Mainos Yli pyykkivuorten

Elämyksellinen talviloma Jyväskylässä lasten kanssa: Näitä kohteita suosittelemme

Teksti: Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten

Kaupallinen yhteistyö

Yli pyykkivuorten

Kaupallinen yhteistyö Visit Jyväskylä

Minun ja Aavan talven suurin haave toteutui, kun saimme kutsun Visit Jyväskylän somevaikuttajien lapsiperhematkalle.

Testasimme tammi-helmikuun vaihteessa Jyväskylän parhaat talven lapsiperhekohteet. Saimme perjantai-iltapäivästä sunnuntai-iltapäivään mahtavia urheilukokemuksia, herkullisia ruokaelämyksiä, uusia ystäviä ja ihania äiti-tyttöhetkiä yhdessä.

Mukanamme olivat Emmi Ready, Steady, Flow -blogista, Katja Optimismia ja energiaa -blogista, Katja Valkoisen vuoren rinteillä -blogista, Johanna Outdoor Family -verkkosivustolta, Tiia Visit Jyväskylästä oppaanamme sekä Aavan seurana neljä lasta.

Ota postauksesta vinkkejä talvilomailuun Jyväskylässä! Näissä kohteessa vierailimme.

Laajavuori

Hotelliyö Jyväskylän seudulla

Ensimmäisenä kannattaa pohtia, missä voisi yöpyä, jos kotiin ei ole kiire. Testasimme kaksi Jyväskylän seudun hotellia: Peurungan ja Alexandran.

Kylpylähotelli Peurunka, Laukaa

Ensimmäisen yön vyövyimme Kylpylähotelli Peurungassa Laukaassa. Peurungassa voi viettää loman urheillen, ruoasta nauttien ja uiden. Peurungassa on myös usein huippuartisteja, kuten vaikka monia lapsiperheitä varmasti houkutteleva Eino ja Aapeli 21.3.2020. Hotellista voi myös lainata muun muassa suksia ja pulkkia tai osallistua ryhmäliikuntatunnille. Hotellissa ja sen ympärillä olevissa ulkoilumaastoissa on puuhaa pitkäksi aikaa!

Herkuttelimme ravintola Peurankellon Tasting-pöydässä, josta keräsimme lautasimme kasviksia, kalaa, perunaa, lihaa ja tietysti jälkiruokia. Gluteenittomuus oli hyvin huomioitu.

Syömisen jälkeen lähdimme testaamaan kylpylän altaat, Wibit-radan ja liukumäet. Euroopan suurin liukumäki nousee 14 metrin korkeuteen ja on 130 metriä pitkä. Aika hyvä treeni tuli porukan äideille kivuta niitä portaita uudestaan ja uudestaan! Nousut ja laskut kruunasi rauhalliset hetket infrapunasaunassa.

Kylpylän jälkeen Aava asetteli kaikkialla mukana olevat Pupsa ja Liisa -puput sängylle ja herkuttelimme vähän suklaalla. Ihana rauhallinen ilta hotellihuoneessa yhdessä!

Aamupala viimeisteli hotellielämyksen.

Parasta Peurungassa: Liukumäki, Wibit ja luonto ympärillä.

Yhteystiedot, sijainti ja hinnasto täältä: peurunka.fi.

PeurunkaPeurunkaPeurunkaPeurunkaYli pyykkivuortennälkuttava
Peurunka

Original Sokos Hotel Alexandra

Jyväskylän ydinkeskustassa sijaitseva Original Sokos Hotel Alexandra on yksi meidän suosikkihotelleista. Olen yöpynyt hotellissa 3-4 kertaa. Alexandrassa yövyimme lauantaista sunnuntaihin.

Hotelli on vastapäätä Matkakeskusta ja sen lähellä on ostoskeskuksia, leffateatteri, kahviloita ja ravintoloita, teatteri ja yökerhoja. Kävellen pääsee kaikkialle.

Aava, Pupsa ja Liisa ottivat huoneen haltuunsa ja avasivat telkkarista Disney Chanelin. Minä meikkailin ja tein vähän töitä.

