Henrik kylän keskustaan joulumarkkinoille. Aurinko paistoi, oli pieni pakkanen ja lunta. Ihanaa!

Aava sai koristella markkinoilla pipareita. Pisteet gluteenittomuuden huomioimiselle! Ostimme joulusinappia.

Kun tulimme markkinoilta, teimme ruokaa ja söimme ja aloimme koristella joulukuusta.

joulu
joulu joulu

Koristelimme joulukuusta. Aavalla oli tarkka visio. Isot lapset ihastelivat koristeita ja pienenä tekemiään tonttuja, mutta eivät jääneet koristelemaan kuusta tällä kertaa.

joulu joulu joulu joulu

Kuusen koristeltuamme minä ja mies aloimme paketoida lahjoja. Siinä meni oikeastaan ihan koko ilta, mutta onpahan nyt tehty. Arki-iltana ei olisi edes ehditty, ja paketit piti saada valmiiksi ennen torstaita.

Vähän pyykinpesua, lasten kanssa touhuamista ja villasukissa kotona hiihtämistä. Tämä viikonloppu tasasi kaikki marraskuun ja muun syksyn kiireet ja väsymyksen. Se oli sellainen voimat palauttava viikonloppu perheen kanssa. Lastenkin kanssa oli tosi mukavaa, ei edes tapeltu. Jotenkin nyt tuntuu, että saa niittää satoa niistä kaikista uhman ja muun tappelun vuosista, mitä lasten kasvuun kuuluu. Nyt näiden kanssa on oikeasti mukavaa ja hauskaa!

joulu

Sellainen viikonloppu oli meillä joulukuun ensimmäinen. Joko siellä on joulufiilis? Joko teillä on joulukoristeita?

Lue myös

X