Yli pyykkivuorten

Jouluaatto vain omalla perheellä ei ollutkaan katastrofi eikä täynnä syyllisyyttä

Teksti: Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten
jouluaatto

Meillä oli nyt ihan erilainen jouluaatto. Olimme tällä kertaa poikkeuksellisesti kotona ja poikkeuksellisesti vain omalla perheellä. Jännitin etukäteen, että minulla olisi tyhjä olo ja huono ja syyllinen fiilis päätöksemme takia.

Kävimme minun vanhempieni luona Itä-Suomessa itsenäisyyspäiväviikonloppuna. Siskoni kävi meillä juuri ennen joulua. Miehen vanhempien ja veljien kanssa lähdemme huomenna perjantaina suvun risteilylle. Siispä päätimme viettää joulun ihan vain oman perheen voimin.

Pelkäsin, että joulu ei tunnu joululta, mutta itse asiassa juuri meidän näköinen ja lasten ehdoilla tehty joulu oli rentouttava ja ihana. Tämä olikin hyvä ratkaisu kiireisen syksyn ja kiireisen loppuloman keskellä. Tietysti asiaan vaikutti myös se, että isovanhemmille ja sisaruksille kävi hyvin päätöksemme. Itse vain haluaisin aina kaikki rakkaat jouluksi lähelle.

Onneksi meillä oli ensin ystävien kanssa jouluetkot.Lue tästä Ystävien muistaminen jouluna: kutsuimme ystävät joulukahveille.

Joulu omalla perheellä meni kivasti. Vähän tietty kinasteltiin, mutta sehän kuuluu aina asiaan.

jouluaatto

Jouluaatto kotona

Minä ja mies heräsimme aattoaamuna kahdeksan aikaan. Laitoimme riisipuuron uuniin ja saunan päälle. Fiilistelimme kuusta ja hiljaista aattoaamua. Kun sauna oli lämmin, menimme kahdestaan saunaan. Aava tuli perässä sinne, kun heräsi.

Herätimme teinit ja söimme riisipuuroa. Pelasimme lautapeliä aamupalan jälkeen ja katselimme samalla Joulupukin kuumaa linjaa ja tietysti Lumiukkoa.

jouluaatto jouluaatto

Kävimme kello 13 alkaneessa vartin aattohartaudessa kylämme vanhassa kirkossa. Sytytimme myös muualle haudatuille rakkaillemme kynttilän.

jouluaatto

Kun tulimme kotiin, aloimme tehdä ruokaa. Minä lähinnä katoin pöydän ja katsoin vierestä, kun mies teki ruuat.

jouluaatto jouluaatto jouluaatto jouluaatto jouluaatto jouluaatto

Joulupukki jännitti

Syömisen jälkeen Aava alkoi olla jo ihan täpinöissään. Hän kurkki ikkunasta koko ajan ja varmisteli, että pukki ei varmasti tule sisälle. Aava pelkää yhä pukkia, joten pukki vain soitti ovikelloa ja jätti lahjat eteiseen. Aava on niin suloinen, kun tietää, että lahjoja saa sukulaisilta ja kummeilta, mutta hän haluaa kuitenkin yhä uskoa.

Aavan tärkein lahja oli jättipehmo, jota hän toivoi jo viime vuonna. Matilda sai muun muassa toivomansa kaiuttimen ja Henrik setistä puuttuneen tietyn frisbeekiekon. Lapset saivat monenlaista muutakin, mutta nuo olivat ehkä ne tärkeimmät. Minä sain mieheltä muun muassa toivomani kuulokkeet ja mies minulta muun muassa toivomansa tietynlaisen kaulaliinan.

Lue Kutsutaanko joulupukki, jos yksi lapsista pelkää hysteerisesti?

jouluaatto

Toivoin, että otetaan yhteiskuva. Tilanne eskaloitui nopeasti.

jouluaatto jouluaatto jouluaatto

Pelasimme illalla vielä Henrikin Dominion-lautapeliin saamaa uutta lisäosaa ja minä vielä neuloin villasukkia, jotka päätin yllätyksekseni itsellenikin tehdä.

jouluaatto

Lasten mentyä omiin huoneisiin tai jo nukkumaan joimme miehen kanssa lasilliset valkkaria ja söimme suklaata.

Selvisimme joulusta aika pienellä tappelulla. Ikävä oli tietysti isovanhempia ja omia sisaruksia. Oli ehdottomasti hyvä valinta viettää joulu tällä kertaa vain kotona.

Ja tapahtui niinä päivinä, että sain ottaa perhekuvan ja jopa julkaista sen.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Ihanaa joulua! 💖

Henkilön Bloggaaja / Yli pyykkivuorten (@hannamaariap) jakama julkaisu

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Kiireetön, erittäin myöhäinen jouluaamu. Lapsi ja pieni unikaverinsa meidän kainalossa, teinit saa nukkua niin kauan kuin haluavat, ei mitään aikatauluja. Yöllä satoi Pirkkalan mustaan maahan lunta! Aika täydellistä. ❄️ ☃️ . Tänään ohjelmassa hyvää ruokaa, suklaata, ulkoilua, kirjoja, leffoja ja ehkä pimeällä kävelyä hautausmaalla. Ja hei, aloin neuloa itselleni pitkiä villasukkia. Viimeksi olen tehnyt sukat yläasteella. 😄 🧦 Jos ehdin ja jaksan, julkaisen postauksen verran aaton parhaita valokuvia. 🎄🎁 . Mitä teillä on tänään ohjelmassa? . #christmas #xmas #joulu #home #bedroom #scandinavianhome #nordichome #whitehome #finland #chrismastpresent #vainaavajutut #morning #holiday #happiness #kaksplusportaaliblogit #kaksplusblogit #pirkkala #ylipyykkivuorten

Henkilön Bloggaaja / Yli pyykkivuorten (@hannamaariap) jakama julkaisu

Miten teidän joulu meni? Mitä jouluperinteitä teillä on? Seurailkaahan viikonloppuna Instan stooreja reissustamme!

Lue myös

X