Hetken hotellihuoneessa oltuamme tapasimme muut Frans & Sandra -ravintolassa, jossa vietimme upean illan yhdessä herkutellen. Tästä lisää postauksen lopussa.

Porukastamme Optimismia ja energiaa -Katja kävi tyttönsä kanssa myös testaamassa hotellin Span, jossa he saivat ihan kahdestaan saunoa ja nauttia poreammeista. Me katselimme samaan aikaan telkkaria peittojen alla ja vähän herkuttelimme. Ehkä ensi kerralla ehdimme testata poreet!

Parasta Alexandrassa: Ihana vastaanotto vieraille ja laadukas hotellihuone!

Yhteystiedot, sijainti ja hinnasto täältä: sokoshotels.fi/fi/jyvaskyla/sokos-hotel-alexandra

Original Alexandra

Sääntöjen kuuntelua ennen tarkkuuslaskukisaa.

Häkärinteet

Aavan tyylinäyte.

Visit JyväskyläOriginal Alexandra Original Alexandra Original Alexandra
Original Alexandra
Jyväskylä Jyväskylä

Liikuntaa ja hauskanpitoa sisätiloissa

Oli sää millainen tahansa, Jyväskylässä pääsee liikkumaan koko perheen voimin. Kävimme testaamassa kolme sisäliikuntapaikkaa.

Vesiliikuntakeskus AaltoAlvari

AaltoAlvari on yksi Suomen ensimmäisistä uimahalleista. Uimahalli avattiin vuonna 1955, ja sen lastenallas rakennettiin vuonna 1964. Kuntosalin se sai 1968 ja kylpyläosaston 1991. Vuonna 2005 uimahalli siirtyi Jyväskylän kaupungin omistukseen.

Tässä uimahallissa olen uinut lasten kanssa kymmeniä ja kymmeniä kertoja vuosina 2003-2014, jolloin asuimme Jyväskylässä. Isommat lapset harrastivat myös uintia uimaseurassa, joten halli oli hyvin tuttu meille.

Aava oli taas innoissaan, kun pääsimme lyhyen briifin jälkeen lastenaltaaseen, liukumäkiin, aaltoaltaaseen, virtaan, porealtaaseen ja luoliin. Tämä on kyllä todella huikea, kylpylätasoinen uimahalli uimahallihinnoilla!

Parasta AaltoAlvarissa: Monipuolisuus ja aallot!

Yhteystiedot, sijainti ja hinnasto täältä: jyvaskyla.fi/liikunta/liikuntapaikat/uimahallit/aaltoalvari

AaltoAlvari AaltoAlvari AaltoAlvari AaltoAlvari

Beach and Jump Park Jyväskylä

Trampoliinipuisto Jump Park tarjosi meille hien pintaan! Testasimme trampoliineja, juustomeren, Air Track -temppupatjan ja beach-kentän. Tällä kertaa jäi kokeilematta pyöriminen törmäilypalloilla, mikä on myös superhauskaa!

Jump Parkissa on myös padelkenttä ja kuntosali. Me olemme käyneet siellä myös synttäreillä, joilla sai hyppiä ja leikkiä yhdessä isolla kaveriporukalla.

Taatusti hauskaa tekemistä, vaikka sataisi vettä kaatamalla!

Parasta Beach and Jump Parkissa: Pomppiminen!

Yhteystiedot, sijainti ja hinnasto täältä: jumppark.fi/jyvaskyla

Beach and Jump Park
Beach and Jump Park

Aava kuvaamassa hyppyvideota.

Beach and Jump Park

Ready, Steady, Flow -blogin tyylinäyte korkealle pääsemisestä.

Beach and Jump Park

Kaverit rantalentistä testaamassa.

Beach and Jump Park

Liikuntakeskus Hutunki

”Palloilukeskus Hutunki, Hulluilukeskus Patonki”, lauleskeli Aava jo monta viikkoa ennen Visit Jyväskylän somevaikuttajamatkaa. Kävimme nyt kolmatta kertaa Hutungissa. Aiemmilla kerroilla olemme testanneet muun muassa minigolfia ulkona kesällä ja hohtominigolfia talvella sisällä.

