Yli pyykkivuorten

Ystävien muistaminen jouluna: kutsuimme ystävät joulukahveille

Teksti: Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten
Ystävien muistaminen jouluna

Mietin taas tänä jouluna sukulaisille ja kummilapsille lahjoja ostaessani, että haluaisin jotenkin näyttää heidän lisäkseen myös ystävillemme, miten tärkeitä he ovat meille. Ystävät ovat meille enemmän läsnä arjessa kuin kaukana asuvat sukulaiset, mutta ystäviä ei tule muistettua. Ystävien muistaminen jouluna olisi kuitenkin ihanaa, mutta miten heitä voisi muistaa?

Pari ystävääni on järjestänyt usein ystäville joulupuuron. He vat kutsuneet ystäviä kylään yhden tai kahden päivän aikana ennen joulua viettämään hetki yhdessä. Teimme saman tänä jouluna.

Ystävien muistaminen jouluna

Ystävien muistaminen jouluna

Kutsuimme muutamia ystäviämme kylään sunnuntaina 22.12. Kaikki eivät päässeet niin lähellä joulua, mutta iso osa pääsi. Meillä kävi seitsemän tunnin aikana yhteensä 27 aikuista ja lasta.

Tarjosimme gluteenittomia herkkuja: pullaa, pipareita, maustekakkua, suklaa-juustokakkua, kinkku- ja vegaanipiirakoita ja patonkia ja juustoja. Yhden lätsähtäneen maustekakun tarjoilimme kermavaahdon ja pipareiden kanssa lasista. Oli aika hyvää!

Oli ihanaa nähdä ystäviä pitkästä aikaa. Jos olisi ehtinyt antaa tapaamiselle koko viikonlopun, olisin kutsunut tuplasti enemmän työkavereita ja muita ystäviä. Lapsillakin oli kaikilla oma kaveri kylässä, Aavalla montakin. Kaikki viihtyivät hienosti.

Meillä oli talo täynnä onnellisuutta. Onnea on saada elää ystävien keskellä. Usein muuttaneena ei ole mitenkään itsestäänselvää saada ystäviä kotikunnasta ja siitä läheltä. Se on onnea.

Ystävien muistaminen jouluna Muumimukit Muumimukit Ystävien muistaminen jouluna Ystävien muistaminen jouluna Ystävien muistaminen jouluna Ystävien muistaminen jouluna Yli pyykkivuorten piparitalo

Ystävien joulukahvit – ehkä tästä perinne?

Vietämme tällä kertaa joulun ihan vain kotona omalla perheellä. Senkin vuoksi nämä ystävien joulukahvit olivat minulle tärkeä juttu. Luulen, että tästä tulee nyt perinne!

Kuvasimme kaikki vieraat, mutta en nyt julkaise niitä tässä postauksessa. Instan stooriin laitoin muutamia kuvia. Ehkä pääsette tunnelmaan näilläkin kuvilla.

Ihanaa joulua teille kaikille!

Lue myös

X