Yli pyykkivuorten

180m2: Kolme vuotta parisuhteessa ilman makkarin ovea – oviremontti ja kustannukset

Teksti: Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten
oviremontti

Oviremontti oli yhtäkkiä ihan puskista kummankin meidän unelma – ja nyt meillä on makkarissa ovi! Luksusta!

Kun aloimme etsiä omistusasuntoa kotikunnastamme, meillä oli muutama kriteeri. Yksi niistä oli ehdoton toive saada jokaiselle lapselle oma huone.

Kun kävimme katsomassa tätä taloa, rakastuimme heti. Tässä oli yksi huono puoli: vain kolme makuuhuonetta. Palasimme kotiin päät painuksissa. Ei se ollut sittenkään meidän koti.

Mietimme, että jos muuttaisimme taloon, jossa kaikki muu natsaa, ketkä kaksi lapsista menisivät samaan huoneeseen? Meillä oli asumisoikeusasunto, jossa oli kolme makkaria. Pohdimme, että pysymme sitten siinä, kerta huoneiden määrä oli sama. Päätimme jäädyttää joksikin aikaa koko asuntoprojektin, koska näin ihanaa taloa tuskin tulisi omasta kunnasta vastaan.

Ennen kuin asennoiduimme lopullisesti asumaan vanhainkotiaikaan asti epäkäytännöllisessä ja ahtaassa asunnossa, aloimme pohtia, voisimmeko tehdä siihen unelmiemme taloon oman makuuhuoneemme takkahuoneesta.

Pyysimme uuden näytön, johon menimme mittanauhan kanssa. Olohuoneen takana oleva takkahuone sopi makuuhuoneeksemme täydellisesti!

oviremontti

Kuva olohuoneesta makuuhuoneena toimivaan takkahuoneeseen.

Uusi koti ilman makkarin ovea

Kun kannoimme tavaramme sisään tähän kotiimme, lapset olivat 5-, 10- ja 13-vuotiaita. Heidän makuuhuoneensa olivat toisella puolella taloa, joten ovettomuus ei haitannut. Oikeastaan ovettomuus oli hyväkin asia: heräsimme heti, kun joku lapsista liikkui toisessa päässä taloa. Ovettomuus toi tiettyä turvaa kaikkien öihin.

Sitten lapset alkoivat kasvaa. Sen mukana tuli uusia asioita.

Jossain vaiheessa se iski tajuntaan: me tarvitaan oviremontti!

oviremontti

Ovi antaa aikuisen nukkua

Ovettomuus ei tuonut näiden muutaman vuoden aikana makuuhuoneeseemme hysteeristä varuillaanoloa eikä kuivaa kautta. Lapset nukkuvat kaukana toisessa päässä taloa. Kun he nukkuvat, he nukkuvat sikeästi. Ongelma oli paremminkin nyt se, että he eivät mene nukkumaan!

Esikoisemme on jo lukiossa, joten hänellä on tietysti eri nukkumaanmenoaika kuin alakoulua ja yläkoulua käyvillä sisaruksilla. Me yhä heräämme jokaiseen yläkerran portaissakulkemiseen ja vessassakäymiseen.

Mies joutuu välillä heräämään aamulla neljältä töihin. Normaalisti me heräämme aina kuudelta, kun taas teinin koulu saattaa alkaa vasta kymmeneltä tai hänellä saattaa olla itseopiskelupäivä. Kun itse joutuu virittämään herätyskellon soimaan samaan aikaan, jolloin nuorena tuli vasta baarista kotiin, ei ole kauhean kiva heräillä puolilta öin siihen, että joku käy vessassa.

Lasten loma-aikoina se vasta haastavaa onkin, kun jälkikasvua kiinnostaisi nukkuminen yhtä paljon kuin esimerkiksi Napakymppi-ohjelman toisen tuotantokauden katsominen yhdessä vanhempien kanssa. Eli juu ei.

Toki lapset menevät nukkumaan silloin, kun aikuiset määräävät, mutta tarvitseeko lukiolaisen mennä ysiltä nukkumaan siksi, että vanhemman on pakko? Ei.

Siksi ovi.

oviremontti

Oviremontti sujui hyvin

Tilasimme mattalaseilla olevan välioven ja teetimme rakennusfirmalla oven ympärille seinän. Samalla teetimme olohuoneen ja makkarin välissä oleviin ikkuna-aukkoihin lasit.

Oven kustannukset olivat noin 1000 euroa ja työn noin 600-800 euroa. Mattalasien vuoksi oven toimitusaika oli 6 viikkoa. Remonttifirma asensi oven ja ikkunat kahdessa päivässä.

Seinästä ja ovesta tuli juuri sellainen kuin ajattelimme. Aika luksusta saada makuuhuoneeseen ovi!

olohuone oviremontti takkahuone makuuhuone

Meidän kotimme 180m2-postauksissa

Tässä 180m2-postaussarjassa esittelen meidän kotiamme. Lue myös muut postaussarjan osat alta. Minkä huoneen esittelen seuraavaksi?

180 m2: Makuuhuoneen uusi ilme 35 eurolla

180 m2: Esittelyssä Aavan huone

180m2: Ison olohuoneen sisustaminen

180m2: Energiaremontti ja uusi kodinhoitohuone, osa 1

180m2: Energiaremontti ja uusi kodinhoitohuone, osa 2

180m2: Energiaremontti ja uusi kodinhoitohuone, osa 3

180m2: Huvimajan uusi ilme 130 eurolla

Lue myös

X