Tällä kertaa pääsimme testaamaan kiipeilyseinää. Aava pääsi huikeat 6 metriä! Porukastamme Johanna Outdoot Family -sivustolta kiipesi ihan katsonrajaan asti, minkä korkeus vastasi muistaakseni seitsemänkerroksista kerrostaloa!

Kiipeilyn jälkeen ehdimme hetken keilata. Keilasimme laitojen kanssa, mikä oli oikein hyvä meille.

Hutungissa voi pelata 20 eri lajia, kuten biljardia, golfia, padelia ja squashia. Hutunki järjestää myös ryhmäliikuntatunteja ja esimerkiksi lasten kiipeilykerhoja. Tilasta voi myös vuokrata saunakabinetin ja porealtaan.

Parasta Hutungissa: Itsensä ylittäminen kiipeilemisessä ja valtavasti lajeja!

Yhteystiedot, sijainti ja hinnasto täältä: hutunki.fi

Hutunki

Kuva Ready, Steady, Flow -blogin Emmi.

Hutunki

Minulla ja Katjalla on huikea meininki. Tyttöjä harmittaa kuvaustauko… Kuva Optimismia ja energiaa -blogin Katja.

HutunkiHutunkiHutunki HutunkiHutunkiHutunki

Laskettelemaan ja lautailemaan

Parasta talvessa on tietysti laskettelu! Se oli minun odotetuin juttu matkallamme. Pääsimme testaamaan kaksi laskettelukeskusta Jyvsäkylän seudulla.

Laajis – Laajavuoren hiihtokeskus

Laajavuoren rinnevalikoima on monipuolinen, ja vaikeustaso vaihtelee lastenrinteistä haastaviin kumpareikkoihin. Laajavuori tarjoaa puitteet lasketteluun, lumilautailuun, maastohiihtoon, lumikenkäilyyn, talvipyöräilyyn sekä moneen muuhun talviaktiviteettiin.

Laajavuoressa on 13 rinnettä, pulkkamäki, 6 hissiä, 4 lumiparkkia (Eturinteen Snowpark, Auriksen Junnuparkki, Wild West Laajis ja Lumimaan Miniparkki) ja aloittelijoiden ja lasten lumimaa.
Siellä on myös 48 km hoidettuja hiihtolatuja, joista valaistuja on 15 km.

En tiennytkään, että Aava on yhden talven laskettelukokemuksella yllättävän taitava ja rohkea laskija! Meillä oli ihan hurjan hauskaa rinteissä.

Parasta Laajavuoressa: Laskettelu sekä Laajavuoressa työskentelevän itsenäisen välinemyyjän erinomainen ja sydämellinen asiakaspalvelu.

Yhteystiedot, sijainti ja hinnasto täältä: laajis.fi

Laajavuori

Lapset irti: Vapaa, saa mennä!

LaajavuoriLaajavuori

Minulla ja Katjalla on huikea meininki. Tyttöjä harmittaa kuvaustauko… Kuva Optimismia ja energiaa -blogi.

Laajavuroi
Laajavuori

Reipas testaajajoukkomme sai hienot Laajavuori-pipot!

Häkärinteet

Noin tunnin ajomatkan päässä Jyväskylästä sijaitevat Häkärinteet veivät meidän toistamiseen suksille. Häkärinteiden omistaja Jukka otti meidät vastaan ja kertoi ilouutisen: vierailumme aikana järjestettiin lasten Dumle-pujottelukisa. Aavahan kävi joukosta ensimmäisenä hakemassa oman numeroliivin.

Nousimme hisseillä korkealle ylös ja laskimme alas niin, että Aava viiletti taas kaukana edellä. Kävimme myös treenaamassa pujottelua, joten Aava oli iskussa, kun tarkkuuslaskukisa alkoi. Jokainen porukastamme kisaan osallistunut lapsi oli sijalla neljä, josta sai tikkarin palkinnoksi. Oli aika tyytyväistä tikkariväkeä!

Häkärinteillä on 13 rinnettä, joissa on muun muassa lastenrinne, vauhtirinne, kumparerinne ja naruhissirinne. Laskettelukeskuksessa voi myös hiihtää ja muun muassa kokeilla lumikenkiä ja napakelkkaa. Hoidettuja latuja on 48 km.

Nautimme Häkärinteillä myös herkullisen ja monipuolisen noutopöydän lounaan.

Parasta Häkärinteillä: Lasten ilmainen tarkkuuslaskukisa ja laskettelun hurma!

Yhteystiedot, sijainti ja hinnasto täältä: hakarinteet.fi

PeurunkaHäkärinteetHäkärinteetHäkärinteet
Häkärinteet

Sääntöjen kuuntelua ennen tarkkuuslaskukisaa.

Häkärinteet

Aavan tyylinäyte kisassa.

Ruokaelämys Jyväskylässä

Söimme lounasta matkamme aikana Laajavuoressa ja Häkärinteillä ja illallista Peurungassa ja Alexandran Frans & Sandrassa. Nostan tässä Frans & Sandran elämyksellisen illan esille.

Frans & Sandra

Lauantai-iltana kokoonnuimme koko somevaikuttajajoukollamme illalliselle Original Sokos Hotel Alexandran ravintolaan Frans & Sandraan. Saimme ravintolasta käyttöömme viihtyisän kabinetin.

Frans & Sandra on ranskalainen ravintola, jossa on arkisin tarjolla lounasta sekä lastenmenu, blinimenu ja a´la carte. Moni jyväskyläläinen käy ravintolassa illallisella isoillakin seurueilla.

Illan aluksi skoolasimme shampanjalla ja lapset limsalla. Ruokaa odotellessaan lapset värittivät lasten ruokalistan kuvia. Ilahdun aina, kun lapset huomioidaan automaattisesti erikseen pyytämättä. Värikynät ja ruokalistat tulivat heti pöytään.

Aava otti alkuruoaksi juustolautasen ja minä kantarellikeiton, joka muutettiin minulle gluteenittomaksi. Aavan pääruokana oli kanavartaat, ranskalaiset ja kasvikset, minulla jättirapurisotto.

Olin erityisen otettu siitä, miten erinomaisesti gluteenittomuus onnistui. Aavan ateria vaihdettiin lennosta, kun keittiöstä tuli viesti, että gluteenittomuutta ei yhdessä annoksessa voidakaan taata kontaminaatioriskin vuoksi. Olin äärettömän iloinen, että keliakiatietoisuus oli niin vahva. Ilomielin vaihdoimme annoksen toiseen, jossa turvallinen makuelämys voitiin taata.

Minä ja Aava, ja muut tytöt ja äidit, jätimme tällä kertaa jälkkärin väliin, kun olimme niin täynnä. Porukan pojille maistui jäätelöannos, jossa oli tikkari.

Parasta Frans & Sandrassa: Tunnelma, palvelu, puhtaat maut ja keliakiatietoisuus.

Yhteystiedot, sijainti ja hinnasto täältä: raflaamo.fi/fi/jyvaskyla/frans-sandra-jyvaskyla

Frans & Sandra Frans & Sandra Frans & Sandra Frans & Sandra Frans & Sandra
Frans & Sandra

Kuva Ready, Steady Flow -blogin Emmi.

Frans & Sandra

Iloinen joukkomme. Mukavia uusia ystäviä meille kaikille!

Frans & Sandra Frans & Sandra

Kiitos Visit Jyväskylä!

Katso tästä Visit Jyväskylän somevaikuttajamatkan kaikki stoorit Instagramistani @hannamaariap.

Lue myös muiden somevaikuttajien postaukset:

Sporttiloma Jyväskylän seudulla – 7 testattua kohdetta lapsiperheille

Talviloman parhaat Jyvässeudulla (lapsella tai ilman, lumella tai ilman)

Äiti mä haluun sinne taas – Lapsen suosikkiviikonloppu Jyväskylän seudulla

Ready, Steady, Flow -postaus tulossa pian!

Katso myös viime vuoden vastaava postaukseni: Testasimme Jyväskylän parhaat lapsiperheen talvilomakohteet!

Kiitos Visit Jyväskylä ja yritykset upeasta kokemuksesta talvisessa Jyväskylässä! Suosittelen lämpimästi talvilomakohteeksi meidän entistä kotikaupunkiamme. Jyväskylä nyt vain on <3.

Lue myös

X